torstai 3. maaliskuuta 2016

Pariisin kevät saapui Stockalle!

Nyt on jo monena aamuna ollut kevättä ilmassa, ihan totta! Tai viimeistään iltapäivällä auringonpaisteessa liukkailla laduilla hiihdellessä on vähintäänkin tullut kevätfiilis. Kevät on saapunut myös Stockalle, Pariisin kevät! Stockmannin maaliskuu nimittäin esittelee pariisilaisen elämäntyylin ja muotimaailman kiinnostavimmat uutuudet. Pariisi ihastuttaa, tuoksuu ja maistuu maaliskuun alusta Stockan tavarataloissa. Meitä kiinnostaa toki eniten ruoka ja ruoka - olikin ihana päästä makumatkalle Pariisin kevääseen!

Keskuskadulla voi nauttia kukkatorista ja ranskalaisen torin tunnelmasta vielä muutaman päivän ajan eli 6.3. asti. 


Lisää ranskalaisia makuelämyksiä löytyy Stockan Herkusta, sillä Herkun valikoimissa on yli 200 ranskalaista tuotemerkkiä. Herkusta löytyy niin maukkaat leivät kuin leivonnaiset. Suosittelemme maistamaan upeaa rapeakuorista Poilane -leipää tai briossia. Poilane -leipää maistelimme juustojen kera, briossi oli itsessään jo todella herkullista. Poilane -leipä lennätetään suoraan Ranskasta aina keskiviikkoisin ja sitä saa niin kauan kuin leipää riittää. 
Kampanjan aikana kolme ruoka-alan ammattilaista ovat loihtineet upeita reseptejä. Pipsa Hurmerinnan Pastisravunpyrstöt ja Fenkolirisotto oli yksinkertaisesti upea annos. Meidän molempien mielestä yksi parhaimmista risottoelämyksistä. Kannattaa kokeilla kotonakin, reseptin löydät tästä. 


Upea annos oli myös Prisca Leclercin Tarte Tatin tomaateista. Erittäin onnistunut. Tätä makuelämystä on todellakin kokeiltava kotikeittiössä! Reseptiin pääset tästä. Kannattaa tsekata myös Prisca Leclercin viime syksynä ilmestynyt kirja: Tarte Tatin - suuri ranskalainen keittokirja.


Stockan valikoimista löytyy tietenkin myös upeat juustot. Me aiomme lähipäivinä suunnata Herkkuun erityisesti juusto-ostoksille ja tutustua laajemmin juustotarjontaan. 

Testiin menee myös Pariisin kevään huumassa syntynyt ajatus valita ensin erinomainen luottoviini, vaikkapa Alsacen alueen Riesling ja valmistaa viiniin sopivat safkat. Yleensä tapaamme toimia toisin päin. Erittäin toimiva setti kaikessa yksinkertaisuudessaan on valita viini, muutama juusto, rapea leipä ja vielä ekstrana juustojen kera suolankidekukka -hunajaa. 


Pariisin keväässä Stockalla tapahtuu paljon. Tsekkaa tapahtumat tästä.  Ja sitten shamppanjaa lasiin ja kippistelemään keväälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti