tiistai 25. syyskuuta 2012

Postres 25.9.2012

Tsägällä osui facessa silmiimme Postresin vallan mainio syysillan tarjous. Tähän oli tartuttava heti. Hetkeen emme kumpikaan olleet vierailleet fine dining -ravintolassa, vaan enemmän ruokailleet muunlaisissa paikoissa. Tätä tajusimme molemmat kaivanneemme ;). 




Postres on vuonna 2006 perustettu ravintola, joka sai Michelin -tähden vuonna 2008. Mirka n aiemmasta vierailusta löytyy juttu tästä. Me päädyimme valitsemaan iltaan viiden ruokalajin menun ja Mirka menuseen kuuluvan viinipaketin puolikkaana versiona. Alkuun eteemme kiikutettiin erilaisia keittiön tervehdyksiä.

Juustotikut olivat maukkaita ja aivan hauskoja snackseja. Tikut tarjoiltiin sinappimajoneesin kera. 




Syksyn juurekset sen sijaan olivat mauttomia, vaikkakin kovin kauniita ja söpöjä. Me olisimme kaivanneet ripauksen suolaa. 




Ihan paras veto ja huikean hyvä taasen oli Tryffeliperunakeitto ja muikunmätileipä. Vahva maku, mutta oikein kohdallaan. 



Ennen varsinaista alkuruokaa saimme vielä setin maistiaisia. Keltajuurta, lohitötterön ja ankkakrokettia. Aika huikea alku illalle!



Ensimmäinen varsinainen alkuruoka oli Vasikkatartar, jonka viininä toimi tämä saksalainen riesling. 



Vasikkatartar tarjoiltiin kaviaarin ja sienten kera. Annoksesta löytyi myös luuydintä, joka olikin yllättävän hyvää - pikkasen epäilevin mielin maistoimme ;). Tartar -alkuruoka oli mielestämme persoonallinen kokonaisuus ja varsin mielikuvituksellinen. Annos sisälsi vahvoja makuja ollen kuitenkin raikas ja kepeä. 




Toiseen alkuruokaan; Islantilaisia katkarapuja ja porsaankylkeä, oli meidän mielestämme sotkettu vähän liikaa makuja. Lautaselta löytyi edellä mainittujen lisäksi kikhernepyrettä, kikherneitä, aiolia, fenkolia, kuivattua ja jauhettua kruunutilliä, tuoretta tilliä ja tryffeliöljyllä maustettua kanalientä. Ei täysillä uponnut meidän makumaailmaan, vaikka tietysti lautanen tuli syötyä tyhjäksi ;). 


Katkarapujen kanssa Mirka sai ranskalaista sauvingon blancia, joka tulee Sancerren alueen vanhimmalta viinitilalta. Pisteet tässä vaiheessa kuitenkin edelliselle rieslingille... 


Ennen pääruokia saimme maukasta sitruunalimpparia raikastamaan suuta. 


Pääruokana nautimme Sällvikin Karitsaa. Annos sisälsi myös salaattiemulsiota, joka oli meille uusi tuttavuus. Tähän makuun ihastuimme. Karitsaa tarjoiltiin kahdessa eri muodossa. Lautaselta löytyi paistia ja haudutettua lapaa. Annos sisälsi myös perunakuorista värkätyty kupit ja tuoretta salaattia. Karitsa lisukkeineen oli täydellinen ja selkeä kokonaisuus ilman mitään turhia härpäkkeitä. Maistui meille. 


Karitsalle valittu viini olit italialainen, Nebbiola -rypäleistä valmistettu tuhti ja pyöreä Riva Leone. 


Huippusuoritus oli illan ensimmäinen jälkkäri: Viinitarhurin juustoa, hunajaa ja siitepölyä. Annos sisälsi myös ranskalaista brietä, maalahden limppua paahdettuna, hunajaa, päärynää, päärynähilloketta ja hunajakeksiä. Eri maut täydensivät hienosti toisiaan ja lopputulos oli pehmeä ja lempeä. 


Juuston juomana oli Loiren laaksosta Vouvray -niminen viini, jossa on jälkiruokaviiniksi vähän sokeria. Viinissä on paljon hapokkuutta. Maku oli juojan mielestä aika kirpsakka. 


Illan mahtavan ruokaelämyksen kruunasi yksi parhaista ja kauneimmista jälkiruuista ikinä. Tälläistä taideteosta ei melkein tohtisi edes syödä. Vadelmasuklaamousse oli tuhtia ja suklaista. Tätä täyteläisyyttä kevensi raikas vadelmasorbetti. Kepeää makeutta toi kermavanukas ja suklaakaakaomurut raksuivat mukavasti suussa. I h a n a annos!


Oiva jälkiruokaviini oli tämä Piemontesta tuleva Malvira. Kepeä ja sopivan makea. Suosittelemme! Illan paras ja mieleenpainuvin juoma. 



Vietimme erikivan illan Postresissa. Tunnelma oli lämmin ja rento. Meidän mielestämme Postresissa erityisen parasta on palvelu. Koko ajan kaikki toimi ja sujui mukavasti ilman turhaa pönötystä. Palvelu oli tasokasta ja asiantuntevaa kivalla ja lämpimällä fiiliksellä höystettynä - ja vähän huumoriakin oli messissä. Yhtään ei ollut sellainen olo henkilökunnan puolelta, että olemme huippuravintolassa syömässä. Asiakkaalla oli täällä hyvä fiilis!

Postresin syysillan tarjous oli äly halpa. Ruuat yhdeltä henkilöltä maksoi 39 € ja puolikas viinipaketti noin 30 €, sisältäen viisi eri viintä. Me olimme kaikkinensa oikein tyytyväisiä :). Postres



Eteläesplanadi 8

ps. meinasi ihan unohtua yksi illan tärkeimmistä jutuista eli ravintola leivät! Leipiä oli tarjolla kolmea erilaista: vaaleaa raskileipää, näkkäriä ja Postresin versio saaristolaisleivästä. Leivät tarjoiltiin savustetun voivaahdon ja voimakassuolaisen voin kanssa. Olivat niin hyviä. Suosikiksemme kuitenkin selkeästi nousi saaristolaisleipä :). 


3 kommenttia:

  1. Vau, nyt on kyllä ollut edullinen ateria :) upeita annoksia ja varmasti todella ihania makuelämyksiä. Laitan tämän ravintolan muistiin.

    VastaaPoista
  2. Oli kaikkinensa hyvä setti :). Ja normaalihintaisenakin hyvä hintalaatusuhde. Suosittelemme! :) Postresin palvelu on ihan parasta!

    VastaaPoista
  3. Pakko sanoa, että Postres on PARAS ravintola missä olen käynyt.

    VastaaPoista