torstai 17. huhtikuuta 2014

Maanantai, viikon paras päivä?

Ainakin, jos se alkaa näin herkullisissa merkeissä ;). Aikas kiva tapa aloittaa viikko Lasipalatsin parsaviikkojen herkuista nauttien. Perusmaanantaita selkeästi kirkkaampi oli siis tämä maanantai.

Pohdittiin, että jos joku paikka pitäisi ravintoloista valita kantapaikaksi Helsingissä, niin se voisi vallan hyvin olla Ravintola Lasipalatsi. Lasipalatsin funkismiljöö iskee meidän makuun täysillä ja täällä on muutenkin kiva pöhinä. Sitä paitsi meidän lempitarjoilija oli taas vuorossa, jee! Kiitos Samu! Tässä edellisen kerran juttu Lasipalatsin Bliniviikoilta. 

Lasipalatsin parsaviikot ovat siis taas käynnistyneet. Parsaa tarjoillaan 31.5. asti. Listalta löytyy monenlaisia parsaherkkuja suositusjuomineen. Olimme Lasipalatsissa vierailulla kutsuttuna. Tuoretta parsaa saa Suomessa vain lyhyen aikaa, joten tätä ei kannata missata!

Mirka valitsi Samun suosituksesta vastakeitettyä parsaa kera suomalaisen ilmakuivatun porsaanpaistin, marinoitujen osterivinokkaiden ja cheddarjuustokastikeen. Ja nyt täytyy sanoa, että en ole vähään aikaan syönyt mitään näin hyvää. Jos menet parsaviikoille, ota ehdottomasti tämä annos! Maut olivat niiiiin kohdallaan, että melkein tuli kyynel silmään. Ehkä paras alkuruoka ikinä. Oikeesti! 

Parsan kanssa tarjoillusta valkkarista ei oikein jäänyt mielikuvia, kun ruoka vei kaiken huomion. 


Pauliinan valitsema parsa-mansikkasalaatti oli raikas ja kevyt annos. Salaatissa oli mansikoita, parsaa, salaattia ja mozzarellaa. Salaatin kanssa tarjottu roseeviini oli yksi parhaista roseeviineistä, joita olemme maistaneet. Mansikkainen jälkimaku tuntui miltei epätodelliselta. Tätä kannattaa ostaa, jos on roseeviinin ystävä tai vaikket olisikaan, niin tämän jälkeen saatat hyvinkin olla!


Pääruoaksi Mirka valkkasi paistettua ahventa, parsaa, marinoituja jokiravunpyrstöjä ja hollandaisekastiketta. Annos oli kevyt ja kala oli tuoretta. Oikein sievän näköinenkin, mutta ei tajunnanräjäyttävä. Kuitenkin maukas ja kiva annos. 
Pauliinan pääruoka, Parsa-kampasimpukkarisotto, oli kaunis annos. Kampasimpukat olivat pitkästä aikaa taas niin hyviä. Risotto jakoi mielipiteet rankasti. Pauliina ei digannut; maku oli vaisu, parsa ja kampasimpukat paikkasi itse risoton makua. Mirkan mielestä taas risotto oli just maukasta. Että sillai. Makuasioista on turha kiistellä ;).Samun valitsemat viinit sopivat oikein hyvin ruoan kanssa, mutta alkusalaatin roseeviini vei ehdottomasti voiton näistä viineistä.


Raparperitartaletti, valkosuklaakreemi ja mansikkajäätelö oli kivan raikas jälkiruoka. Erityisesti itsetehty mansikkajäätelö vei kielen mennessään. Ja Tokaji sopi jälkiruoan kanssa mainiosti. Hyvä setti ja päätös kevään ensimmäisille parsoille.  

Parsaviikot siis jatkuvat Lasipalatsissa vielä monta viikkoa ja listalta löytyy useita houkuttelevia annoksia ja vaihtoehtoja parsan syömiseen. Me tykkäsimme!
1 kommentti:

  1. Onpa kauniita annoksia! tykkään itsekin Lasipalatsin ravintolasta, se on loistavalla paikalla ja jotenkin ajaton.

    VastaaPoista