tiistai 4. maaliskuuta 2014

Hotelli Marskin After Work


Scandic hotelli Marski kutsui meidät kokeilemaan heidän After Work Fondueta. Fondueta tarjoillaan klo 15-18 perjantaisin ja lauantaisin maaliskuun loppuun asti. Hintaa setillä on 36 €. Hotelli Marskin baari on yllättävän viihtyisä. Sisustus on freesi ja suuret ikkunat aukeavat Mannerheimintiellä. Baari on mitä oivallisin paikka istahtaa hetkeksi tarkkailemaan kaupungin vilinää. Saavuimme paikalle klo 17, jolloin baarissa oli vain muutama ihminen, mutta pikkuhiljaa paikka alkoi täyttyä ja mukava puheensorina täytti baarin. 

Marskin Fondue on itseasiassa muunnos Fonduesta. Ranskasta, Juran alueelta tuleva pehmeä Mont d'Or  juusto lämmitetään omassa rasiassaan uunissa ja lämmitys kestää noin 15 minuuttia, joten kiireessä tätä ei kannata tilata. Omassa annoksessamme juusto oli aluksi hiukan haaleaa. Pyynnöstä sitä lämmitettiin lisää, jolloin juuston rakenne hiukan kärsi. Juusto ei pysynyt pahvikotelossa kauaa lämpimänä. Herkullisen Mont d'Or juuston valmistuksessa käytettävä maito lypsetään yli 700 metrin korkeudella laiduntavista lehmistä ja Suomesta tätä juustoa saa vain talvikautena.  Juuston kanssa oli tarjolla monipuolisesti dippailtavaa; makkaraa, suolakurkkuja, ananasta, kirsikkatomatteja, paprikaa ja leipää. Parhaiten juuston kanssa sopivat raikas ananas ja suolakurkut. 


Me menisimme tänne lauantaina shoppailun lomassa, kun iskee pikkunälkä ja haluaa hetken huilailla. Perjantaina paikka on oikein sopiva työpäivän jälkeen after workiksi. 

Fondue-setti sopii mielestämme parhaiten 4 hengelle. Kahdelle setti toimii kevyenä illallisena, mutta juusto ehkä alkaa jo tökkimään loppuvaiheessa. Neljälle fondue on oikein sopiva naposteltava. Kuudelle setti on ehkä liian pieni. 

Otamme ilolla vastaan kaikki uudet ideat. Juusto-fondue on oikein mainio välipala esimerkiksi juuri shoppailun lomassa tai after workinä. Tälläinen Fondue -setti onnistuu myös kotona varsin vähällä vaivalla. Kiitämme:

- Kiva, viihtyisä sijainti keskellä kaupunkia
- monipuoliset dipattavat
- hauska syöminen juomien kylkeen
- herkullinen juusto

Moitimme:

- Juusto ei pysy lämpimänä kauaaEi kommentteja:

Lähetä kommentti