torstai 18. kesäkuuta 2015

Aurinkorannikolla!

Suvivirttä veisatessa oli jo melkein toinen jalka lentokoneessa. Loma alkoi Finnairin lennoilla Malagaan, josta suuntasimme Torremolinokseen, tarkemmin Carihuelan kylään. Minä viihdyin Aurinkorannikolla erittäin hyvin. Aurinko paistoi, oli ihanan lämmintä, maukasta ruokaa ja juomaa, biitsillä löhöilyä kirjan kanssa, kauniita maisemia, juoksua, golffia, uintia... ja on se lomailu vaan niin kivaa.  

Majapaikkamme sijaitsi noin puolentoista kilometrin päässä Torremolinoksen keskustasta ja suurin piirtein saman verran Benalmadenasta. Oivallista sijaintia täydensi asuntomme kaunis puutarha, uima-allas ja klubiravintola. Biitsille oli matkaa noin neljäsataa metriä ja ruokakauppaan suunnilleen saman verran. Ja sitä biitsiä riitti. Montemar Alton juna-asemalle oli matkaa noin puoli kilsaa. Tästä oli helppo täräyttää ostoksille Plaza Mayoriin, kivaan ostoskeskukseen noin 10 minuutin junamatkan päähän tai Malagaan tai mihin vaan...
Tuliaisia kotiin löytyi myös Carihuelan kaduilta.  


Rantakadusta seuraava katu

Carpe Diem -kaupassa poikkesin useamman kerran.  Oliiviöljyä, oliiveja, saippuoita, viinejä jne. Onneksi laukuissa oli tilaa!Golfkenttiä Aurinkorannikolta löytyy lukemattomia, täällä on mistä valita. Me kävimme pelaamassa kahdella kentällä, Calanaovassa ja El Chaparallissa. Green feet hommasimme etukäteen Suomesta käsin ennen matkaan lähtöä ja saimmekin ne aivan hyvään hintaan. Pelilippujen ja vuokramailojen toimitus sekä maksu sujuivat erittäin jouhevasti.  


Näkymiä Calanovan kentältä
Juoksulenkeille löytyi vaihtoehtoja. Rantabulevardilla oli aamusta sopivan väljää juoksennella ja ihailla kauniita näkymiä. 


Usein juoksulenkki päättyi La Tahonaan, josta haimme tuoreet leivät aamupalapöytään. Iltaisin väen kaikotessa biitsiltä, oli rantakadulla Torremolinoksesta Benalmadenaan saakka kova kuhina. 


Benalmadena Parque de la Bateriassa kävimme useaan otteeseen lenkkeilemässä ja katselemassa maisemia vähän korkeammalta. Noin 700 metrin juoksurataa pitkin oli leppoisa juosta ja ihastella kaunista puistoa, joka oli aivan mahtava. Puistossa on mm. viehättävä tekolampi, jossa pääsee soutelemaan pienellä soutuveneellä. 

Carihuelassa ja lähietäisyydellä on kahviloita ja ravintoloita jokaisen makuun. Useasti söimme myös majapaikkamme omassa klubiravintolassa, joka on auki ti-su klo 12 alkaen. 


Miekkakalaa
Spahetti aglio&olio
Oscarin leipä
Gambas pil pil


Aurinkorannikolla Torremolinoksessa riittää tekemistä vaikka kuinka. Torremolinoksen alueelta löytyy mm. vesipuisto, tivoli, perhospuisto, krokotiilipuisto ja Torren keskustasta löytyy lukuisia ravintoloita, kauppoja, baareja jne. Benalmadenan Puerta Marinassa on kiva kuljeskella iltaisin, seurailla ihmisvilinää, ihailla aallonmurtajaa. 


Myös Torremolinoksen keskustassa on helppo poiketa, vaikka aamun juoksulenkillä. Hyviä vinkkejä löytyy esimerkiksi täältä: Andalusian auringossa, ruokakulttuurista voit lukea tästä: Makumatka Andalusiaan

Lähietäisyydellä on monia mielenkiintoisia paikkoja helposti saavutettavissa, jos Torren rannat ja rantaelämä alkavat hyydyttämään. Reilun parin viikon aikana ehtii tehdä vaikka mitä, näistä lisää myöhemmin. Oli niin huippua piipahtaa kesässä, lämmössä ja auringossa - toivottavasti saadaan pian kesä tännekin! Home sweet home2 kommenttia:

  1. oi miten ihanan tuttuja paikkoja <3 ihanhan tässä liikuttuu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Minä reissasin Aurinkorannikolla ensimmäistä kertaa ja tykkäsin paljon! Aurinko ja ruoka olivat ihan parasta kaiken muun kivan ohella ;). Kiitos sulle hyvistä vinkeistä, niitä tuli biitsillä luettua :).

      Poista