perjantai 17. heinäkuuta 2015

Lappeenrantaan!

Lähdetäänkö Lappeenrantaan? Lähdetään vaan! Ja niinhän me mentiin. Autoon pakattiin parit pelikamat ja sitten oltiinkin jo aika valmiita lähtöön. Yhden yön sporttireissulle kohti Lappeenrantaa lähdettiin kukonlaulun aikaan ja ensimmäinen etappi oli Kausalassa sijaitseva Iitti Golf. Kauniissa maalaismaisemassa oli kiva aloittaa kesäretki. 







Tämä oli ensivierailu minulle Lappeenrantaan. Lappeenrannasta minulla ei ollut juuri mitään käsitystä, avoimin mielin siis lähdin reissuun. 


Lappeenrannassa yövyimme Sokos Hotel Lappeessa, jossa on ollut suuret muutokset käynnissä. Hotelli on nyt osa isoa kauppakeskusta, joten hotellin vieraille on todella helposti monenlaiset palvelut saavutettavissa. Kahden hengen yhden yön yöpymisen saimme blogin kautta yhteistyössä Sokos Hotel Lappeen kanssa.  

Meidän perustason huone sijaitsi hotellin vanhalla puolella. Huone oli siisti ja tilaa riitti laukuille. Äänieristys huoneessa oli hyvä, liikenteen melu ei häirinnyt lainkaan. Näissä sängyissä nukuimme hyvät yöunet. 



Katossa keikku tosi kiva lamppu! 


Pääsin myös kurkkaamaan hotellin ihan upouusia huoneita. Tämä perustason huone oli kauppakeskuksen sisällä. Huone oli sisustettu kauniilla maltillisilla sävyillä. Hotellista löytyy myös lasten kanssa matkustaville huoneita, joissa mahtuu isompikin porukka hyvissä sängyissä majoittumaan mukavasti. 


Sänkyjen lisäksi tähän kooltaan melko pieneen huoneeseen mahtui pari tuolia ja pöytä.


Tässäkin huoneessa oli hauska lamppu! 



Baarikaapin antimia. Täältä löytyi mm. paikallista Ilo-mehua. 



Aamun golfkiekan ja matkustamisen jälkeen oli ensi töikseen otettava pikku päikkärit heti hotelliin majoittumisen jälkeen. Unien jälkeen lähdin pikapikaa ennen illan sulkispelejä katsastelemaan Lappeenrannan kaupunkia.  Mikäs oli Lappeenrantaan tutustuessa, aurinko paistoi ja kiva oli tutkailla uusia mestoja.


Cappucinolla poikkesin viihtyisässä My Bakery Cafe -kahvilassa. Ihana paikka!




Kävelykadulla oli monia houkuttelevia pikkukauppoja.


Galleria Laurassa ehdin käydä katsastamassa Raija Puukon Ekotaidetta kierrätystaiteesta -näyttelyn. 





Satamatorilla näytti vedyt ja atomit tekevän kauppansa. 


Satamatorin elämää 




Näkymä Lappeenrannan satamasta


Hikisten sulkispelien jälkeen oli mahtavaa käydä hotellin upeassa saunassa ja uimassa. Sokos Hotel Lappeen saunatilat ovat hienot! 14 metrin altaassa pääsi mukavasti uimaan ja saunan löylyt olivat kivan lempeät. Täällä olisi viihtynyt pidempäänkin. Asiakassaunojen lisäksi saunatiloista löytyy noin 15 hengen yksityissauna.






Sulkispelien, saunan ja uinnin jälkeen oli aika suunnata kohti Satamaa ravintola Wanhaan Makasiiniin. Tein hieman etukäteen kartoitusta mahdollisista ruokapaikoista ja Makasiini vaikutti varsin viehättävälle paikalla ja lisäksi listalta löytyi pizzoja. Tässä siis tärkeimmät kriteerit ruokapaikan valitsemisessa.


Wanha Makasiini on viehättävä bistrotyylinen ravintola. Ravintolarakennus on alun perin rakennettu 11.tark'ampujarykmentin työhuoneeksi vuonna 1915. Asiakaspaikkoja Makasiinissa on noin 100. Ravintolasta löytyy ruokailusalien lisäksi viini- ja satamakabinetti. Minä tykkäsin bistron tyylikkäästä, pelkistetystä sisustuksesta. 
  

Makasiinin juomalista näytti äkkivilkaisulla aikas hyvälle. Pizzan kanssa tulee yleensä juotua bisseä, joten ruokajuomaksi valikoitui saksalainen lager, Warsteiner.


Salamia, mozzarella, rucolaa ja paahdettua valkosipulia sisälsi tämä pizza. Oli kerta kaikkiaan todella hyvää. Selkeät maut, maltillinen juuston määrä ja makujen kokonaisuus vei kielen mennessään. Pizzan koko oli juuri oikea. Vatsa tuli just sopivasti täyteen.


Oma pizzani oli listalta helppo valinta. Surf & Turfin täytteinä oli chorizoa, jokirapuja ja chiliä sekä paahdettua valkosipulia. Minä tykkäsin, vaikka tässä pizzaskabassa salamipizza veikin voiton. Pizzan maku oli tasapainoinen. Chiliä oli annosteltu sopivasti ja paahdetut valkosipulit maistuivat mukavan lempeille, eivätkä peittäneet ärhäkkyydellään muiden raaka-aineiden makua. Pizzan pohjasta tykkäsimme molemmat.


Makasiinissa meitä palveltiin ystävällisesti ja ripeästi.  Sporttipäivän jälkeen olikin mukava ruokailla suht rivakasti ja suunnata kohti hotellia unille.


Lasku kahdelta juomineen oli noin 45 €. Hinta vastasi hyvin laatua. Pizzalle tulisin tänne ehdottomasti toistekin, mutta kyllä mieluusti maistaisin listan muitakin ruokia.


Linnoitus illan hämärtyessä
Hyvin nukutun yön jälkeen aamun eka rasti oli aamiainen. Sokos Hotel Lappeen aamiainen tarjoillaan arkisin jo klo 6.00 alkaen. Hotellin aamiainen oli hyvä. Karjalanpiirakat olivat maukkaita ja pekoni rapeaksi paistettu. Mysliaineksia oli hyvin ja tummapaahtoista kahvia meni aamiaisen aikana useampi kuppi. Erikoiskahveja oli saatavilla erikeen maksusta. Juustoja olisi voinut olla laajempi valikoima tarjolla. Aamiaisella oli kaikki tarpeellinen ja syömämme ruuat olivat maultaan hyviä. Makeisiin herkkuihin emme tällä kertaa tutustuneet. Henkilökunta oli aamiaisella erittäin ystävällisiä ja hyväntuulisia - tästä oli hyvä aloittaa aamiaisen nauttiminen.   



Hotelliaamiaisella puuro on yksi tärkeä osa minulle. Luomuohrapuuro oli maukas ja hillo samoin. Minä diggasin. Varsinkin, kun harvemmin tulee kotona ohrapuuroa valmistettua. 


Lappeen aamiaisella arvostin erityisesti muutamia paikallisia tuotteita, jotka olivat hyvin nostettu esille. Marjamehu oli raikas, lepuska eli perunarieska ihan parasta leipää ja karpalohyydyke sopivan kirpakkaa. Hienoa, että paikalliset tuotteet ovat päässeet esille. 
Aamiaisen jälkeen hyppäsin hotellin Jopon selkään ja lähdin fillaroimaan Lappeenrantaan. Kaupunki-sightseeing sujui leppoisasti Jopon kanssa huristellessa.  


Lappeenrannan linnoituksen eli vanhan kaupungin alueella on vaikka mitä. Täältä löytyy useampi museo, kahvila, ravintola, käsityöläisten puoteja, kirkko ja kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone.  Lisäksi Linnoitukselta on hienot näkymät Saimaalle. 


Katariinan aukiolla järjestetään joulumarkkinat


Kehruuhuoneen lampaat
Suomen vanhin ortodoksinen kirkko




Viipurin portti
Ihan viimeinen Lappeenrannan kohde oli Viipurin Golfin Kahilanniemen kenttä. Kahilanniemen kenttä oli kaunis ja hyvässä kunnossa. Pelaajat eivät niinkään olleet parhaassa vireessä, mutta juuri ja juuri riitti paukkuja yhdeksän reiän kiertämiseen. 





Meillä oli hauska vierailu Lappeenrantaan. Ensikertalaisen Lappeenranta yllätti positiivisesti, näkemistä ja tekemistä olisi riittänyt useammaksikin päiväksi. Hyviä vinkkejä Lappeenrannan reissuun löytyy tästä ja tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti