maanantai 14. joulukuuta 2015

Viikonloppureissu Lappeenrantaan

Synkkää marraskuuta piristi kummasti kutsu Lappeenrantaan. Tiedossa oli ostoskeskusviikonloppu, mutta kerrankos sitä kaikkea kokeilee ;) Pohdimme matkustamista junalla, mutta junalippujen hinnat olivat aivan pilvissä, joten päätimme suunnata Lappeenrantaan omalla autolla. Pääkaupunkiseudulta matka Lappeenrantaan kestää kolmisen tuntia.

Lappeenranta on meille molemmille entuudestaan tuttu. Pauliina kävi viime kesänä piipahtamassa siellä, käy kurkkaamassa juttu täältä. Lappeenranta on ehdottomasti kesäkaupunki. Lappeenrannan tori on mukava paikka kesällä vaikka maistella vetyjä ja atomeja. Torin rannassa on laivaravintoloita, jotka ovatkin tosi suosittuja hengailupaikkoja.  Lähellä on myös hiekkalinna, joka on suosittu perhekohde. Kesäteatterissakin on tullut vierailtua. Mutta mitä tehdä Lappeenrannassa marraskuussa? Sitä lähdimme selvittämään. 



Majoituimme hotelli Lappeeseen, joka sijaitsee ostoskeskus Iso Kristiinassa. Hotelliin on juuri avattu uusi puoli, joka hohtaa vielä uutuuttaan. Hotelli on tosi iso ja meidän huone oli uudella puolella aikas kaukana respasta. Kannattaa ehdottomasti majoittua uudella puolella, mutta pyytää huone mahdollisimman läheltä sisääntuloa. Huone oli kompaktin kokoinen ja viihtyisä, kaikki hohti uutuuttaan. Huoneestamme oli ovi viereiseen, samanlaiseen huoneeseen, mikä oli erityisen kiva, koska olimme reissussa isommalla porukalla.



Huoneen höyhenvalaisin on mun toivelistan ykkösenä tällä hetkellä. Tanskalaisen Vita Livingin valaisin on aivan superihana ja höyhenet on aseteltu käsin kartongille! 



Hotellin saunaosasto on tosi viihtyisä. Kannattaa ehdottomasti ottaa simmarit mukaan ja jättää aikaa saunomiselle ja uimiselle.  Ihanaa rentoutumista vaikka shoppailukiekan jälkeen! Täällä viihtyy pidemmänkin aikaa!



Ostari itsessään on todella viihtyisä. Viihtyvyyteen on selkeästi panostettu ja kauppakeskuksesta löytyy kivoja levähdysalueita ja kahviloita sieltä sun täältä. Muutama tosi kiva kauppakin bongattiin. Sisustajan Onnesta olisi esimerkiksi saanut ostaa juuri noita ihania Vitan höyhenlamppuja. Myös Loft No. 2 oli mielenkiintoinen kauppa. Ison Kristiinan vieressä on toinen kauppakeskus, jossa on enemmän perusmerkkeihin keskittyviä vaatekauppoja.





Lounaspaikaksi valikoitui Sokos Hotel Lappeesta muutaman minuutin kävelymatkan päässä sijaitseva intialainen ravintola Indiana Curry ihan senkin takia, että Helsingissä on tosi vähän intialaisia ravintoloita. Erityisesti nyt kun Namaskaarkin on lopettanut :( Paikka oli siisti ja koruton, mutta ruoka oli hyvää ja palvelu ystävällistä. 



Ruokien tulisuus kuulemma vaihtelee sen mukaan kuka kokki on vuorossa. Meidän käyntikerralla oli reippaammin maustava kokki, joten päädyimme keskivahvaan, joka olikin oiva valinta! Ruoassa oli makua, mutta tulisuus ei lyönyt läpi. 



Ravintolan Naan -leipä oli tosi hyvä. Leipä oli vähärasvainen ja mehevä, oikein positiivinen tuttavuus. 



 
Illan ohjelmaksi meillä oli luvassa teatteria. Lappeenrannan kaupunginteatteri sijaitsee kauppakeskuksen sisällä, joten paljoa ei tarvinnut ulkona värjötellä tämän reissun aikana. Esitys, jonka näimme, oli pikkujouluihin sopiva huumoripläjäys, vaikka ei ehkä ihan meidän genreä. Lappeenrannan kaupunginteatteri "Mummo" oli rentoon reissuun sopiva kepeä ja letkeä näytelmä, joka nauratti. Lisää teatteriesityksestä voit lukea tästä.   


Illallinen meille tarjottiin kauppakeskuksessa sijaitsevassa ravintola Trattoria Casassa. Itse olisimme tuskin tällaista ravintolaa valinneet, mutta yllättävän viihtyisäksi ravintola oli saatu kauppakeskusympäristöstä huolimatta. 






Illallisen aluksi pöytään tuotiin focaccia -leipä, jota oli mukava mutustella herkullista ruokalistaa lukiessa ja pähkäillessä mihin annokseen sitä oikein päätyisi. Ravintolan ruoka -ja viinilista ovat italialaishenkisiä ja eli ihan meidän makuumme! 


Tässä vaiheessa olimme jo nauttineet lasilliset proseccoa ja autuaasti unohtaneet koko kauppakeskuksen ;). 



Viinivalinta oli helppo. Kun viinilistalta löytyy Amaronea, sitä on aika vaikea ohittaa. Joten päädyimme yksimielisesti siihen :D





Alkuruoaksi valikoitui tryffelirisotto ja kampasimpukoita.
Risotto oli valitettavasti aivan liian kiinteää ja maistui enemmän joulupuurolta kuin risotolta. Kampasimpukka-annos oli puolestaan maukas ja niiiin kaunis. 


Grillatut kampasimpukat tarjoiltiin erinomaisen fenkolipyreen kanssa. Annoksen viimeisteli kaunis yksityiskohta, parmankinkkuchipsi. 


Pääruuista maistoimme maksaa, taimenta ja ankkaa. Maksa-annos oli tuhti ja siinä oli runsaasti makua. Maksa oli pääosin paistettu hyvin, mutta valitettavasti osa oli jäänyt raa'aksi. Maksa-annosta voi suositella todella isoon nälkään. Lisukkeita oli runsaasti; perunan lisäksi lautaselta löytyi pekonia ja paistettua sipulia. 



Taimen oli maukas ja sitä oli aika reilu pala. Nälkä lähti tälläkin annoksella. Taimenen kanssa tarjoiltua punajuuririsottoa vaivasi sama pulma kuin tryffelirisottoa, oli harmillisesti liian kypsä. 



Jälkkärinä maistui suklaakakku ja Crème brülée, ihan maistuvia annoksia molemmat. Suklaakakku oli kyllä ennemminkin suklaafondant, mutta maku oli täyteläisen suklainen ja maistui syöjille oikein hyvin. 


Suklaafondant tarjoiltiin vaniljajäätelön, pistaasimarengin ja marjojen kera. Kaunis annos!


Jälkkäviiniksi otimme yhtä lemppariamme Brachetto  d’Acqui Castelgaroa, nam! Jos et ole tätä kokeillut, kokeile! ;)

Nespresson kahvit ilahduttavat meitä aina! Tähän oli hyvä päättää illallinen!



Illallisen jälkeen suuntasimme Lappeenrannan keskustassa sijaitsevaan viinikellariin. Viinikellari sijaitsee Wolkoff -ravintolan vieressä, jonne on tehnyt mieli mennä useasti, mutta jostakin syystä tilaisuutta ei ole vielä tullut. Vielä jonakin päivänä. Viinikellari on keskittynyt pienten eurooppalaisten viinintuottajien viineihin ja skandinaavisten pienpanimoiden oluisiin. 



Erittäin runsaan illallisen jälkeen oli pakko saada jotain digestiiviä ja tälläinen uusi likööri löytyi erittäin asiantuntevan ja ammattitaitoisen tarjoilijan toimesta. 



Varaukseton suositus kaikille kahvin ystäville!


Alsacen alueen Riesling on meidän makuumme täydellistä! Tätä tai jotakin muuta alueen viiniä kannattaa ehdottomasti maistaa. Ja kappas VIINI-lehti on valinnut vuoden 2015 parhaimmaksi valkoviiniksi alsacelaisen huipputuottajan Trimbach Pinot Gris Réserven 2012! 



Wolkoffiin kannattaa ehdottomasti mennä jos Lappeenrantaan on tulossa reissua!


Sunnuntaina meille oli varattu Tohtorikalat jalkahoito kauppakeskuksen lähellä olevassa jalkahoitolassa. 



Suoraan sanottuna aluksi jännitti jonkin verran ;). Loppujen lopuksi hoito oli ihan myönteinen kokemus. Kaloilla ei ole hampaita ja näykkiminen tuntuu pieneltä poreilulta vedessä. Jalat olivat kyllä sileämmät hoidon jälkeen, mutta yksi hoito ei vielä ihmeitä tee. Kuitenkin kokeilemisen arvoinen juttu ja hauskaa pienellä porukalla!




Mikäs olisikaan paremmin sopinut kalahoitolaan naposteltavaksi kuin suolakalat... ;)


Hotelli Lappeen aamiainen oli aika perushotelliaamiainen. Tarjolla oli puuroa ja jogurttia marjoilla, leipää, leikkeleitä, nakkeja, pekonia, munakasta ja paikallisiakin tuotteita.


Parasta antia ruisluomupuuron lisäksi olivat nämä paikalliset tuotteet, jotka oli hienosti nostettu esille. Lisää tätä. Tälläisistä yksityiskohdista tulee heti kiva fiilis ja on mahtavaa päästä tutustumaan paikallisiin herkkuihin!


Lepuskat eli perunarieskat olivat pehmeitä ja maukkaita. 


Viime aikoina ollaan kovastikin innostuttu kotimaan matkailusta. Viikonloppuna ehtii vaikka minne, kun vaan ottaa ja lähtee! Me ollaan reissuttu ihan huvin vuoksi vaan esimerkiksi: 
NaantalissaPorvoossaHangossaTurussa (useasti!), Tampereella....  

Kaikki reissumme ovat olleet pelkästään hauskoja ja ikimuistoisia keikkoja - niin kuin oli Lappeenrannankin retki. Retkemme oli upeasti järjestetty ja sisälsi kivaa, just meille sopivaa ohjelmaa. Reilussa vuorokaudessa ehtii vaikka mitä ja jo tälläisellä minilomalla pääsee nopeasti irti arjesta!  Sokos Hotel Lappeen sijainti kaiken keskellä mahdollisti erittäin helpon ja nopean liikkumisen paikasta toiseen. Täällä voit teatterin lisäksi käydä vaikka leffassa ja ukuisat kaupat, kahvilat ja ravintolat tarjoaa ajanvietettä jokaiselle.  Uudistettu hotelli on viihtyisä! Meitä Sokos Hotel Lappeessa kaiken muun kivan lisäksi ilahdutti erityisesti loistava palvelu. Henkilökunta oli erittäin avuliasta ja ystävällistä - täällä asiakas oli kaiken keskipiste :). 

#postaus toteutettu yhteistyössä Sokos Hotel Lappeen kanssa


2 kommenttia:

  1. Olipa mukava postaus Lappeenrannasta. Siellä syntyneenä ja kasvaneena on mielenkiintoista nähdä kotikaupunkinsa muiden silmin. Vielä ei olla uuteen teatteriin ehditty, joten kiva oli kuulla siitä. Samoin hotelleihin ei tule juuri tutustuttua - Lappeenrannann reissuilla myö yövytään tietysti sukulaisilla. Wolkoffin viinikellari sen sijaan kuuluu miunkin suosikkeihin, ja Indiana Currykin on testattu ja hyväksi havaittu :)

    Seuraavaa (!) reissua varten pari vinkkiä: Lappeenrannassa on satamatorin lisäksi toinenkin tori, joka kulkee kauppatorin nimellä. Se on satamatoria lähempänä hotelli Lappeesta katsottuna ja siellä on satamatoria vielä inasen paremmat atomit ja vedyt.
    Toinen vinkki liittyy italialaiseen ruokaan: Lappeenrannassa on aitoitalialainen Ristorante Con Amore. Se(kin) sijaitsee kauppakeskuksessa (Weera, Kauppakadulla eli jälleen lähellä Lappeeta), mutta tunnelma ja ruoka ovat aitoa Italiaa. Omassa blogissani olen siitä maininnut pariinkin otteeseen. Loistava paikka, jota suosittelen lämpimästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis kommentista! Kiitokset vinkeistä, laitetaan Ristorante Con Amore korvan taakse. Kiva käydä blogissasi lukemassa juttusi siitä. Lappeenranta oli ihana kesällä http://dinner4u2.blogspot.fi/2015/07/lappeenrantaan.html ja myös tämä marraskuinen reissu oli tosi hauska!

      Poista