sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Klassikkoravintola Lehtovaarassa


Marraskuun melkeen vikana perjantaina suuntanamme oli yksi Helsingin klassikkoravintoloista, Lehtovaara. Lehtovaarassa olen käynyt kerran aikaisemmin, ehkä noin vuonna 2002, uusintakäynti oli siis enemmän kuin paikallaan. 

Lehtovaara omaa pitkän historian. Ravintola perustettiin Viipuriin vuonna 1916 ja Helsingissä ravintola on toiminut vuodesta 1940. Tarjoilijamme valotti meille Lehtovaaran historiaa ja toi meille pöytään myös luettavaksi  tekstin ravintolan historiasta. Ihan alkuun oli saatava glögit! Päivällä alkanut lumisade viritteli meitä pikkujoulutunnelmaan  ja tähän valkoiseen maahan terästetty glögi osui paremmin kuin hyvin. 
Lehtovaaran vaalea leipä oli hillittömän hyvää! Suurta ponnistelua vaati kohtuullisessa määrässä pysyminen. Tätä herkkua olisi popsinut vaikka kuinka. 

Alkuruuaksi jaoimme annoksen nimeltä Aurajuustotartaletti, hillottua päärynää, fenkolia ja pähkinävinaigrette. Alkuruuassa parhautta oli  lisukkeet eli päärynä, fenkoli ja pähkinävinaigrette. Lisukkeissa oli sopivasti makeutta, mutta kokonaisuus oli kuitenkin kevyt ja raikas. Itse tartaletin maku jäi aavistuksen vaisuksi, meidän makuun juustoa olisi voinut annostella reilummallakin kädellä.Pääruuaksi valikoitui Lehtovaaran klassikkoannos Cœur de filet Provençale 1952, jota on nimensä mukaisesti tarjoiltu vuodesta 1952. Häränfilee tarjoillaan tiristettyjen valkosipuliperunoiden, valkosipulivoin ja  tuoreiden ruskistettujen herkkusienten kera. 

Annos oli huippu.Härän sisäfileessä onnistuttiin täydellisesti, kypsyydet medium ja kypsä, olivat juuri sitä, mitä odotimme. Liha oli mehevää ja maukasta. Valkosipuliperunat valloittivat rapeudellaan, sopivalla rasvaisuudellaan ja reippaalla valkosipulilla. Herkkusienet ja lisukekasvikset täydensivät annosta  keveydellään. Oli hyvää. Yksinkertainen ja tasapainoinen annos, jonka valmistuksessa onnistuttiin tänään erittäin hyvin. Suklaata ja aprikoosia oli jälkiruokamme sisältö, kauniimmin ilmaistuna Suklaa Charlotte Russe. Tämäkin annos jaettiin ja hyvin riitti makeaa molemmille. Suklaa oli täyteläistä ja maukasta. Aprikoosi oli aika voimakas pari suklaalle. Erikseen maistuivat hyvin, yhdessä olivat hieman epätasainen makupari. Ilta kustansi Lehtovaarassa 94 €. Lasku sisälsi alkuruuan, kaksi pääruokaa, jälkiruuan, muutaman glögin, oluet ja kahvin. Laskussa huomoitiin EatHelsinki -kirjan alennus, joka tässä kohtaa oli 33 € eli saimme toisen pääruuan ilmaiseksi. Mielestämme hinta vastasi hyvin laatua ja olimme iltaan kaikkinensa tyytyväisiä. Lehtovaara valikoitui illallispaikaksemme muutamasta syystä. Halusimme tällä kertaa johonkin klassikkopaikkaan, jossa olisi valkoiset pöytäliinat. Nytin keväinen arvio Lehtovaarasta puolsi myös tätä valintaa. Sijainti päivän ja illan muuhun ohjelmaan oli loistava ja lisäksi vielä Lehtovaaran mukana olo EatHelsinki 2014 -kirjassa taisi olla piste iin päälle. Hyvä valinta, johon olimme erittäin tyytyväisiä.

Ravintolailllallinen on aina kokonaisuus, jonka onnistumiseen ei riitä pelkästään hyvä ruoka. Lehtovaaran miljöö on viehättävä ja paikan historia luo oman tunnelmansa ravintolaan ja illalliseen. Miljöön lisäksi iltamme onnistumisen takasi loistava ja elegantti palvelu. Tarjoilijamme toimi koko illan tyylikkäästi ja palveli meitä asiantuntevalla, mutta lämpimällä otteella. Lehtovaarasta jäi edelleen hyvä fiilis ja illallista täällä voi pelkästään suositella. Vielä  on  muuten vuoden loppuun asti aikaa käyttää EatHelsinki2014 -kirjan etu :). 

Lehtovaara


psssst. Jos EatHelsinki 2015 -kirja on vielä hankkimatta, klikkaa tästä verkkokauppaan:     http://www.eatfinland.fi/. Meidän blogin koodilla: Dinner4u2 saat EatHelsinki -kirjasta 15 % alennuksen!

psssst. Ravintolasta lähdettiin muuten leipä kainalossa - ei ollut eka eikä varmaan vika kerta ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti