tiistai 1. helmikuuta 2011

Kellarikrouvi 28.1.2011

Kellarikrouvi on Royal Ravintolat oy:n yksi ravintoloista, joka sijaitsee vanhassa jugend-talossa Kasarmitorin laidalla. Kellarikrouvi osoittautui hyväksi ravintolaksi järjestää isomman porukan tapaaminen jo ennen itse tilaisuutta. Heti alkujärjestelyistä lähtien kaikki sujui jouhevasti ja ruokailijoiden kannalta helposti. Yli 10 hengen seurueille on Kellarikrouvissa mahdollisuus saada buffet-pöytä, jonka antimet sai itse laajasta listasta valita. Henkilömäärä piti vahvistaa vasta kaksi päivää ennen tilaisuutta ja maksupuoli hoitui tosi helposti: kukin maksoi itse omat ruokansa ja juomansa.

Tunnelma
Kellarikrouvi on nimensä mukaisesti kellarimainen, tunnelmallinen ja viihtyisä ravintola. Meidän porukalle (15 henkeä) oli varattu oma tila, jossa oli yksi pitkä pöytä ja samassa tilassa myös noutopöytä - erittäin kätevää. Tunnelmaa loivat tiiliholvien alla loistavat elävät kynttilät.Ruoka
Buffet-pöytään olimme valinneet kahta eri salaattia; broilerpastasalaattia ja Caesar-salaatti au naturel ja kasvisalkupalana oli Hunajaiset punajuuret. Kalaruuiksi valitsimme lämminsavulohen tryffelikreemillä ja siikaa kera fenkoliperunamunakkaan. Lihaisampaa puolta edusti Merques-makkarat ja Härkäcarpaccio rucolakastikkeella. Leipää oli sekä tummaa että vaaleaa.

Alkuruokabuffet oli erittäin runsas. Ruokaa oli tarjolla runsaasti ja tarjoilijoilla ei ollut mikään kiire kantaa ruokia pois. Saimme syödä pitkään ja rauhassa ja nauttia hartaasti pöydän antimista. Kaikki ruuat olivat maultaan hyviä. Omiksi suosikeikseni nousivat hunajaiset punajuuret ja siian lisäkkeenä ollut fenkoliperunamunakas. Pidin myös eri kastikkeista, jotka olivat ruokien lisäkkeinä. Erityisesti härkacarpaccion rucolakastike jäi mieleen.

Pääruokana, joka oli myös tarjolla noutopöydässä, oli Mureaa Karitsan paahtopaistia uunijuuresten kanssa. Lisäkkeenä oli perunaa. Karitsa oli mureaa, ihanan pehmeää ja maistuvaa. Mielestäni parasta tässä annoksessa kuitenkin olivat karitsan kanssa olleet uunijuurekset.

Jälkiruokana ollut Marmoroitu juustokakku oli hyvä päätös tuhdille aterialle. Juustokakun keksipohja oli mielestäni erityisen maukas ja täyte suussasulavaa.

Marmoroitu juustokakku

Palvelu
Palvelu Kellarikrouvissa oli hyvää. Tilaisuutta edeltävä palvelu lämmitti erityisesti, koska kaikki hoitui hienosti huolimatta muutamista säätämisistä. Koko illan ajan meistä huolehdittiin hyvin ja samoin maksaminen hoitui hienosti, eikä ison porukan laskutuksessa ollut kummempaa sählinkiä. Muutamat pienet viilaukset olisivat nostaneet palvelun erinomaiselle tasolle.

Hintalaatusuhde
Illan menu maksoi 32 euroa per henkilö. Hintalaatusuhteeltaan tämän tapaisessa ruokailussa Kellarikrouvi oli edullinen. Ruoka oli laatuun nähden varsin halpaa; hyvää ja monipuolista. Menun joustavuus oli asiakasystävällistä. Kellarikrouvia voimme lämpimästi suositella tämän tyyppisen tilaisuuden järjestämiseen. Ihana ilta hyvän ruuan ja ihanien ihmisten kanssa! Kellarikrouvi

Tunnelma          9
Ruoka                9
Palvelu               8
Hintalaatusuhde  9

Pohjoinen Makasiinikatu 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti