sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Ravintolapäivä 17.2.2013

Tänään vietettiin jälleen ravintolapäivää. Mukana oli ainakin yli 400 pop up -ravintolaa ympäri maan. Ja taitaa vieläkin olla joku paikka auki, jos aamu on venynyt pitkäksi ;-). Ravintolapäivän suunnistukseen on nykyään olemassa myös aps, joka toimii valitettavasti vähän nihkeästi. Mutta helpottaa hortoiloa hiukan ;-). Runsauden pula saattaa yllättää, joten kannattaa valita pari aluetta, joissa kiertelee, muuten saattaa tulla suorituspaineita.


Me suunnattiin Teurastamolle ja Kallioon. Teurastamolla oli aamusta (eli noin klo 12) todella hiljaista, joka on sinänsä kurja juttu, kun alue on niin magee. Voi kun ihmiset löytäisivät tämän paikan! Toisaalta oli kivaa, ettei tarvinnut jonottaa ja ruokaa riitti. Maisteltiin chili-hodaria, kevätkäärylettä ja vietnamilaisia rullia sekä ihanaa jälkkäriä. 


Ensin pysähdyimme Teurastamon portille, jossa on Roslundin lihakauppa


Chili -hot dog oli törkeän hyvää, dogin makkara oli itse tehtyä bratvurstia. Nam!!! 


Täältä saa siis ostaa lihat kotiin tai syödä paikanpäällä maistuvaa lounasta tai burgereita. Jos haluaa varmistaa, että omaa suosikkia löytyy lihatiskiltä, kannattaa soittaa ja tilata lihat etukäteen. Täällä valmistetaan myös maistuvia tuoremakkaroita. Me likes! Roslundilla joimme vielä kahvit ja maistoimme maukasta savuporoleipästä.Suurimman vaikutuksen teki Järvenpäästä Helsinkiin tulleet naiset, jotka olivat värkänneet ihan mielettömiä herkkuja. Sokeri-Sulka Bakery oli jo kolmatta kertaa mukana Ravintolapäivässä- 


Ei voi muuta kuin ihailla! Katsokaa näitä kauniita taideteoksia:


Me maistoimme suussasulavaa passion-hedelmämarenkitorttua, joka oli SUPERhyvää! 


Myös vietnamilaiset rullat veivät kielen mennessään. Ihanan raikasta ja freshiä! Nämäkin naiset olivat kolmatta kertaa mukana ravintolapäivässä.


Viereisestä kojusta maistoimme myös kevätkääryleitä.


Kellohallilta matkasimme Karhupuistoon, jossa maistoimme intialaisia makuja, jotka eivät oikein meitä ihastuttaneet. Karhupuistossa oli rento meno ja tännekin oli useampi päiväravintola pistetty pystyyn.
Sitten rupesikin olemaan jo kylmä ja menimme kahville persoonalliseen kahvila Taikalamppuun, joka on toiminut 18 vuotta saman omistajan voimin. Paikka on auki vuoden jokaisena päivänä. Tarjonta vaihtelee inspiraation mukaan. Paikkaa voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiiin. Taikalampun hinnoittelu on hyvin kohtuullinen. 4 kommenttia:

 1. Ihania nuo leivokset! Missä tuo kerrassaan ihastuttavan näköinen Taikalamppu on? Noin pitkään ollut pystyssä, mutta mennyt miulta täysin ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikalampun tarkka osoite on: Torkkelinkatu 21. On ihastuttava ja persoonallinen paikka :).

   Poista
 2. Me menimme nälkäisinä Teurastamolle klo 15, mutta oikein mitään ei ollut enää jäljellä ja jäimme nälkäisiksi. :( Pettymys oli suuri.

  VastaaPoista
 3. No voi harmituksen harmitus! Monena vuonna ollaan oltu samassa jamassa, liikkeelle kannattaa lähteä heti ravintoloiden avautuessa!

  VastaaPoista