sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Ratsastusta, ruokaa, live-musaa ja hippaamista Reykjavikin yössä

Sää lelli meitä issikkavaellukselle osallistujia. Päivä oli Islannin mittapuun mukaan mukavan lämmin, varsin tyyni ja aurinko paistoi koko päivävaelluksen ajan. Ei olisi voinut paremmin asiat olla. 


Me osallistuimme päivän kestävään ratsastukseen Eldhestar-tallilla, joka sijaitsee jonkin matkan päässä Reykjavikin ulkopuolella. Ratsastusvaelluksien järjestäjiä löytyy monia, me teimme kohteesta päätöksen turisti-infossa ja olimme reissuun kaikkinensa tosi tyytyväisiä. Tallilta meidät noudettiin ja palautettiin Reykjavikiin. Varsin helppoa siis. Bussimatkoilla ja koko vaelluksen ajan ehti ihailla kauniita maisemia. Reissu kustansi noin sata euroa henkilöltä sisältäen kuljetukset edestakaisin, ratsastusta noin kuutisen tuntia, lounaan ja kahvit. 
Päivä oli ihana. Aamupäivällä ratsastimme noin kolmisen tuntia vuorten läheisyydessä. 
Välissä söimme lounaan ja iltapäivällä suuntasimme rannalle. Kovin kivaa oli, että saimme reissuille eri hevoset. Reykjavikiin saavuttuamme poikkesimme aivan keskustassa sijaitsevaan uimahalliin. Kuumassa altaassa lepuutimme väsyneitä jalkoja ja rentouduimme mukavaa päivää fiilistellen. Uimasta suuntasimme kivaan kahvilaan nimeltä Stofan pohtimaan illan ohjelmaa. Stofan on viihtyisä paikka, jossa viihtyy helposti useammankin tunnin. 


Juomien jälkeen jatkoimme kodin kautta matkaa Forretta Barinniin, jonne oli aivan pakko päästä uudelleen testaamaan muutamaa iltaa aikaisemmin syömääni burgeriannosta. Silloin olin sitä mieltä, että nyt sain parhaimman hampurilaisen ikinä. Ja niin olin tänäänkin. Yhtä mehukas ja maukas kuin ensimmäiselläkin kerralla!
Burgereiden lisäksi maistoimme punajuurta ja juustoa. 
Emmekä malttaneet olla myöskään maistamatta hevosta.... Erittäin hyvää oli tämäkin annos. 
Forretta Barinn oli Reykjavikissa testaamistani ravintoloista ehdottomasti paras. Suosittelen tätä mestaa ihan kaikille. Ruoka on hyvää, kohtuuhintaista ja taiten valmistettua. Kaksi annosta ja olut maksoi noin 23 euroa. Tunnelma täällä on myös letkeä ja mutkaton. Ihan suosikki. Forretta Barinn

Vaikka päivä oli ollut pitkä, virtaa syömisen jälkeen vielä riitti. Forretta Barinnista jatkoimme matkaa Cafe Rosenbergiin kuuntelemaan livemusaa, jossa soitto alkoi klo 22. Ja olipa hei mahtava bändi. Iloisella fiilikselle tulee helposti tälläistä huippusettiä kuunnellessa. Cafe Rosenberg itsessään oli viihtyisä paikka. Mestassa oli mukavasti porukkaa ja livemusa tässä tilassa toimi hyvin. 

Cafe Rosenbergin iloisesta tunnelmasta saimme lisää virtaa ja jaksoimme useassa paikassa kiertää ennen aamunkoittoa. Reykjavikin keskusta on pieni ja tiivis, joten täällä on helppo vaihtaa paikkaa, jos meno jossain paikassa alkaa tylsistyttämään tai muuten vaan haluaa nähdä useampia paikkoja. Kaiken muun ihanan lisäksi myös yöelämä Reykjavikissa oli kauhean kivaa :).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti