sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Ravintola Mecca 27.5.2011

Voi veljet, kyllä ihminen on onnellinen saadessaan hyvää ruokaa kera hyvän seuran. Mecca ravintolana ei ollut meille entuudestaan kovin tuttu. Kerran täällä piipahdettiin yön tunteina juomassa illan viimeiset drinksut - tällöin oli baaritiskillä eri rento ja reipas palvelu, josta jäi hyvä fiilis :). Meccaan olimme hiukan etukäteen tutustuneet nettisivuja lueskelemalla. Meccan filosofiana on vihreät arvot. Ruokalistalta ei esimerkiksi löydy vesistöjä tai kalakantoja tuhoavia kalalajeja ja vesi tarjoillaan Mecassa hanasta karahviin. Käy tsekkaamassa tarkemmin ravintolan filosofiaa: Mecca. Nettisivut olivat monipuoliset ja hyvät. 

Tunnelma
Kevyen sateen kastelemana saavuimme siis Meccaan perjantai-iltana. Olimme varanneet pöydän samalla viikolla. Ystävällinen henkilökunta otti meidät vastaan. Hieman kummastusta herätti narikkamaksu, jonka sai liittää ruokailun laskun loppusummaan. Hyvä näin, kun käteistä mukana tasan ei yhtään. Mecca on siisti, mutta rento ravintola. Tunnelma oli kevyt ja mukava. Tykkäsimme paikan sisutuksesta, joka oli selkeä, yksinkertainen ja tyylikäs. Kivoja lamppuja! Taustalla soi kepeä musiikki sopivalla volyymilla. 


                                                        


Ruoka
Mecan menulta löytyi kaksi valmista menuta: neljän ruokalajin menu ja seitsemän ruokalajin yllätysmenu. Lisäksi ruokalistalla oli useampia alku- ja pääruokavaihtareita. Marokkolaiset ruuat olivat oman otsikon "Marocco-menun" alla. Pääruokien seuraksi sai erikseen tilata "Side Bowlseja", joita oli esimerkiksi grillatut vihannekset, cashew-riisi jne. 
Me kaikki kolme päädyimme Mecca Menuuseen, joka siis sisälsi neljä ruokalajia:

MENU MECCA

Alkuruoat 
TARTAR ÖSTERMALMTORGET
Savustettuja katkarapuja, fariinilohta, mustaa leipää, lämmin juustovaahto
&
TURKISH DELIGHT
Paahdettua kanaa, bulguria, fetaa, vesimelonia, minttua

Pääruoat 
SHISO SALMON
Shiso-marinoitua lohta, Cashew-riisiä, Tahini-kastiketta

tai

BLACK BEEF
Mustapapuglaseerattu naudan marmorifilepihvi, grillattuja kasviksia, Salsa Verde -kastiketta 

Jälkiruoka 
LA PASSIONE
Passionmoussea, vadelmaa, marenkia, litsisorbet


Ruuat tilattuamme pöytäämme tarjoiltiin leipää. Leipiä oli tummaa ja vaaleaa. Tumma oli saaristolaistyyppistä makeaa leipää. Erittäin hyvää, aika makeaa - suorastaan herkkua. Vaalea leipä maistui myös. Levitteenä oli pöydässä humusta ja voita. Alkuruuat tarjoiltiin samalta lautaselta omina annoksina. Molemmat aloitukset olivat niin hyviä, ettemme pystyneet päättämään, kumpi olisi ollut parempaa. Vesimeloni raikasti ja kevensi vahvan mausteista bulgurin kanssa tarjoiltua Paahdettua kanaa. Tuoreet yrtit toivat annokseen ihanan säväyksen. Katkarapu ja lohi saaristolaisleivän kanssa oli hyvä setti. Tämän annoksen kruunasi lämmin juustovaahto. Molemmissa annoksissa oli hyviä vahvoja makuja, jotka täydensivät toisiaan. Alkuruuat olivat hyvän kokoisia, mutta niin maistuvia, että enemmänkin olisi uponnut.


Tartar Östermalmtorget & Turkish delight

Pääruuat olivat myös onnistuneita kokonaisuuksia. Pihvi oli mureaa ja maistuvaa ja oikean kypsyistä. Harvemmin lihaa syöneenä innostuin suussa sulavasta pihvistä. Lihan kanssa oli hyvin grillatut vihannekset; munakoisoa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja punasipulia. Tasapainoinen, simppeli ja täyttävä annos. Lohi tarjoiltiin Cashew-riisin kanssa. Lohi sai myös kehuja ja erityisesti lohen kanssa tarjoiltu riisi oli poikkeuksellisen maukasta. Molemmissa pääruoissa oli raikasta Salsa Verdeä.


Shiso Salmon

Black Beef

Menun kruunasi loistava jälkiruoka. Marenki oli suussasulavaa, sorbetti ihanan raikasta ja  Passion-mousse makeaa. Lisäksi annoksessa oli ananasta ja vadelmaa   - Ihan täydellinen päätös loistavalle illalliselle! Jäkiruokien kanssa joimme kahvia. Kaikki menun ruuat olivat hyviä. Annokset olivat selkeitä, kauniisti viimeisteltyjä ja loppuun asti mietittyjä - maun lisäksi miellyttivät silmää. Tykkäsimme myös astioista. Mitään kritisoitavaa emme ruuasta löytäneet ;). Mahtava kokemus. 


La Passione

La Passione

Palvelu
Palvelu Mecassa toimi koko illan ajan. Tarjoilijat olivat hymyileviä, asiantuntevia ja ystävällisiä. Suositukset viineistä oli hyvät, ja sekä lihan että kalan kanssa tarjottiin useampaa viinivaihtoehtoa. Ruuat tulivat sopivaan tahtiin ja koko ajan huomioitiin, että pöydässä on kannu täynnä vettä ja meillä riittävästi leipää. Tarjoilija kertoi jokaisen ruokalajin sisällön - äkkiä sitä unohtaa.. Palvelussa ei ollut mitään moitteen sanaa, plussaa iloisesta meiningistä. Ainoa miinus, jonka ravintolan palveluun voi liittää, oli heti alkuun ihmetystä herättänyt vaatemaksu (2,50€) ....

Hintalaatusuhde
Ruoka Mecassa oli hyvää - niin hyvää. Mielestämme neljän ruokalajin menu ei ollut kallis, muttei erityisen halpakaan, maksoi siis 48 €. Mutta rahoille sai vastinetta. Pullo-oluet oli riittävän hintaisia, Sol esimerkiksi maksoi 6,50 €. Viinejä löytyi laseittain montaa erilaista, samoin hinnoiltaan laidasta laitaan. Päällimmäisenä mieleen tästä illasta jäi hirmu hyvä ruoka ja se yhdistettynä hyvään palveluun ja fiilikseen,  teki Mecan vierailusta  kokemuksena erittäin hyvän. Meccaan kannattaa ehdottomasti mennä, kipin kapin! Mecca


Tunnelma 9+
Ruoka 10
Palvelu 9+
Hintalaatusuhde 9+


Korkeavuorenkatu 4 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti