maanantai 5. lokakuuta 2015

Sogno - ihana italialainen ravintola Töölössä

Torstai, juhlan tynkää ja suuntana Sogno - ihana italialainen ravintola Töölöntorilla. Sognossa olemme käyneet muutamaan otteeseen aiemminkin, keväisen vierailun fiiliksiä löytyy tästä: Sogno

Olimme varanneet pöydän etukäteen ja hyvä näin, koska illan mittaan Sogno täyttyi. Tykkään Sognon sisustuksesta ja paikan fiiliksestä. Täällä on lämmin tunnelma ja vaikka paikka on iso, niin silti fiilis on mukavan kotoinen. 

Sognon lista oli juuri vaihtunut. Olin etukäteen suunnitellut syöväni täällä hevosta, mutta sitä ei enää löytynyt listalta. Valinnanvaraa Sognon listalla kyllä riittää ja hyviä vaihtoehtoja oli useita. 

Minun alkuruokani, Hirvitartar, oli oikein hyvä. Annos oli reilun kokoinen ja tarjottiin aivan ihanalta lautaselta. Tälläiset haluan kotiin! Minun suolaiseen makuuni tartar oli maustettu just hyvin, jollekin tässä annoksessa olisi suolan määrä voinut olla liikaa. 


Vaikka olin omaan tartariin oikein tyytyväinen, niin täytyy myöntää, että ruokakamun vuohenjuustoannos oli huippu. Illan paras annos. Rocchetta-vuohenjuusto oli pehmeä ja maultaan lempeää. Lisukkeet sopivat juuston kanssa erinomaisesti. Tykkäsimme kaikki.  


Pääruuaksi valitsin tonnikalaa, joka tarjoiltiin hollandaise-kastikkeen kanssa. Tonnikala oli paistettu kevyesti ja maustettu hyvin. Maukas annos. Lisukkeista valitsin Punajuuri-ragun. Hyvin passasi tonnikalan kaverina ja oli mukavan keveä, mutta kuitenkin ruokaisa lisuke.


Sognon pizzoja kannattaa maistaa. Salamipizza oli erittäin jees. Pohja oli just hyvän rapea reunoilta ja keskeltä sopivan pehmeä, maku oli hyvä. Itse salami oli erinomaista, samoin kuin juusto, bufala mozzarella. Täytteenä löytyi vielä artisokkaa ja kokonaisuus viimeisteltiin balsamicosiirapilla. Onneksi sain maistiaisia, seuraavalla kerrallako olis sitten sen pizzan vuoro...? Ehkäpä.  


Alku- ja pääruokien jälkeen arvoimme tilatako jälkkäriä vai ei. Tilasimme. Illan heikoin esitys oli harmillisesti toinen jälkkäreistämme; marenkisuklaakakku. Emme diganneet marengin löysästä rakenteesta ja kakku oli aikas mauton. Harmi, muuten erinomaisen illallisen päätteeksi. Toinen tilaamistamme jälkkäreistä, Talon suklaajäätelö, oli hyvänmakuinen. 


Palvelu Sognossa oli ystävällistä ja sujuvaa koko illallisen ajan. Tarjoilijamme palveli meidän pöytäseuruetta erinomaisesti. Kiitos tästä! Hyvä palvelu jää aina mieleen ja on tosi tärkeä osa illallista. 

Hintalaatusuhde on Sognossa hyvä. Ruoka, kakkua lukuunottamatta, oli oikein hyvää. Kolme alkuruokaa, neljä pääruokaa, pari jälkkäriä ja pari bisseä maksoivat yhteensä noin 120 €. Loppulaskusta oli vähennetty EatHelsinki -kirjan alennukset eli kaksi pääruokaa. Ilman kirjan tuomia alennuksiakin, olisi lasku ollut varsin kohtuullinen. Suosittelemme Sognoa lämpimästi!

2 kommenttia:

  1. Sognossa on ollut tosi mukavia vierailuja. Ravintola on tosi viihtyisä ja mukavasti sisustettu, on kiva rento fiilis. Tykättiin ihan hulluna vuohenjuustosta ja salamipizzasta - tosi onnistuneita! <3

    VastaaPoista