keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Pizzeria Calvino 24.6.2012, Trapani, Sisilia

Best pizza ever!

Ensimmäinen kesäreissu suuntautui Saarenmaalle, seuraava Sisiliaan. Kohteenamme Sisiliassa oli Trapani, joka on noin 70 000 asukkaan kaupunki saaren pohjoisosassa. Tänne lentää Ryanair Tampereelta varsin edulliseen hintaan. 
Trapanista en netistä googlaamalla löytänyt kovinkaan paljon tietoa, mutta TripAdvisorista kaupungin ravintoloista löytyi paljon informaatiota. Sisilian reissun yksi suuri tavoite oli saada erittäin hyvää pizzaa syödäksemme. TripAdvisorin arvioiden perusteella illan pizzapaikaksi valikoitui Pizzeria Calvino. Loistopaikka!Calvino oli tupaten täynnä porukkaa sinne saapuessamme. Paljon oli paikan päällä ruokailijoita kuin myös pizzan hakijoita. 
Pizzaa pakettiin...
Onneksemme meille löytyi tilaa ja meidät ohjattiinkin yhteen noin 20 henkeä vetävään huoneeseen. Pizzeria oli varsin autenttisen oloinen. Ravintola koostui eri kokoisista huoneista, joissa oli simppelisti eri kokoisia pöytäryhmiä. Sisustuksella ei turhia koreilla tässä paikassa; muoviset pöytäliinan suojat ja muovikertismukit viinille lupailivat meidän mielestä erinomaista pizzaa ;). 
Pizzalistalta löytyi paljon vaihtareita. Monissa pizzoissa oli anjovista, joka meitä ei kovasti houkutellut. Pizzoja sai neljässä eri koossa; pieni oli aika meistä aika iso ja kaikista isoin oli hurjan kokoinen. 


Me söimme vegepizzan, salamipizza ja munakoisopizzan. Kaikki olivat niiiin hyviä. Pizzapohja oli paksu ja kuohkea. Täytteitä oli runsaasti ja juustoa (sairaan hyvää) reippaasti. Täydellinen makuelämys. 

Pizzoja oli valmistamassa joukko hyväntuulisia kokkeja. 
Keittiön puolelle pääsimme kurkkaamaan pizzan teon saloja ja testaamaan myös pizzan paistamista. 


Kuumaakin kuumempi pizzauuni

Ammattilaisen ottein.
Näin se homma sujuu suomalaiseltakin...
Fudista unohtamatta!
Kolme pizzaa, pullo viiniä ja vesi kustansivat yhteensä noin 32 €. Hintalaatusuhde tässä paikassa oli erinomainen, valkoviinikin aivan kelpo kamaa. Palvelu oli ystävällistä ja paikka tunnelmaltaan kovin sympaattinen. Tänne on mentävä uudestaan. 


Iltaa jatkoimme kaupungilla jalkapallon parissa. Tunnelma oli katossa illan pelin jälkeen, kuten kuvasta näkyy. Forza Italia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti