maanantai 13. joulukuuta 2010

ALLOTRIA 11.12.2010

Varasin pöydän ravintolaan edellisenä päivänä. Jo puhelimessa tuli sellainen olo, että ompa mukava mennä testamaan tämä ravintola, joka on ollut jo kauan ajatuksissa. Olimme liikkeellä kolmen hengen kokoonpanolla.

Yksi seurueestamme asuu lähellä kyseistä ravintolaa ja koki tällaisen paikan todella tervetulleeksi alueelle. Ravintolassa oli ihanan rento ja suomalainen tunnelma (sanan positiivisessa merkityksessä). Palvelu oli hyvää ja ystävällistä. Kokonaisuutena ravintola muistutti Sikalaa, sekä tunnelmaltaan, että ruokalistaltaan. Jotakin Kaurismäkimäistä tässä oli.

Lista oli selkeä ja monipuolinen. Vaihtoehtoja ei ollut liikaa, mutta kuitenkin listalta löytyi kalaa, lihaa ja kasvisvaihtoehtoja. Oivallinen lista! Muut eivät tilanneet alkuruokia, minä päädyin kurpitsakeittoon. Tarjoilija kuitenkin toi pöytäämme lisäksi paahdettua halloumia ja punajuuricarpacciota, vain meitä ilahduttaakseen! Ja annos oli muuten loistava! Punajuuret olivat ihanan rapeita. Ja voi kuinka hyvä mieli meille tästä tulikaan. Kurpitsakeitto oli hyvää, vaikka odotuksen paksusta kermaisesta keitosta ei toteutunutkaan.

Pääruuaksi valitsimme:
Tattikaalikääryleet, puolukkakastiketta ja juuresmuusia,
Paistettua tuoretta tonnikalaa ja salsa verde ja risottoa
Salsiccia toscana-makkaraa, tuoretomaattisalsaa ja dijonrisottoa

Kaikki annokset olivat reilun kokoisia. Raaka-aineet olivat selkeästi laadukkaita ja tuoreita. Annokset olivat raikkaita, simppeleitä, mutta maukkaita. Annoksissa ei ollut mitään turhaa krumeluuria. Ruoka oli valmistettu taitavasti, tonnikalan kypsyys oli loistava, risotto oli juuri niinkuin sen olla pitää. Ainut miinus ruuasta tuli maustamisesta. Annokset olivat hiukan mauttomia, joskin suolaa on parempi olla hiukan liian vähän kuin liikaa. Asiaa olisi auttanut suola ja pippurimyllyt pöydässä. Tämän vuoksi ruoka saa kolme eikä neljä tähteä. Tämä on toki helppo korjata!

Parasta ravintolassa oli ehdottomasti rento ilmapiiriä ja huumorintajuinen henkilökunta! Kiitos teille, että teitte osaltanne illastamme mukavan! Nautimme illasta todella paljon ja palaamme aivan varmasti.
http://www.allotria.fi/
 
Palvelu              ****+
Tunnelma          ****+
Ruoka               ***
Hintalaatusuhde  ****-
 
Hämeentie 68

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti