lauantai 9. helmikuuta 2013

Teurastamolla

Perjantai-illan vietimme Teurastamolla. Tämä punatiilinen kokonaisuus on rakennettu vuonna 1932. Alkuperäinen toiminta lopetettiin vuonna 1992 ja nyt arvokkaat teurastomrakennukset haluttiin avata kaupunkilaisten käyttöön. Teurastamon alueella toimii jo muutamia yrityksiä, kuten Pasta Factory ja MakuMaku ja täällä järjestetään erilaisia tapahtumia. Ja lisää on luvassa. Ville Relander, joka toimii Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkönä,  kierrätti meitä alueella kertoen samalla Teurastamon kuulumisia. Teurastamolle on tulossa uusia mielenkiintoisia yrityksiä. Ravintolapäivästä innoituksensa ravintolan perustamiseen saanut BSmokery tulee avaamaan ovensa  ja tarjoamaan amerikkalaista ruokaa. Flavour Studiossa pääsee itse keittiöön ja tosi toimiin. On alueelle tulossa myös kiinalaista ruokaa tarjoava mesta. Mielenkiintoista. 

Ravintola Kellohallissa aloitimme illallisen samppanjatastingilla. Samppanjoita meille maistatti Vindirektin Kim Moliis. Hyviä juomia ja kohtuuhintaisia. Omaksi suosikiksemme nousi Pannier, joka on valmistettu tummista rypäleistä (Pinot Noir). Pannier Brut Selection on valittu vuoden 2012 vuoden viiniksi (ei kuitenkaan sama, jota me maistelimme)! Sokeria Pannerierissa on 7-8g ja hinta sopuisat n. 43 €. Pannier sopii hyvin liharuokien kanssa. Rutikuiva Bonnaire (n. 37€) oli melle hiukan liian kirpsakka. Bonnaire on valmistettu 100% Chardonay -rypäleistä. Toinen rutikuiva shampanja, jota maistoimme oli Jacquesson Cuvet 736. Hintaa tällä sahmapanjalla on noin 43€. Oiva tapa aloittaa viikonlopun vietto :). 


Kellohallin menu on juuri uudistettu. Hintoja on laskettu ja annoksia yksinkertaistettu. Tarkoituksena on valmistaa konstailematonta safkaa ilman turhia härpäkkeitä. Teemme Kellohallissa sellaista ruokaa, jota tykkäämme itsekin syödä, kertoo Antto Melasniemi. Kellohalli on mukana WWF:n kalakampanjassa ja ravintolassa käytetään vain kalaoppaan suosittamia kaloja. Me onnekkaat pääsimme heti maistelemaan uuden menun ruokia.Saimme oivan läpileikkauksen Kellohallin a la carte -listasta. Annokset olivat yksinkertaisia ja maukkaita. Mikään ei oikeastaan kovasti pettänyt ja muutama huikean hyvä ruoka mahtui iltaan. Haukipiirakka tarjoiltuna kera oivallisen riesling -liemen oli erittäin hyvää. Maukasta lientä olisi tosin saanut olla enemmän. Mutta enpä olisi odottanut, että hauki on näin maistuvaa.
Kanapatee kera sienichutneyn keräsi kehuja ja tämä olikin kananmaksan ystävälle täydellinen annos. Hevosenlihaa tulee harvemmin syötyä. Kellohallilla hevosta tarjottiin itse hapatetun kaalin kanssa. Maistui meille. Liha oli mureaa ja hyvänmakuista ja yksi illan nappiannoksista.Juustoista maistelimme kolmea erilaista ulkolaista juustoa. Kellohallin juustot tulevat Lentävästä Lehmästä. Sitruunamarenkipiiras kruunasi maukkaan, hauskan ja viihdyttävän illallisen. 


Vietimme mukavan illan Kellohallilla! Paikka on varsin tunnelmallinen ja fiilis on rento ja mukava. Kiitos pöytäseurueellemme; KivistössäKaikki äitini reseptitLumo lifestyle ja Vatsasekaisin kilinkolin hauskoista jutuista ja iloisista nauruista! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti