tiistai 24. marraskuuta 2015

Trattoria Sogno - Töölön helmi!

Kylmä marraskuinen keskiviikko. Bonuksena taivaalta sataa vettä ja vähän tuuleekin. Tälläisissä merkeissä olen aiemminkin tainnut Sognoon suunnistaa, hieman viluisena onkin ihana astua eläväiseen ja ihastuttavaan ravintola Sognoon. 

Trattoria Sogno on meille entuudestaan tuttu. Täällä on vietetty iltaa isommalla porukalla ja vähän rauhallisemmissa merkeissä. Me diggaamme Sognosta. Ison tilan sisustus on erittäin onnistunut ja täynnä kivoja, kekseliäitä yksityiskohtia. Fiilis Sognossa on aina hyvä.  

Tällä kertaa vuorossa oli syysmenun testaus bloggariporukalla. Illan isäntänä ja emäntänä toimivat ravintolan omistajapariskunta Pia ja Mikko, jotka ruokailun lomassa kertoivat omasta historiastaan, ravintolan perustamisesta, Sognosta, Italiasta - mahtavaa kuultavaa. Nautimme illallisen upeassa puupöydässä, jonka ääreen mahtuu jopa 16 ruokailijaa. Sognon syysmenuta oli tämän hienon pöydän ääreen kokoontunut maistelemaan joukko ruuan rakastajia. Kamerat kävivät ja juttu ei tainnut paljon ruuan ja juoman ympäriltä poiketa. 

Loistavan illallisen avasi tämä suussasulava juusto, jota edellisellä Sognon vierailulla maistoin - ihan huippuannos. Tätä ei kannata todellakaan missata! Upea Roccheta -vuohenjuusto tarjoiltiin Tomaatti-vanilja-hillon ja paahdetun quinoan kera. Kekseliäs annos ja oivalliset maut!


Jos juusto vei kielen mennessään, niin erinomainen oli myös Sognon tarjoama mustekala. Mustekala oli pehmeää ja juuri oikean kypsyistä. Varmaan yksi parhaista mustekaloista, joita me olemme maistaneet. 


Kolmen kurpitsan keitto oli täyteläinen ja hyvin kurpitsainen keitto. Simppeliä ja maukasta - aivan ihanaa lohturuokaa syksyn pimeneviin iltoihin. Kurpitsakeiton kanssa kipsistelimme kuplajuomaa. 


Istuimme koko jengi yhden ison pöydän ääressä, joka oli meistä ihan mahtavaa. Heti alkoi päässä raksuttaa, että millä porukalla seuraavaksi suuntaisin Sognoon juuri tähän pöytään illallista nauttimaan. Tämä perhepöytä on mahtava. 

Pääruuat tarjoiltiin pöytäseurueellemme isoilta vadeilta. Tämä tekee ruokailusta astetta sosiaalisemman ja enemmän yhteisen kokemuksen. 


Paistettu kuha oli maukas. Kuhan kanssa tarjotut, aivan loistavat chili-manteliruusukaalit saivat yksimielistä hehkutusta osakseen. Oli upea lisuke ja kaiken hehkuttamisen arvoinen. Roccheta-juuston ohella illan yksi parhaimmista elämyksistä. Näitä ruusukaaleja en jättäisi Sognossa maistamatta. 


Kuhan lisäksi pääruuista maistoimme ankankoipea, joka tarjottiin kirsikkahillokeen kanssa, sekä grillattua härän marmorifilettä. Me ihastuimme erityisesti härkään - oli mureaa ja maukasta. Pääruokien lisukkeet olivat hyvät. Paras lisuke oli nuo ruusukaalit, mutta tykkäsimme myös Sitruunarisotosta ja Punajuuriragusta.  


Kun pöytään saapuu kaksi jälkiruokaa, ollaan minusta asian ytimessä ;). Ensimmäinen jälkkäri oli italialaista artesaanijäätelöä valmistavan jäätelöbaarin Jädelinon mieletön pekaaniviikuna-jäätelö, joka oli taivaallinen! 


Kakkosjälkkärinä toimi tänään Tiramisu. Tiramisu tarjoiltiin lasipurkista - tässä riitti muuten syötävää. Huikean illlallisen jälkeen ei vaan pystynyt enää Tiramisua ihan loppuun saakka syömään - vaikka olikin hyvä Tiramisu. 


Sognon syysmenu oli upee. Tykkäsimme kaikesta safkasta - Sognon mahtavaa focacciaa unohtamatta. Parhaimmistoon meidän mielestä nousivat kaikki alkuruuat: kurpitsakeitto, vuohenjuusto ja mustekala. Pääruuista innostuimme eniten härän marmorifileestä ja lisukkeista loistavasta chili-manteliruusukaalista.  
J
os ruoka ja juoma olivat loistavia, niin loistavia tyyppejä olivat myös ravintoloitsijat Pia ja Mikko. Heistä välittyi aito innostus ja kiinnostus omaa juttua kohtaan. Kiitos heille mahtavasta illasta kuin myös koko hauskalle pöytäseurueellemme. 

Trattoria Sogno on tuulahdus Italiaa Töölön sydämessä. Ruoka on selkeää, helppoa ja mutkatonta, sopii varmasti moneen makuun. Rento tunnelma, maukas ruoka ja edullinen hintataso takaavat, että Sognoon on helppo tulla millaisella porukalla tahansa. Sogno on Töölön italialainen helmi. Suosittelemme lämpimästi! Trattoria Sogno

psst. Sogno löytyy EatHelsinki 2015 -kirjasta - vielä ehtii kirjaa käyttämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti