sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Ravintola Thai Aroy 7.5.2011

Hmm...perinteistä poiketen suuntasimme jo lauantaina nauttimaan Thai-ruokaa. Tällä kertaa kohteenamme oli ravintola Thai Aroy Roihuvuoressa. Tästä Roihuvuoren mestasta olimme usemmalta henkilöltä kuulleet kehuja, joista innostuimme vierailulle Thai Aroyhin. Meidät otettiin erittäin ystävällisesti ja rennosti vastaan. Paikka oli siisti ja sisutuksessa oli hauskoja juttuja, kuten paikan katto, mutta sisustus ei muistuttanut thairavintoloiden sisustusta. Kenties tässä mestassa on aikaisemmin ollut jonkun muun tyylin ravintola. Thai Aroy on on pieni paikka, jonne mahtuu kerrallaan muutama kymmenen henkeä syömään. Paikka toimii myös Take away - mestana. 

Kevätkääryleet
Arkisin ti-pe klo 11-15 Thai Aroyssa on tarjolla lounas. Iltaisin ja viikonloppuisin ruokaa saa a la carte -listalta. Thai Aroyn menu on laaja, kuten yleensäkin tuntuu thairavintoloissa olevan. Listalla oli kaksi alkupalavaihtoehtoa ja muut ruuat oli selkeästi lajiteltu pääraaka-aineen mukaan eli Kana, Naudanliha, Kala, Katkarapu, Porsaanliha ja Tofu. Hinnoittelu oli myös selkeää, esimerkiksi kaikki Kanaruuat maksoivat 9,80 €. 

Valkkasimme listalta alkuun Kevätkääryleet (7€), joita annoksessa oli kolme kpl:tta. Kääryleissä oli reilusti täytettä ja olivat myös sopivan rasvaisia. Aavistuksen verran lisää rapeutta olisi voinut olla. Hetkisen verran kävimme paikan tarjoilijan kanssa keskustelua siitä, millä tulisuusasteella ruokamme haluamme. Mirkalle aika tulista - Pauliinalle ei ihan niin tulista .. Saa olla tulista, muttei siis liian tulista .. ;). Hyvin onnistui tarjoilija välittämään viestin toiveistamme, vaikkei maailman selkein tehtävä ollutkaan. Ruuat nautimme veden kanssa, Thai Aroyssa ei ole alkoholitarjoilua. 

Vihreää Currya
Pauliina Phanang Curry oli oikein hyvää. Phanang curryssa oli kanaa kookosmaidossa. Liemi oli maistuvaa ja sopivan tulista. Lisäksi annoksessa oli vihreitä papuja ja paprikaa. Kanaa oli todella reilusti. Mirkan annos, Keangkhio Wan Kai (tulista kanaa ja vihreää currya vihannesten ja kookosmaidon kanssa), oli astetta tulisempaa. Maultaan nämä curryt olivat erilaisia. Mirkan curry oli jonkin verran makeaa. Curryn kanssa oli iso kulhollinen riisiä. Ruokiin olimme tyytyväisiä.

Phanang Curry
Palvelu Thai Aroyssa toimi oikein hyvin. Tilaus hoitui nopeasti, samoin ruuat. Tarjoilija oli hauska ja leppoisa. Kokki teki ruokia avokeittiössä, tämän tajusimme vasta lähtiessä. Olisi tehnyt mieli käydä vähän lähempää kurkkaamassa, kuinka loistoruokaa valmistetaan. Hintalaatusuhteeltaan Thai Aroy on halpa. Ruoka oli mielestämme autenttista Thai-ruokaa, raikasta ja laadukasta. Lisäksi annokset olivat isoja. Täällä tulee varmasti käytyä toisenkin kerran ja seuraavaksi voisi olla vuorossa paikan lounas. Thai Aroy

Arvio: 8,5

Roihuvuorentie 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti