tiistai 26. lokakuuta 2010

La Table 9.10.2010

Tällä kertaa olimmekin liikenteessä suuremmalla porukalla, koska juhlinnan aihetta riitti. Olimme varanneet pöydän kahdeksalle hengelle hyvissä ajoin. Yksi seurueestamme peruutti viime tingassa, mutta tämä ei ollut ravintolalle ongelma. Pöytä oli valmiina, kun saavuimme ravintolaan. Oli myös mukavaa, että ravintolalle ei ollut erityisiä ryhmämenuita vaan saimme tilata mitä halusimme. Plussaa tästä!

La Table on siis entinen Michelin tähti Carma, joka vaihtoi konseptiaan yhdessä yössä ja markkinoi itseään nyt muodikkaasti Bistrona. Olimme myös etukäteen lukeneet muutaman hehkuttavan ravintola-arvostelun paikasta, joten odotukset olivat korkealla. Eat Helsinki kirjaa emme voineet käyttää, koska uusi ravintola ei ole kirjassa - tätä kyllä yritimme ;-). Ihastuimme myös ravintolan nettisivuihin.

Kuinkas sitten kävikään....Ravintola on pieni ja ihan hauskasti sisustettu. Palvelu puolestaan ei juuri saanut meiltä kiitosta. Palvelu oli hyvin persoonatonta ja Bistron lämminhenkisyydestä ja lähestyttävyydestä ei ollut tietoakaan. Ajoittain palvelu oli tökeröä ja ei ainakan asiakasta kunnioittavaa. Hmmm....

No mutta sitten pääasiaan eli ruokaan. Paitsi että sitä ennen muutama sana juomista. Listalla ei ollut kuin yhtä punaviiniä laseittain tarjolla. Kysyttäessä kerrottiin, että muitakin viinejä saa tarjoilijan suosituksesta. Hintoja ei kuitenkaan ollut missään esillä, joten bistromaista meininkiä tämä ei mielestämme ollut. 

Alkuruoista kaikki olivat seurueen mieleen. Tonnikala oli erinomaista, joskin keitetty muna annoksessa ei saanut kannatusta. Kevyesti suolattu häränfilee herkkusienillä myös hyvää. Kurpitsakeitto paistetulla ankanmaksalla oli loistava!!!

Pääruoat olivatkin sitten aivan oma tarinansa. Valitsimme nahkoineen paistettua siikaa pistaasiöljyllä ja selleripyreellä. Annos oli erinomainen. Ankankoipihöystö vuohenjuustolla maustetulla perunapyreellä olikin sitten jotakin aivan muuta. Annos oli niin suolainen, että se jäi suurimmalta osalta syömättä. Uunipunajuuret rucolan ja sardellivoin kera olivat kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Annos oli ihanan pehmeä ja täyteläinen ja yksinkertaisesti älyttömän hyvä.

Jälkiruoat olivat taidokkaasti tehtyjä ja olimme niihin erittäin tyytyväisiä. Ravintolan hintataso oli kohtuullinen; kolme ruokalajia 39 e,  kaksi ruokalajia 34 e. http://www.latable.fi/index.html


Kurpitsakeitto ja paistettua ankanmaksaa


Ihanat punajuuretPaistettua siikaa pistaasiöljyllä ja selleripyreellä

Jälkiruoka, jonka nimeä emme muista....Palvelu **
Tunnelma ***
Ruoka ****-
Hinta-laatu suhde ****-

Ludviginkatu 3-5
puh. 09-673236
info@latable.fi
Aukioloajat:
ma-pe 11.30 – 14.30
ja 17.00 – 24.00
la 18.00 – 24.00
su suljettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti