tiistai 18. joulukuuta 2012

Latvan sapaksia & tilkka viintä kera ystävän :)

Kuljimme ohi Juuren ja löysimme tiemme Latvaan, Juuren sisarmestaan, viihtyisään viinibaariin. Viinibaarista löydät tietysti laajan valikoiman viinejä (lähes kaikki luomuviinejä), mutta myös olut&siiderilista oli pitkä ja mielenkiintoinen. Juomien ohella Latvassa on saatavilla Sapaksia, pientä maukasta syötävää kohtuulliseen hintaan (a' 3,90 €).  
Liitutaululta valitsimme päivän sapaksista meille mieluisimmat. Taululta löytyi noin kahdeksan vaihtoehtoa, lisäksi oli juustolautanen ja makea jälkiruoka ja tosi hyvät raksut eli juuressipsit. Minun valinnat; Kaalikääryle, Sipuli-hernepyrepiiras ja juuressipsit, olivat erittäin hyviä. En keksi moitetta mistään näistä. Sapakset tosin ovat kooltaan pieniä.  Näitä herkullisia makupaloja olisi syönyt vaikka kuinka isot setit, mutta riittivät näinkin hyvin pieneen nälkään. Sapasten kanssa nautin saksalaista luomurieslingiä ja tykkäsin.  

Nam, mikä kaalikääryle!

Todella maukas piiras!

Jälkiruokakakku vaihtui matkan varrella mustikasta puolukan ja vadelman yhdistelmään. Kakku oli maukas, kookas ja edullinen (2,50 €). Perushyväjälkiruoka, joka ei suuria fiiliksiä nostattanut. Latvan punaviinipohjainen glögi (8€) sen sijaan maistui oikein hyvälle!


Palvelu Latvassa oli toimivaa. Tilaukset teimme tiskiltä ja itse syötävät saapuivat pöytään sopivalla viiveellä. Pöydästä huikkasimme kuumat glögit kakun kaveriksi. Latva on viihtyisä baari, joka ensi alkuun vaikuttaa paljon pienemmältä paikalta, mitä oikeasti onkaan. Latvan ensimmäinen tila on tunnelmallinen ja viihtyisä, peremmälle olevat huoneet ovat aavistuksen verran kolkkoja. 

Minä tykästyin Latvaan, viiniin ja sapaksiin ja aion poiketa täällä toistekin. Tykkäsin baarin meiningistä ja erityisesti hyvänmakuisesta, selkeästä ruuasta. Hyvä ruoka on ihana asia! 

Tsekkaa, mitä muut tykkää Latvasta: Osuma.fi

2 kommenttia:

  1. Tytöt hei, tää on miun kulmabaari! Milloin mennään yhdessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla onkin loistava kulmabaari! Sapakset ja viini olivat niin hyviä, että toivottavasti mahd pian :).

      Poista