perjantai 23. lokakuuta 2015

Maailman paras puuro!

Syksyn toinen urheilureissu sijoittui Ruotsiin, Helsingborgiin, jonne matkustimme Kööpenhaminan kautta. Matkareitin myötä tarjoutui loistava mahdollisuus pistäytyä maistamassa maailman parasta puuroa ihanassa GRØDissä.  Menomatkalla olimme niin hätäisiä, että Köpis jäi näkemättä, mutta paluumatkalla aikaa Kööpenhaminassa hengailuun oli runsaasti.Maailman paras puuro on siis kaurapuuro, joka sisältää dulce ce lecheä eli kinuskikastiketta, manteleita ja omenaa ja tätä maailman parasta puuroa löytyy niinkin läheltä kuin Kööpenhaminasta, ihanasta puurobaarista GRØDista . Ihan huippuyhdistelmä. Edellisen kerran maistoin GRØDin puuroa helmikuussa 2014 ja oli mahtavaa todeta, että edelleen tämä puuro on niin hyvää. 


GRØDin puuro on ulkoasultaankin kovin kaunis, samoin kuin kulho, jossa puuro tarjotaan. Eihän tätä meinaa malttaa syödäkään. 
 

Sen verran harvakseltaan kuitenkin tulee Kööpenhaminassa ja GRØDissa käytyä, että tätä herkkua on valmistettava kotona. Monen monta erilaista versiota olen säveltänyt tämän herkkupuuron innoittamana.
 
Pitkään haudutettu, rauhassa keitelty puuro on tämän annoksen a ja o. Usein käytän Elovenan luomukaurahiutaleita. Tykkään myös Fazerin ihanista Alku -puuroista, niistä, joissa on se kätevä nokkakaato. Suosikkejani ovat Sadonkorjuupuuro ja Maistuvampi kaurapuuro. Silloin tällöin tulee ostettua kaurahiutaleita pienemmiltä tuottajilta, kun vain eteen osuu. 

Kaurapuuron joukkoon sopi kinuskikastike erinomaisesti. Kinuski tekee puurosta astetta herkumpaa ja makeampaa - luonnollisesti. Kinuskin kanssa sopii yhteen vaikka mustikat. Välillä heitän puuron joukkoon jo keittäessä banaaneja ja lisään siihen myöhemmin kookoshiutaleita - ihan superhyvää, jos kookoksesta tykkää. Muutama vadelma päälle ja puuro on valmis. Välillä tykkään syödä puuroa kera hillon. Suosikkejani ovat mansikka- ja vadelmahillon. Joskus heitän joukkoon sitruunatahnaa, joka myös sopii puuron kaveriksi  erinomaisesti. Vaikka tykkään tuunailla ja maustella puuroja eri tavoin, useimmiten nautin puuron voisilmän kera. Tämä, jos mikä, on arjen herkkua.


Tuorepuurot ovat myös minun makuuni ja tuorepuuron valmistamisessa vain taivas on rajana. Useimmiten tuorepuuron laitan desin kaurahiutaleita, noin desin maitoa, jugurttia, banaania, marjoja, pähkinöitä - oikeastaan mitä kaapista milloinkin löytyy. Tuorepuuro maistuu niin illalla kuin aamullakin ja on oikein helppo eväs vaikka töihin. Puuro on parasta! 

Tuorepuuro ravintola Tornin tapaan

4 kommenttia:

 1. Hei,

  nyt oli ehkä minulle parhaiten sopiva päivitys ikinä! Asun ulkomailla ja ainoa suomalainen asia, joka minun täytyy tehdä joka päivä, on puuron syöminen. Teetkö puurosi muuten maitoon, sillä se näyttää niin herkulliselta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! :) Puuro on parasta! Puurosta on kyllä moneen lähtöön ja sitä pystyy tuunailemaan loputtomiin. Useampi vuosi sitten ekan kerran maistoin tätä Grodin puuroa ja siitä sitten oikein innostuin kokeilemaan erilaisia puuroja. Puuroon laitan yleensä puolet vettä ja puolet maitoa. Usein on luomukevytmaitoa, mutta hyvin toimii kauramaidon yms. kasvimaitojen kanssa :).

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta! Olen tehnyt kaurapuuron aina veteen, joten nyt täytyykin heti viikonloppuna valmistaa ohjeellasi voisilmäpuuroa, nam. Aurinkoista viikonloppua! :) Terveisin toinen Pauliina :)

   Poista
  3. Kannattaa kokeilla kaurapuuron keittämistä osin maitoon ja malttaa hauduttaa jonkin aikaa, on vaivan arvoista! :) Ihanaa viikonloppua sulle myöskin, terveisin kaima :).

   Poista