tiistai 14. elokuuta 2012

Dublin, 2.8.2012

Braystä otimme DART -junan takaisin Dubliniin. Ehdimme onneksi hiukan shoppailla (lisää) ennen illallista. Olimme varanneet pöydän ravintolasta nimeltä Rustic Stone. Ravintolan ideana on tarjoilla terveellistä ruokaa laadukkaista raaka-aineista. Ravintolan omistaa Dylan McGrath, joka mm. juontaa Irlannin Masterchefiä.

Ravintola oli aika erikoisesti "sisustettu" eikä oikein meidän mieleemme. Emme ihan ymmärtäneet mitä sisustuksella oli ajettu takaa, ehkä jotain "rustic" fiilistä. Palvelu oli oikein ystävällistä ja tunsimme itsemme tervetulleiksi.Tilasimme alkuun leipää ja aivan ihania piparjuurella ja tuorejuustolla täytettyjä "carpacciota". Leipä tarjoiltiin suussa sulavan baba ganoushin kera. Kaikki leipä on Rustic Stonessa orgaanista. Tämän tasoisessa ravintolassa toki voisi kuvitella, että leipää tarjoiltiin alkuun ilman lisämaksua.Pääruoaksi valkkasimme kuumalla kivellä valmistettavista ruoista lihaa ja tonnikalaa. Molemmat annokset oli tosi hyviä, mutta tonnikala vei tällä kertaa voiton. Tonnikalan ihanat mausteet aivan sulivat suuhun. Ah ja voih. Parasta tonnikalaa, jota olen koskaan ikinä maistanut. Olimme niin innoissamme ruoasta ja se maistui niin ihanalta, että muistimme ottaa kuvan vasta kun kaikki oli jo syöty ;-)

Kuumalla kivellä paistettuihin ruokiin ei sisältynyt lisukkeita. Ne tuli tilata erilliseltä listalta. Lisukkeiksi otimme ranskalaisia tryffelillä ja parmesaanilla (näiden terveellisyydestä en ole kovin vakuuttunut) ja rapeaa kukkakaalia. Tonnikalan lisukkeena oli lisäksi raikas salaatti. Täydellistä! Erityisesti ranskalaiset olivat ihan mielettömän hyviä!
Ravintola hinnoittelu on aika korkeaa. Ruoka toki on laadukasta ja taidokkaasti valmistettua.

Rustic Stonen jälkeen piipahdimme yksillä tässä aivan ihanassa ja valloittavassa pienessä baarissa/ravintolassa. Jos asuisin Dublinissa tämä olisi ehdottomasti kantikseni! ja nimikin on aivan ylisympaattinen, Hippetys ;-)
Tämän taiteilijan tauluja ihastelimme jo viime reissulla Kinsalessaisää kuvateksti
Jossain ihmeen välissä ehdimme vielä manikyyriinkin, jonka jälkeen pitikin taas pysähtyä yksille ;-)

Täydellinen päätös täydelliselle lomapäivälle oli ihanan rentouttava ja tunnelmallinen hetki vesipiippubaarissa. Tea Garden


Tämä tee oli kuin linnunmaitoa ;-)


Nautimme baarissa aivan jumalaista Ayurveda -teetä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti