maanantai 23. maaliskuuta 2015

Ateljé Finne

Ateljé Finne oli viime lauantain illallispaikkamme. Ateljé Finne on ihan ensimmäisiä ravintoloita, joita blogissamme olemme arvioineet. Vanhoja arvioita on tosi hauska lukea, hymy nousee huulille. Olipa hauska huomata, että melkein päivälleen viisi vuotta sitten Mirkan kanssa oltiin illastamassa juurikin Atelje Finnessa. Silloinkin, kuten nytkin, EatHelsinki -kirjan kanssa. Ateljé Finnen menulta löytyy alku-, pää- ja jälkiruokia kutakin noin viiden vaihtoehdon verran. Listan ruuista voi koota haluamansa kolmen ruokalajin menu 46 €:n hintaan. Alkuruuan päätin jo perjantaina. Oli erityisen hyvä valinta, ei kaduttanut, eikä tullut annoskateutta. Karitsatartar, paahdettua paprikaa ja chiliöljyä oli loistava annos. Makuelämystä täydensi lasi täyteläistä malbecia.


Rapurisotto oli rapuisa.


Paahdettua portobelloa, munakoisoa ja punasipulihilloketta oli myös yksi alkuruokavaihtoehdoista.


Lihapääruoka, Marmoriulkofilettä, sipulipyrettä ja hasselbackan perunaa, sai myös kiitosta.


Itse valitsin pääruuaksi päivän kalan, joka oli kuhaa. Ihailtavan runsaasti annoksessa oli kalaa. Vihreät koristivat kivasti muuten vaisun väristä annosta.  


Kalan kanssa juomana oli valkoviini Sancerre Blanc, Domaine Lucien Crochetin viinitalosta. Ihana oli viini, just mun makuun eli kuiva, hedelmäinen ja hapokas.


Jälkiruokavalinta oli myös aika selvä: suklaapatukka, pistaasia ja kermaa. Jälkiruuan nautin ihanan jälkiruokaviinin kanssa.Ateljé Finnen kolmen ruokalajin illallinen oli tasapainoinen kokonaisuus. Omat ruokavalintani osuivat oikeaan, samoin tarjoilijan valitsemat viinit. Minä tykkäsin kovasti, sekä ruuasta että juomasta. Tällä kertaa viinivalinnat osuivat nappiin ja jäivät erityisesti mieleen. On se vaan niin ihanaa nauttia ravintolassa hyvästä safkasta ja huippuviineistä.

Palvelu toimi koko illan sujuvasti ja mutkattomasti. Saimme maistella viinejä ja leipäkoria sekä vesikannuja täydennettiin huomaamattomasti illastamisemme ajan. Mikään ei tosiaan tökkinyt. Lopussa hieman säädettiin laskujen ja kirjan alennusten kanssa. Kaikkinensa meillä oli tosi mukava ilta Ateljé Finnessa. Suosittelen lämpimästi! Ateljé Finne


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti