torstai 3. syyskuuta 2015

Rakkautta ensi silmäyksellä!

Minä ihastuin Cafe Kokkoon heti, melkein jo kadulla, ennen kuin olin kahvilaan vielä sisälle astunutkaan. Kadulta bongasin kahvilan ständin, mutta kurkkasin kuitenkin sisäpihan fillareita - ennen kuin tajusin marssia rappuun ja suunnata toiseen kerrokseen. Rohkeasti vaan rappuun ja kohti Kokkoa.  Cafe Kokko on ihana kahvila. Sisustus ja kahvilan tunnelma toivat heti mieleen Berliinin jotkut mestat. Tilauksen tehtyäni vierähti pitkähkö tovi kahvilaa ja kahvilan kanssa samoissa tiloissa toimivan Vintage-kauppa Roomagen tuotteita ihastellessa. 

Cafe Kokon vitriinissä oli tarjolla useampaa raakakakkua. Valinnanvaikeutta oli alkuun ilmassa, mutta hetken tutkailtuani vaihtareita, oli päätös helppo ja selkeä. Minun tiistain kakkuni oli Sneaker. Maapähkinävoin suurena ystävänä Sneaker ei voinut olla huono valinta. Kakkuja Kokosta löytyy kiitettävä valikoima - toinen toistaan houkuttelevampia. Tällä kertaa minä keskityin makeisiin kakkuhin, mutta Cafe Kokon valikoimiin kuuluu suolaisia syötäviä, smoothieita ja mehuja.  


Sneakerin seuraksi tilasin Laten, joka tarjoiltiin just tälläisesta ihanasta painavasta lasista, joista diggaan ihan täysillä. 
Sneaker-kakku oli ihana. Maapähkinävoi maistui mukavasti ja kakku oli hyvä yhdistelmä suolaista ja makeaa. Rakenne oli eriomainen ja kakussa oli runsaasti syötävää. Raakakakut ovat tuhtia kamaa, eikä tämän setin jälkeen ihan heti nälkä kurninut vatsassa. 


Sneaker-kakku sisälsi cashewpähkinää, taatelia, kaakaojauhoa, kookossokeria, kookosöljyä, aprikoosia, kanelia, kalaharin suolaa, kookosnektaria, raakasuklaata ja vaniljaa. 


Cafe Kokko oli ihana uusi tuttavuus, joka ainakin minut valloitti heti. Sekä kahvi että kakku maistuivat ja itse paikka on kaiken hehkuttamiseni arvoinen. Palvelu Kokossa pelasi, ja kaikkinensa kahvilassa vallitsi aikas kiva, chilli meininki. Täällä mä kävisin varmaan joka päivä, jos näillä nurkilla asuisin. Kotiin viemisiksi oli vielä ihan pakko ostaa kotikakku. Valkkasin punajuuri-lakritsi -kakun, erinomainen oli tämäkin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti