lauantai 31. lokakuuta 2015

Lakritsi & Viini -tasting Turun ruokamessuilla

Food & Fun -festarit olivat Turun viikonlopun pääkohteemme, mutta meidän ohjelmaan sopi vallan mainiosti samaan aikaan Turun messukeskuksessa järjestetyt Turun ruoka- ja viinimessut. Yhtä juhlaa siis koko viikonloppu.  

Turun ruokamessuilla olivat paikalliset tuottajat hyvin edustettuina. Tutustuimme messuvierailun aikana moniin uusiin nimiin ja maistelimme vaikka mitä. Meitä ihastutti mm. spelttimannapuuro, upea parmankinkku ja juustomaistiaiset. Toki kävimme seuraamassa Food & Fun Turun keittiömestareiden kisailua. Messuilla oli myös lukuisia vierailijoita, kuten Teresa Välimäki, Johanna Lindholm, Richard McCormick, Alex Nieminen, Pipsa Hurmerinta etc. Messuilla oli siis näkemistä, tekemistä, kokemista ja maistelemista yllin kyllin. 

Messujen viinipuoli oli pieni ja siellä emme sen kummemmin pyörineet. Olimme etukäteen varanneet paikat tosi mielenkiintoisesta Fazerin ja Winestaten järjestämästä Lakritsi- ja viinitastingista (10 €), joka oli ensimmäisen laatuaan Suomessa! Tastingissa maisteltiin Fazerin neljää uutta lakritsia kera viinien. Kaikki tastingin viinit muuten löytyvät Alkon valikoimasta. 

Syyskuun alusta on kaupoissa ollut saatavilla näitä Fazerin ihania pehmeitä uutuuksia: pehmeä musta lakritsi Soft Original, toffeella maustettu Soft Caramel, vaniljainen Madagascar Vanilla ja salmiakinmakuinen Smooth Salmiak. 


Tässäkin tastingissa oli jännä huomata, kuinka sekä viinin että lakritsin maku muuttuu erikseen ja yhdessä maistellessa. Madagascar Vanillan pariksi oli valikoitu tosi kuiva kuohuviini Desiderio Jeio Prosecco Brut. Meidän makuun Prosecco oli kyllä liiankin kuiva yksikseen, mutta todella hyvä yhdistelmä vaniljaisen lakritsin kanssa. Tätä makuparia voimme lämpimästi suositella!

Soft Caramel, joka on ihanan toffeinen ja pehmeä, oli saanut parikseen Nortn Sauvignon Blanc Cosecha -valkoviinin. Tämä valkkari ei ollut meidän makuun lakun kanssa eikä ilman lakuakaan. Tämä makupari ei siis saa meiltä kannatusta. 


Masi Campofiorin -punaviinistä tykkäsimme kovasti - ilman lakritsia. Makuparina ollut Smooth Salmiak maistui myös erikseen ja makuparikin oli oikein tasapainoinen yhdistelmä. Jatkoon! 

Viimeinen makupari oli erittäin toimiva yhdistelmä. Soft Original maistui hyvin Gnarly Head Old Vine Zin -viinin kanssa. Oikein hyvä makupari. Yksikseen viini sopisi hyvin grilliruoan kanssa. 


Fazerin uutuuslakritsit olivat kaikki hyviä. Meidän molempien selkeä suosikki oli Soft Caramel. Smooth Salmiak ja Madagascar Vanilla -lakritsien pakkaukset ovat upeat. Näitä kelpaa viedä lahjaksi!

Lakritsi- ja viinitasting oli tosi hauska kokemus! Tilaisuus oli rento ja taas sai uusia makuelämyksiä ja tuli pohdittua viinejä eri kantilta. Tasting oli hinnaltaan erittäin halpa, etukäteen maksettuna vain 10 €.  Suosittelemme lämpimästi osallistumaan tälläiseen tastingiin, jos vain vastaan tulee tai järjestämään itse vastaavan. Lähtiäisiksi saimme vielä Fazerin upean lahjakassin! Ja kassistahan löytyi kaikki neljä uutuuslakritsia! Kiitos Fazer & Winestate hienosta tilaisuudesta!

ps. Sama tasting löytyy marraskuussa Helsingissä järjestettäviltä Lakritsi- ja Salmiakkifestivaaleilta! Ilmoittautumaan pääset vaikka tästä. Messut järjestetään 14.-15.11. Wanhassa satamassa. Festarit ovat kaikien lakritsin ja salmiakin ystävien, valmistajien ja jälleenmyyjien kohtauspaikka. Sinne siis! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti