sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Rafla 27.3.2010


Kolmas EAT Helsinki 2010 kohteemme oli Uudenmaankadulla sijaitseva Rafla. Mirkalle käyntikerta kyseisessä ravintolassa oli ensimmäinen, Pauliinalle toinen, joskin pitkän tauon jälkeen. Rafla oli sisutukseltaan viihtyisä. Molemmat tykkäsimme paikan rennosta meiningistä ja muutenkin ravintola oli meidän maun mukainen. Muutamat baarituolit salin laidalla oli oikein kiva lisä.

Listalla ei jälleen kerran ollut meille liikaa vaihtoehtoja. Mirkan harmiksi etukäteen netistä tutkailtu ruokalista ei pitänyt paikkaansa; alkukeitto oli vaihtunut. Toisaalta vaihtoehtojen vähyys pakottaa valitsemaan jotakin muuta kuin tuttua ja turvallista ja on osoittautunut useimmiten loistavaksi asiaksi!

Muutamien pääruokien seuraksi olisi pitänyt erikseen tilata lisäkkeet, jolloin annoksesta olisi tullut mielestämme turhan hintava. Hiukan harmittelimme sitä, että listaan oli hiukan epäselvästi merkitty se, mihin annoksiin lisukkeet tuli erikseen tilata.

Molemmat tilasimme alkuun Grillattuja Tiikerirapuja ja thaimaalaista kurkkusalaattia (13,60€). Annos oli loistava! Salaatti oli miellyttävä sekoitus erilaisia makuja, kirpeää ja makeaa. Salaatti sisälsi kurkkua, sipulia, cashew pähkinöitä ja rucolaa. Ravut maistuivat hyviltä ja niitä oli ilahduttavan monta. Thaimaalainen kastike sopi annokseen erinomaisen hyvin. Oikein hyvä setti.

Pauliinan pääruoka, Vuohenjuusto-kasvislasagne (16,50€), oli ihanan makuista. Lasagnen kuori oli sopivan kova ja rapiseva, tomaattikastike pehmeän maistuva ja vuohenjuusto maistui hyvin tässä annoksessa. Lasagnen päällä oli iso kasa rucolaa, joka oli ihan hauska lisä tähän annokseen. Erityisen hyvää oli, että ruoka oli todella kuumaa. Annos oli iso ja erittäin täyttävä, josta johtuen jälkiruoka jäi tällä kertaa syömättä.

Mirkan pääruoka, Pappardelle-pastaa, paistettua broilerinmaksaa ja gorgonzolakastiketta (16,50€), oli erittäin hyvä. Broilerinmaksa oli uusi tuttavuus ja todellakin tutustumisen arvoinen. Maksa oli täydellisesti paistettu. Annoksen maut sopivat loistavasti yhteen. Kivaa, että löytyy uusia ruokaelämyksiä!

Alkuun Mirka tilasi Crowmoor extra dry (6,50€) ja Pauliina gin tonicin. Ruuan kanssa tilasimme molemmat lasit viiniä. Pauliina, tarjoilijan suosituksesta, otti Castillo de Molina Pinot Noiria ja Mirka omaa suosikkiaan Tommasi Ripassoa 2007 (loistava viini!!!). Jälkiruokia ei tällä kertaa millään pystynyt syömään. Ruoka siis oli erittäin hyvää ja täyttävää, koska harvemmin meiltä jää jälkiruuat tilaamatta ;). Kovasti kyllä pohdittiin Creme Bruleeta vadelmasorbetilla. Mutta tänään jälkiruokana toimivat kahvit.

Raflan ruoka oli hyvää. Yksinkertaista, mutta hyvää. Jotenkin ruoka oli parempaa kuin itse ravintola. Palvelu oli hyvin suomalaista. Tarjoilijan ajoitus juomatilausten ja ruokatilausten kanssa ei aivan mennyt nappiin. Leipää ja vettä piti itse pyytää lisää. Laskussa oli pyytämättä jaettu pääruoka puoliksi, josta plussaa, mutta Mirkan laskussa oli Pauliinan siideri ja Pauliinan laskussa oli veloitettu väärä määrä viiniä. Yllätyimme hiukan myös hintatasosta. Laskun loppusumma oli yli 100 euroa, joskin juomien osuus oli suurehko. http://www.ravintolarafla.fi/

Ruoka ****+
Palvelu ***-
Tunnelma ***+

Uudenmaankatu 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti