keskiviikko 1. joulukuuta 2010

UMESHU 20.3.2010

Varasimme pöydän ravintolaan puolitoista viikkoa aikaisemmin. Vielä edellisenä päivänä muutimme varausta kahdesta kolmeen henkeen. Saimme englantia puhuvan tarjoilijan, joka ei sinänsä ollut meille ongelma, puhumme kaikki sujuvasti englantia. Otimme alkuun japanilaiset oluet; kokeilimme kaikkia kolmea, jotka listalta löytyivät; sapporo (5€), kirin (5,5€) ja asashi (5,5€). Sapporo oli oluista miedoin, kirin vahvimman makuinen. Minun mieleeni oli eniten tilaamani ja tarjoilijan suosittelema asashi, joka sijoittui edellisten välille maun suhteen. Koska emme kukaan ole japanilaisen terminologian suuria taitajia, tarvitsimme apua listan lukemisessa. Apua sai, kun sitä pyysi, mutta sitä ei oma-aloitteisesti tarjottu tai kysytty. Kolmatta ruokalistaa jouduimme pyytämään erikseen. Ravintolan sisustus oli periaatteessa ihan ok, mutta muutamat pikkuasiat häiritsivät pöytäseuruetta melko lailla. Sivupöydillä oli likaisia siivousrättejä ja seurasimme mielenkiinnolla tolu suihkepullon seikkailuja pöydältä toiselle. Pöytämme sijaitsi ravintolassa niin, että minä katsoin ravintolan tyylikkäästi sisustettuun huoneeseen päin ja ystäväni joutuivat tuijottamaan ravintolan seinustalla olevia pahvilaatikoita, muuttolaatikoita ja niitä likaisia rättejä ja tolupulloja. Lisäksi oli erikoista, että seinustalla olevien kaappien ovet jätettiin auki, joka toki loi kotoista tunnelmaa, mutta ravintolassa tuntui hiukan erikoiselta.


Alkuruuaksi tilasimme kaikki California makit, jotka olivat erittäin hyviä! Inkivääri oli raikkaan makuista ja sitä oli tarpeeksi. Lisäksi ystäväni tilasivat kolmea erilaista nigriä: amaebi: makea ravunpyrstö, tamago: kananmuna ja lohi. Maut olivat ystävieni mielestä raikkaita ja kala tuoretta. Lisäksi nigrit olivat taiten tehtyjä ja koostumukseltaan erinomaisia. Voiton vei nigreistä kananmuna, joka oli maultaan hiukan makea. Olimme erittäin tyytyväisiä alkuruokiin.


Pääruuaksi tilasimme listalta kolme liharuokaa. Olisimme kaivanneet liharuuista myös listalla suomenkieliset selitykset, mutta tarjoilija toki kertoi ne pyydättessä meille: tataki (15.50€), misokatsu (15.50€) ja tori no kara-age (9.90€). Kaksi ensimmäistä olivat naudanlihaa, toinen friteerattua ja toinen ei. Molemmat ruuat tarjoiltiin samanlaselta salaattipediltä, joka sisälsi kurkkua, salaattia ja kirsikkatomaatteja. Friteeratun lihan kanssa tarjottiin kastiketta, joka muistutti melko läheisesti hp-kastiketta. Toisessa liharuuassa oli inkiväärikastike. Friteerattu liharuoka ei saanut seurueeltamme kovin suurta suosiota. Toisen liharuuan liha oli ihanan mureaa ja sopivan kypsyistä. Makua lihaan sai kastikkeesta ja soijasta. Kolmas liharuoka oli friteerattua kanaa, joka jakoi mielipiteet. Kana tarjoiltiin majoneesin kanssa. Umeshu
Tunnelma ***-
Palvelu ***-
Ruoka ***

Pohjoinen Hesperiankatu 15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti