perjantai 31. heinäkuuta 2015

Levant!

Liian harvoin olen loma-aikaan ehtinyt lounaalle! Onneksi ehdin keskiviikkona Tampereelta kotiutuessani lounastamaan ihanan ystävän kanssa. Lounasvaihtoehtoja oli useita, mutta junamatkalla kohti Helsinkiä innostuin Bulevardilla sijaitsevasta Levantista. Onneksi lounaskamuni innostui myös. Levantiin minut kannusti mm. 52 Weeks of Deliciousness -blogin juttu.   

Levant on pieni lähi-idän keittiötä edustava ravintola, jossa tarjottava safka on syyrialais-libanonilaista. Kaikki Levantissa tarjottava safka on kasvisruokaa. Tästä tosin ei sen kummemmin mainita, eikä sitä edes tullut ajatelleeksi. Piskuinen Levant on siisti ja aivan viihtyisä mesta. Ulkosallakin mahtui muutama ihminen lounastamaan (söivät hyvännäköisiä leipiä) auringon paistaessa vallan mukavasti!


Meidät otettiin Levantissa superystävällisesti vastaan. Kerrottuamme olevamme paikassa ensi kertaa, saimme henkilökunnalta suositukset lounasvalikoimaan. Levantissa tarjotaan falafel-leipiä, mezelautasia ja salaatteja. Meille ensikertalaisille suositeltiin Meze Levantia. Emme pettyneet.  


Meze Levant oli mielestäni loistava setti. Ruoka oli tuoretta, raikasta ja maukasta. Parhaat mezeistä olivat ehdottomasti papu-annos ja ikisuosikkini Baba Ghanoush, munakoisotahna, joka Levantissa oli aivan käsittämättömän hyvä. Paras maistamani Baba Ghanoush, ehdottomasti. 


Falafelit olivat hyviä. Tabbouleh-salaatti oli Levantissa nimenomaan persiljasalaatti, jossa persilja näytteli pääosaa, eri hyvää oli tämäkin. Hummus oli myös maukasta. Levantin hummus pärjäsi aivan hyvin veljeni tekemälle maailman parhaalle hummustahnalle. 

Lounas Levantissa oli siis kaikkinensa hyvä. Tykkäsin mezejen tarjoilusta pitkällä lautasella ja aseteltuina niin, että eri maut eivät sotkeutuneet keskenään. Kaikella tällä oli hintaa yhteensä 9 €. Levantissa on erittäin hyvä hintalaatusuhde. Minä tykkäsin Levantista kovasti! Ihanaa safkaa hyvään hintaan ja loistava palvelu. Tänne menen toistekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti