torstai 2. joulukuuta 2010

RAVINTOLA MURU 19.11.2010

Mitä toivot illalta, kun lähdet ulos illalliselle? Asiantuntevaa ja ystävällistä, mutta rentoa palvelua? Lämmintä, kodikasta tunnelmaa? Hyvää ruokaa (parempaa kuin itse tekisit kotona), uusia makuelämyksiä kohtuulliseen hintaan? Ravintola Murussa nämä oivallisen illan palaset olivat kohdallaan.

Saapuessamme ravintolaan meitä odotti ystävällinen henkilökunta, joka huolehti meistä hyvin koko illan ajan. Ravintolassa oli tarjolla päivän menu hintaan 45€. Tähän sisältyi 4 ruokalajia; alkuruoka, pääruoka, juustoja ja jälkiruoka. Menulta valittaessa 2 ruokalajia maksaa 32€, juustot 8€ ja jälkiruuat 8€.

Olimme lukeneet etukäteen muutaman arvostelun ravintola Murusta ja käyneet katsastamassa ruokalistan. Odotuksemme eivät itse asiassa olleet kovin korkealla. Ruokalista vaikutti molempien mielestä erikoiselta ja melkein jokaisessa ruokalajissa oli jokin meille tuntematon termi tai raaka-aine. Epäilimme suuresti yksinkertaisen ruokalajien toteutumista, jolla ravintola itseään profiloi.

Alkudrinkeiksi pyysimme siideriä, mutta sellaista ei talossa ollut. Tavallista olutta kuitenkin sai. Tarjoilija toikin meille maistettavaksi kirsikkaolutta, johon sitten päädyimmekin. Olut oli aivan huippua ja toimi hyvin illan aloituksena!

Alkuruuassa oli briossia, kampasimpukkaa ja kampelaa, avokadoa ja kurkkua. Annos oli ihanan kevyt ja maukas sekä hapokas (mutta ei liian hapokas). Maut olivan kohdillaan ja nautimme annoksesta todella. Hyvä aloitus illalle. Alkuruuan pariksi Pauliina valitsi vehnäoluen ja Mirka valkoviinin, molemmat olivat erinomaisen hyvät valinnat.

Pääruokana oli hirveä ala confit, lisukkeilla. Hirvi oli ihanan pehmeää ja mureaa, suussasulavaa. Lisukkeita oli vähän, mutta ne olivat maukkaita. Pääruuan sai pyydettäessä myös punaista lihaa välttävälle sopivana. Pauliinan pääruoka oli kokonaisena paistettua kallioanturaa polentalla ja lisukesalaatilla. Annos oli ruokaisampi kuin hirviannos. Ja ah niin maukas! Tässä pääruuassa mielestämme erityisen hyvin toteutui yksinkertaisen mutta maukkaan ruuan ajatus. Hirven kanssa nautittiin tarjoilijan suosittelemaa punaviiniä.


Hirvi

Ennen jälkiruokaa tarjoiltiin kaksi palaa juustoja, jotka olivat pehmeitä ja voimakkaan makuisia. Annos oli juuri sopivan kokoinen välinautinnoksi, juustopalat olivat reiluja siivuja ja täydensivät hyvin toisiaan. Jälkiruokana oli pistaasiparfait ja kirsikkahilloketta. Pidimme tästäkin todella paljon. Jälkiruuan kanssa nautimme tarjoilijan suosittelemaa kirsikkaista jälkiruokaviiniä, joka oli loistava juoma. Itse asiassa niin hyvää, että piti ottaa nimi ylös.

Pistaasiparfait

Tästä saattoi tulla vähän yksitoikkoinen arvostelu, kun kaikki jutut toimivat Murussa niin hyvin. Tällä kertaa meitä ei edes häirinnyt se, että viinilistaa ei tuotu (koska sellaisia ei ole?), emmekä tilaamiemme juomien hintaa etukäteen tienneet. Muru säväytti - tänne tulemme varmasti toistekin. Ihana, ihana Muru!
  

Palvelu * * * * ½
Tunnelma * * * * * -
Ruoka * * * * *-
Hintalaatusuhde * * * * ½

Fredrikinkatu 41

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä arvostelusta! Luinkin Murusta jonkun jutun, kun se avattiin, mutta jotenkin olin ehtinyt jo unohtaa. Nyt on pöytävaraus laitettu! :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa :) On loistomesta! t.Pauliina ja Mirka

    VastaaPoista