perjantai 22. helmikuuta 2019

Miniloma Lappeenrannassa!

#kaupallinen yhteistyö

Kotimaassa matkailu on niin mukavaa! Arkea piristää kummasti pikapyrähdys toisessa kaupungissa. Jo yhden yön hotelliloma kera hyvän ruuan ja juoman antaa mukavasti virtaa ja on kivaa vaihtelua. Meidän blogista löytyy juttuja  minilomista esimerkiksi Turusta, Tampereelta, Hangosta ja Porvoosta.

Lappeenrannassakin ollaan oltu useamman kerran minilomalla. Ensimmäisellä minilomalla nautittiin kesäisestä Lappeenrannasta ja seuraavalla kerralla harmaa marraskuu sai piristystä Lappeenrannan kulttuuritarjonnasta, Casa Trattorian herkuista ja ihanasta rentoutumisesta Lappee-hotellissa. Tällä kertaa suunnitelmissa oli viettää kaksi yötä jo tutuksi tulleessa Sokos Hotel Lappeessa ja tämä postaus onkin tehty yhteistyössä Lappeen kanssa (kaupallinen yhteistyö). Tällä kertaa reissun teemana oli urheilu ja rentoutuminen. Tavoitteet toteutuivat paremmin kuin hyvin! 

Sokos Hotel Lappee sijaitsee aivan Lappeenrannan keskustassa ja saman katon alle mahtuu vaikka mitä! Kauppakeskus Iso Kristiinan yhteydessä sijaitsevasta hotellista pääsee hissille kaupoille, kahviloihin ja ravintoloihin. Täältä löytyy myös teatteri ja leffateatteri. Lomailu Lappeessa on siis varsin helppoa! 

Meille oli vierailun ajaksi varattu kahden hengen huone. Huoneemme sijaitsi hotellin uudella puolella ja oli luokitukseltaan Standard. Huoneen varusteisiin kuului vedenkeitin. Lappeessa kyllä kannatta varata Superior-tason huone, jonka varusteisiin kuuluu kylpytakit ja tossut - ovat kätevät saunakäynneillä. Lappeen uuden puolen huoneet on sisustettu kauniilla harmaan sävyillä, joita piristämään on tuotu raikasta keltaista. Aikaisemmilta reissuilta on jäänyt mieleen upea höyhenvalaisin, jota nytkin ihailimme. Huoneen kylpyhuone oli mukavan kokoinen ja siisti. Telkkari oli kiinnitetty seinään ja sängyssä loikoillessa olikin mukava katsella ohjelmia. Tyylikkäät lukulamput oli kivat - harmi vaan, että toinen niistä oli rikki.  

Huoneestamme oli ikkunat kauppakeskuksen puolelle ja täältä näki kauppakeskuksen elämää. Huone oli hyvin äänieristetty; mitkään äänet eivät huoneeseen kuuluneet ja nukuimme todella hyvin mukavissa sängyissä. Hotellissa onkin juuri uudistettu sänkyjä ja näissä ei ollut moitteen sijaa. Huoneesta on reilusti kävelymatkaa vastaanottoon, mutta kauppakeskukseen meni hissi melkein oven vierestä. Tätä kautta olikin kätevä liikkua. 





Lappeen aamiaisella oli todella hyvin edustettuina paikalliset herkut, joka on aivan mahtavaa. Tämä tekee hotellista heti persoonallisemman ja itse hotellikin jää paremmin mieliin ja muistijälkiin. Paikalliset lepuskat maistuivat edelleen hyviltä, samoin kuin Suvi-Saimaan marjamehu. Muuten aamiaisella oli tarjolla oikeastaan kaikkea, mitä hotelliaamiaiselta odottaa. Tummapaahtoinen kahvi oli erikseen nostettu esille ja  se kuulemma on todella suosittua. Pieni, mutta todella tärkeä yksityiskohta!



Tykkäsin aamiaisen laajasta leipätarjonnasta - karjalanpiirakoita ja croissantteja  kera hillojen unohtamatta. Uunituoreet sämpylät olivat suussa sulavia - samoin ruisleipä oli ihanan tuoretta. Leivän päällisistä tarjolla oli kinkkua, broilerileikettä, vihanneksia, juustoja ja aivan ihanaa lohitahnaa - oli todella herkullisen makuinen. Tällä kertaa aamiaisbuffan lämpimät ruuat, pekoni ja munakkaat, jäi minulta väliin. Syötävää oli niin runsaasti, että tällä aamiaisella pärjäsi pitkälle päivään!






Aamiaisella tulee lähes aina syötyä annos jugurttia, rahkaa ja marjoja tällä kertaa myös pähkinöitä. Ihanaa oli herkutella myös tuoreella ananaksella ja vesimelonilla.




Herkkupuolella sunnuntaina kiinnosti erityisesti munkit! 


Lappeessa ihaninta on kokonaisvaltainen rentoutuminen. Saman katon alta hotellin lisäksi löytyvät kaupat, kahvilat, ravintolat, teatteri ja leffateatteri. Tekemistä riittää siis, vaikka ei hotellirakennuksen ulkopuolelle lähtisikään. Kauppakeskus on viihtyisä paikka, jossa on kiva kiertää kauppoja ja käydä kahviloissa ja ravintoloissa.  

Lappeen hotellin saunaosasto uima-altaineen on täydellinen paikka rentoutumiseen. Saunan vieressä on kuntosali, josta löytyy hyvin laitteita ja vapaita painoja treenaamiseen. Kuntoilun jälkeen onkin parasta nauttia saunan löylyistä ja uimisesta. 





Miniloman aikana kävimme kauppakeskuksessa shoppailemassa, ruokakaupassa hakemassa minieväitä ja Rossossa illastamassa. Ennen Rossoa samassa paikassa sijaitsi Casa Trattoria, jossa viime reissulla nautimme illallisen. Tällä kertaa olikin mielenkiintoista päästä tutustumaan Rosson tarjontaan, sillä hetkeen en ole Rossossa käynytkään, eikä itse olisi tullut tätä ravintolaa valittua. Avoimin mielin suuntasimme illalliselle, joka meille ystävällisesti tarjottiin! 

Illallisen aloitimme lasillisilla valkoviintä. Tykkäsimme erityisesti kuivasta, hapokkaasta ja mineraalisesta italialaisesta Rieslingistä, joka on hyvä ruokaviini.


Keittiön tervehdyksenä nautimme focacciat kera kinkun ja melonin. Herkulliset suupalat olivat nämä!



Listan houkuttelevimmat annokset olivat minusta alkupalaosastolla ja päädyimmekin valitsemaan niitä useampia. Keittiössä rakenneltiin meille näyttävä ja herkullinen kokonaisuus! Mozzarella- ja katkarapu -bruschetat olivat onnistuneita. Tykkäsin mozzarellan ja tomaatin yhdistelmästä näin lämpinäkin ja leipä oli mukavan rapea. Bresaola kera parmesaanin, rucolan ja oliiviöljyn oli takuuvarma yhdistelmä. Ihanin annos oli kuitenkin vuohenjuusto hunajalla ja granaattiomenalla - tämä yhdistelmä oli aivan täydellinen! 



Pääruuista sienirisotto oli todella runsas annos. Risotto oli koostumukseltaan ja kypsyydeltään aika onnistunut - omaan makuun risottoa olisi voinut hieman vähemmän kypsentää, mutta oli maistuva näinkin. Sieniä oli annoksessa reilusti, mutta makua kaipasin suolaripauksen verran lisää. Risoton kanssa maistui kiva kepeä Chianti. Ihanan pehmeä ja sopivan täyteläinen punaviini!




Naudan sisäfile pippurikastikkeella ja paahdetuilla kasviksilla sekä valkosipuliöljyllä maustetut perunat oli herkullinen, onnistunut kokonaisuus. Pihvi oli todella mureaa ja maukasta ja maku vain parani loppua kohden. Mediumiksi paistettu pihvi oli maultaan herkullinen. Paahdetut kasvikset oli maustettu reilusti, samoin perunoissa oli kivasti valkosipulin makua. 




Vielä jaksoimme maistella listalta jälkiruokia. Pähkinäinen suklaakakku kera suklaakastikkeen ja vaniljajäätelön oli ihana! Suussasulava suklaa vei kielen mennessään. 



Tuoreet marjat, keksinmurut, kinuskikastike ja vaniljajäätelö oli myös toimiva kokonaisuus. Erityisesti ihastutti vadelman ja kinuskin makuyhdistelmä. 



Palvelu illallisen aikana oli todella ystävällistä, rentoa ja asiantuntevaa. Tarjoilijamme suositteli asiantuntevasti niin ruokia kuin juomia ja kuunteli meidän toiveita. Ruuat ja juomat tulivat sopivaan tahtiin ja tunnelma oli mukavan leppoisa ja viihtyisä. Ruoka oli maukasta ja annokset kauniisti rakennettuja, ainoastaan risotossa oli toivomisen varaa. Hyvä kokonaisuus kaikkinensa.

Maanantaiaamun aloitimme reippaasti kuntoilemalla ja uimalla Lappeen kuntosalilla ja uima-altaassa. Uima-allas on hotellissa kyllä ihanaa luksusta!




Arkiaamun aamiaisella oli sunnuntaista poiketen ihanan rauhallista ja väljää. Lappeen aamiaisella on mukavasti päivän lehdet edustettuina ja hyvin ehti lukea niin Hesarin, Etelä-Saimaan kuin iltapäivälehdetkin. Maanantain aamiaisella vuorossa oli luomukaurapuuro, paikallisen leipomon sämpylät ja Suvi-Saimaan mehu, joka oli todella hyvää. 



Herkkupuolelta puolestaan maistettiin omenpiirakkaa, suklaadonitseja ja marjapiirakkaa - hyvät oli valikoimat!



Aamiaisen jälkeen otimme pienen lepohetken ja ilman lämmetessä suuntasimme vielä Lappeenrannan laduille hiihtämään. Aamiaisen voimalla tulikin hiihdettyä reipas parinkymmenen kilsan lenkki pienessä pakkassäässä ja ihailtua Saimaan maisemia!

Jälleen kerran vietimme kivan viikonlopun Lappeenrannassa. Tällä kertaa vietimme paljon aikaa  urheilun parissa ja otimme kaiken irti hotellin ja kauppakeskuksen palveluista! On kuulkaas niin kätevää, kun kaikki on lähellä ja saman katon alla! Lyhyelläkään reissulla ei aikaa tuhlaannu turhiin siirtymisiin. 
Lämmin kiitos Sokos Hotel Lappeelle ihanasta minilomasta. Palattiin kotiin rentoutuneina ja aivan lomafiiliksissä!

Sokos Hotel Lappee


psst. Oletko kuullut jo S-Cardista? Kurkkaa tänne, jos vaikka työsi puolesta reissaat paljon ja kiinnostus heräsi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti