sunnuntai 19. joulukuuta 2010

ELVIIRA 18.12.2010

Ravintola Elviira Punavuorenkadulla oli vuoden 2010 Eat Helsinki -kirjan viimeinen ravintola. Kummallakaan meistä ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia suuntaan tai toiseen. Heti kärkeen Elviira vakuutti meidät sisustuksellaan, joka on tyyliltään 60-luvun funkkista. Tykkäsimme erityisesti aivan mahtavasta katosta. Elviiran sisustus kaikkiaan on onnistunut kokonaisuus.

Ravintola Elviira
Elviiran menu oli varsin suppea. Alku-, pää-, ja jälkiruokia oli kaikkia tarjolla kaksi tai kolme vaihtoehtoa. Lisäksi oli juustoja. Elviirassa tarjoiltiin myös päivän menu, joka sisältää kolme ruokalajia ja juustot. Päivän menun hinta oli 40 €. Alkuun saimme pienet keittiön tervehdykset: lanttua, lihaa ja sinappia. Pääsimme myös pian tutustumaan Elviiran leipään, joka oli käsittämättömän hyvää. Olimme leivästä suorastaan haltioissamme ja iloisia kuullessamme mahdollisuudesta ostaa sitä.

Mirka valitsi alkuruuaksi kurpitsakeiton katkaravuilla. Keitto oli maukas ja raikas ja sisälsi jänniä makuja.  Pauliinan alkuruoka, Punajuuria, vuohenjuustoa ja oliivilakua, oli kaunis ja maukas annos. Vuohenjuusto oli vaahdon muodossa, pehmeää ja suussa sulavaa. Oliivilaku toi annokseen terävyyttä. Maukas ja simppeli kokonaisuus.

Punajuurta ja vuohenjuustoa
Pääruuaksi molemmat päädyimme ottamaan Tonnikalaa. Tonnikala tarjoiltiin kauniilta neliskanttiselta lasilautaselta. Annos oli maultaan mahtava ja esteettisesti kauniisti aseteltu. Tonnikalan kanssa oli guinoaa, joka oli erittäin hyvin valmistettu ja maustettu. Lisäksi annoksessa oli sahramivaahtoa ja paprikapyrettä, jonka vieno tulisuus täydensi tonnikalan makua.

Tonnikalaa, sahramivaahtoa ja paprikapyre.
Juustolajitelman (kolme palaa 12 €) päätimme tilata puoliksi. Lautanen sisälsi kolmea erilaista juustoa, jotka olivat mukavan erilaisia, mutta täydensivät hyvin toisiaan. Juustolautanen oli reilu ja riitti hyvin kahdelle. Makeat jälkiruuat jäi tällä kertaa syömättä.

Lentävän lehmän juustoja
Elviirassa saimme hyvää ruokaa, juomaa ja ystävällistä palvelua kauniissa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Olimme tästä kokemuksesta iloisesti yllättyneitä ja varmasti tulemme Elviirassa vierailemaan uudestaankin.

Elviira

Palvelu       ****+
Tunnelma  *****
Ruoka       ****+
Hintalaatusuhde ****½


Punavuorenkatu 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti