maanantai 24. lokakuuta 2011

Mutti -tomaatteja ja Jamie Oliverin pizzaa, täydellinen yhdistelmä


Olin viime viikolla Mutti -tomaattituotteiden esittelytilaisuudessa, jossa olivat Muttin toimitusjohtaja Francesco Mutti sekä yrityksen oma kokki Carlo Casoni kertomassa Mutti -tuotteista. Maistelimme monenlaisia ruokia Mutti -tuotteista.


Illan aikana keskustelin muiden bloggareiden kanssa siitä, mistä Helsingissä saa parasta pizzaa ja emme oikein päässeet lopputulokseen tästä aiheesta. Keskustelusta ja Muttista inspiroituneena päätin viettää kotona Pizza -perjantaita.


Etsin netistä hyvää pizzapohjan reseptiä ja päätin kokeilla tätä Jamie Oliverin reseptin mukaelmaa, jonka löysin blogista: Puolikiloavoita.blogspot.com. Tämä resepti löytyy useista eri blogeista netistä ja on selkeästi ollut suosittu jo kauan!

Elikäs näimme teimme: Ohje on kahteen pizzaan eli kahdelle hengelle.

Pohjaan tarvitset:

2dl vehnäjauhoja
3dl durumvehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
2dl kädenlämpöistä vettä
2tl sokeria
noin 1/3 pala hiivaa

Sekoita laakeassa kulhossa jauhot ja suola ja tee keskelle kuoppa. Sekoita toisessa astiassa vesi, hiiva ja sokeri ja anna liueta. Kaada seos tekemääsi kuoppaan ja sekoita haarukalla keskeltä reunoille päin. Taikina on aikas jämäkkää, älä huolestu siitä. Muotoile taikina palloksi ja vaivaa suunnilleen 7 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä noin 20 minuuttia.

Valmista tällä välin tomaattipyree, johon tarvitset:

1 tuubi tomaattipyrettä, esim. Mutti  Doppio cencentrato di Pomodore tai jotain muuta hyvää pyrettä
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
merisuolaa
kuivattua basilikaa
Tabascoa maun mukaan
noin 1 dl vettä

Laita ainekset kattilaan ja anna hautua miedolla lämmöllä, kun valmistelet muita aineksia.

Teimme kaksi pizzaa, joissa oli:

Pepperoni -makkaraa
Mozzarella -juustoa (Pirkan parhaat, buffalo-mozzarella)
Sipulia renkaina
Tuoreita herkkusieniä/artisokansydämiä
Kirsikkatomaatteja
Juustoraastetta

Kaulitse taikinasta kaksi pyöreää pizzaa. Vuoraa ritilä foliolla ja ripottele foliolle oliiviöljyä ja jauhoja. Nosta pohjat folion päälle.

Levitä tomaattipyre pohjan päälle, sitten juustoraaste, seuraavaksi mozzarella, raa'at sipulirenkaat, paistetut herkkusienisiivut tai artisokansydämet, kirsikkatomaatit ja lopuksi pepperoni-viipaleet.

Ripottele vielä oliiviöljyä pinnalle ja sitten uuniin 250C noin 10 minuuttia. Me käytettiin kiertoilma+alalämpö toimintoa, koska silloin pohjasta tulee ihanan rapea. Eli jos sellainen löytyy, suosittelen!

Ripottele uunista otetun pizzan päälle tuoretta basilikaa ja rucolaa ja nauti kylmän oluen kera! Tästä tuli todella hyvää. Tämän reseptin jälkeen ei ole paluuta vanhaan... parasta pizzaa piiiiitkään aikaan. Suosittelen!


ps. Mistä saa stadin parasta pizzaa? Kommentoi ja kerro meille :).


7 kommenttia:

  1. Hei tyypit!
    Mistä saa teidän mielestä stadin parasta pizzaa?

    VastaaPoista
  2. Tykkään kans tosi paljon tuosta reseptistä.

    Stadin paras pizza on aika haasteellinen juttu. Rivolettosta olen tykännyt aina, samoin Dennis on omanlaisensa. Mutta paras, sitä on vaikea sanoa!

    VastaaPoista
  3. Mare Chiaro taitaa olla paras.

    VastaaPoista
  4. Tosin viime käynnistä on noin 20 vuotta, joten tilanne on saattanut muuttua...

    VastaaPoista
  5. Carusellin pizzat ovat rapeapohjaisia ja laadukkaita.

    VastaaPoista
  6. Carusellin ja Denniksen pizzat on tullut itsekin testattua ja ihan hyviä kyllä ovat. Rivoletto itse asiassa nousi esiin myös muiden bloggaajien kanssa :-) Mutta tuo Mikon ehdottama mare Chiaro on uusi tuttavuus...Eat.fi:ssä on saanut ristiriitaista palautetta, mutta aikamoinen kannatusjoukko paikalla näyttää olevan! Tosi kivaa, että lähditte kommentoimaan!!! Toivottavasti tulisi vielä joku hauska hyvä uusi paikka...

    VastaaPoista
  7. Hmmm..tulee ehkä harvemmin syötyä pizzaa ulkona, mutta ollaan kuultu paljon kehuja Virgin Oilin pizzoista. Pitäis kyllä tehdä kunnon pizzakierros arvosteluineen, tässähän jo pari hyvää vinkkiä :)

    VastaaPoista