torstai 4. heinäkuuta 2013

Upeita makuelämyksiä valloittavassa Tocassa!

Etsitkö ravintolaa, jossa olisi rento tunnelma, mutta erinomainen ruoka? Lisäksi haluat välttää turhaa pönötystä ja kaipaat ruuan kanssa erinomaisia viinejä? Et kuitenkaan haluaisi käyttää koko kuukausipalkkaasi loppulaskuun? 

MENE TOCAAN ;)Saimme kutsun tutustumaan toukokuussa avattuun ravintolaan Tocaan. Tocassa toimii kolmen hengen jengi; Jouko ja Gennaro keittiössä ja Elina salin puolella. Elina vastaa myös Tocan juomista. Toca sijaitsee Unioninkadulla Shanghai Cowboyn entisissä tiloissa. Sisustusta on hieman tuunailtu Tocan näköiseksi. Punainen rosoinen tiiliseinä on säilytetty, mutta vastapäiselle seinälle on maalattu musta liitutauluseinä. Seinältä oli mukava lueskella asiakkaiden kirjoittamia viestejä - ja oli niitä mukava kirjoitellakin ;). Meininki on Tocassa varsin mutkatonta. 

Tocasta saa kolmen (45 €) tai viiden (65€) ruokalajin maistelumenuita ja a la carte -listalta voi tilata mieleisensä vaihtoehdot. Ruokalista vaihtuu täällä tiuhaan, joten käydä voi useamminkin kyllästymättä ;) Ruoka on italialaistyyppistä suomalaisella otteella. Meille oli tiedossa kolmen ruokalajin yllätyksellinen maistelumenu. Olimme etukäteen infonneet Elinaa ruokarajoitteistamme, joten rennoin mielin odottelimme, mitä kivaa saamme lautasella eteemme. Illan aloitimme huikean hyvillä aperitiiveilla. Meille jo entuudestaan tutut juomat, Aperol spritz ja Limoncello, olivat saaneet uudenlaista twistiä. Tocan Aperol Betty ja Limone olivat molemmat raikkaita kesäjuomia!


Aperitiivien kanssa tarjoiltiin herkkuja pähkinöitä, jotka oli maustettu fenkolilla ja tomusokerilla. Toimiva suolaisen ja makean yhdistelmä. Tätä voisi kokeilla kotonakin. 

Menu alkoi keittiön tervehdyksellä, joka oli erittäin maukas ja simppeli juustoravioli. Tätä olisimme voineet syödä ämpärillisen. Täydellisen hyvää.  Menun alkuruokana oli Perunasalaattia uudella tavalla. Perunasalaatissa oli perunaa muutamassa eri muodossa, mm. pureena, granitana ja sipseinä, kevätsipulia ja sinapinlehtiä. Ihana yhdistelmä pehmeää ja rapeaa. Alkuruoka jatkoi keittiön tervehdyksen lupaamaa maukasta, ja suussasulavia makuja sisältävää linjaa. 


Pääruokana oli paistettua siikaa. Siika oli täydellisen hyvin valmistettu, ja kalassa oli meidän makuun juuri sopivasti suolaa. Siian kanssa tarjoiltiin kivasti makeutta tuovaa vaniljasimpukkavaahtoa ja friteerattua kukkakaalia. Hyvä ja tasapainoinen annos. Siikaa oli lautasella ilahduttavan runsaasti.  Ja tämäkin annos oli niiiiiin kaunis!
Suun puhdistajana saimme tästä söpöstä kupista pähkinäjäätelöä liköörilurauksella. Wau, mikä makuelämys!  

Jälkiruuan paras osuus oli rapean rasvainen, mutta kuohkea pikkuinen muffinssi. Lautaselta löytyi muitakin herkkuja, kuten jogurttijäätelöä ja mustikkageeliä. Jälkiruuan kanssa tarjottiin shottilasista mustikkamaitoa. Annos oikein suli suuhun.  


Jälkkärin jälkeen nautimme vielä suussasulavia suklaita ja eri hyvää jälkkäridrinksua. Täällä osataan siis hyvän ruoan lisäksi valmistaa myös hyvät drinksut!


Menun viinit olivat kaikki Vindirektin maahantuomia italialaisia viinejä. Saimme jälleen huippuja viinikokemuksia ja uutta tietoa viineistä. 

Perunasalaatin kanssa joimme lasit oheista valkkaria.  Tämä Moscato-, Riesling-, ja Friulano -rypäleistä valmistettu viini toimii myös ilman ruokaa. 
 

Kalaruuan kanssa joimme lasit luomuviintä, joka on peräisin Keski-Italiasta, Marchen maakunnasta.  Tämä viini on selkeästi ruokaviini, joka herää eloon nimenomaan ruuan kanssa. Jälkiruokaviininä nautimme ihanan kesäistä kuplivaa Moscatoa. Tämä olikin meille jo entuudestaan tuttu jälkkäriviini ja oi niin hyvää :). 

Vietimme oikein kivan ja rennon illan Tocassa. Tykkäsimme paikan letkeästä otteesta ja hyvästä ruuasta. Kaikki annokset olivat meidän makuumme, ja lisäksi myös kovin kauniita. Annoksissa erottui selvästi kunkin ruuan pääraaka-aine, mutta yllättävän monta ainesosaa annoksista kuitenkin löytyi. Tocan ruoka ei siis ole yksinkertaisimmasta päästä, vaan sisältää otteita fine dining -tyylistä. HIntalaatusuhde on mielestämme täällä aivan kohdillaan.

Toca
 Kiitämme: 
- maukas ruoka
- hyvät juomat
- ystävällinen, rento meininki koko ravintolassa

Moitimme: 

-sisustus vaatii vielä hiomista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti