tiistai 11. elokuuta 2015

Zum Beispiel - lounaalla PorvoossaZum Beispiel valikoitui muutamien vaihtoehtojen joukosta lounaspaikaksemme Porvoon reissulla, joka reissuna oli superonnistunut. Yövyimme ihanassa Pariisin Villessä ja illastimme SicaPellessä

Zum Beispiel on rento ja kivan viihtyisä, mutkaton ruokapaikka. Ravintolatila oli aika iso ja tunnelma oli mukavan menevä. Omatoimisuus on tässä ravintolassa valttia. Sisään tultuamme valikoimme vapaan pöydän, tsekkasimme menun, ruuat&juomat tilasimme tiskiltä ja leivät haettiin itse. 

Pöydässä istuessamme tutkailimme menuta jonkin aikaa. Listalta löytyi useampi mielenkiintoinen vaihtoehto, kuten Veggie Burger tai omatekoiset pastat, mutta olimme ennen myöhäistä lounasta ehtineet nauttia kakkukahvit ja illallinen oli vielä odottamassa - siispä yritimme päätyä aavistuksen kevyempiin annoksiin. 

Zum Beispielin menu on ruokamaailmaltaan laaja. Listalta löytyi tosiaan hampurilaisia, pastaa, meksikolaisia leipiä, lähi-idän ruokia, lohta, karitsaa. Luulisi, että jokaisen ruokailijan makuun tältä listalta löytyy mieleistä syötävää.  

Mirkan valinta oli rapeita falafeleja, hummusta, zhug-kastiketta, feta-kesäkurpitsapihvejä, baba ghanoushia, kvinoatabbuleeta, salaattia. Lautasella olleet eri ruokalajit olivat oikein hyviä ja tuoreita. Erityisesti Zhug-kastike oli erittäin maukas! 
Valitettavasti Mirkan annoksen falafel oli aika selkeesti palanut. Harmi, koska toinen vähän vähemmän palanut falafel maistui ihan lupaavalle, joskin sekin oli ehtinyt kuivahtaa aika korpuksi. Musta falafel kiikutettiin keittiöön, jossa oltiin yhtä mieltä asiasta. Korvaukseksi palaneesta falafelista sai Simon eli vehnäoluen, jonka sitten tyytyväisinä nautiskelimme lounaan jälkkärinä Zum Beispielin terassilla.
 Pauliinan safka oli avotorta, jota piti aluksi hieman selvitellä, mitä mahtanee ruoka tarkoittaa. Menulta löytyikin selitys. Avotorta on lämmin avonainen leipä, jossa on paljon täytteitä. Menun kuvaus sopi leipään erittäin hyvin. Oma avotortani oli täytetty karitsamakkaroilla, joita oli runsaasti ja maku oli hyvä. Lisäksi päällä oli tomaattia ja cheddaria. Lisukkeena oli kivasti vihanneksia, oliiveja ja ananasta. Täyttävä oli tämä tuhti lounasleipä. Lisukkeet olivat onneksi mukavan kevyet ja raikkaat.  
  Ruokajuomiksi valikoimme tällä kertaa olutta. Pyynikin käsityöläispanimon Simo Frangenin nimikko vehnäolut oli aivan jees juoma. Ehkä ei täydellisesti omaan makuun sopiva, mutta kelpo bisse kuitenkin. Saman panimon IPA Pirun polkka oli vahvempi, mutta luvattua tulisuutta emme juomasta niin maistaneet.  
Myöhäinen lounas kustansi kahdelta henkilöltä oluiden kera43 €, joten ihan halpa lounas tämä ei ollut. Me diggasimme Zum Beispielista. Paikka oli viihtyisä ja tosiaan, mutkaton ruokapaikka. Palanut falafel toki harmitti, olikohan keittiössä niin kiire, ettei tätä huomattu?  Menulta löytyi monta houkuttelevaa annosta. Tänne voisimme seuraavaksi tulla syömään pastaa tai tai vaikka sen Veggie Burgerin. Zum Beispiel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti