maanantai 15. heinäkuuta 2019

Tannerissa illallisella!

Heinäkuun kohtuullisen lämmin, poutainen ja kesäinen ilma houkutteli meidänt lauantai-illan ratoksi Kulttuurisaunaan saunomaan ja uimaan. Merivesi oli todella raikasta ja Kultturisaunassa saimme nauttia ihanista, lempeistä löylyistä. Saunomisen jälkeen oli tietty nälkä ja pienen pohdinnan jälkeen päädyimme ravintola Tanneriin, jonne oli lyhyt matka Kulttuurisaunasta. 


Tannerin pizzoja olemme maistelleet aiemmin yhdessä pressitilaisuudessa. Pizzat olivat erinomaisen hyviä ja täytteet olivat kekseliäitä. Pizzojen lisäksi Tannerissa tarjotaan muutakin safkaa aamiaisesta lounaan kautta illalliseen - ja iltamenulta löytyy alkuruokia, pääruokia ja muutama jälkkäri. Me aloitimme illan kuitenkin lasillisilla Alsacen alueen Crémantia, joka on samppanjamenetelmällä valmistettua ranskalaista kuohuviiniä. Aina hyvä valinta! Tannerin alkuruoka-annokset olivat reiluja ja näistä riitti hyvin jaettavaksi kahdelle. Raskileipää (5€) oli kulhossa neljä isoa siivua ja leipä tarjottiin voin kerran. Erinomaisen makuista leipää. 


Tannerin Suolaperunat eli paahdetut perunat & rojo-mojo kastike (8 €) poikkesi meidän ennakkoajatuksista. Kuvittelimme saavamme eteemme kunnolla paahdettuja, pieniä, ruttuisia suolaperunoita, mutta perunat olikin vuodenaikaan toki hyvin sopivat kotimaiset uudet perunat. Kastike oli sopivan tulinen ja maukas. Annos oli tosi iso! Tästä olisi hyvin riittänyt jaettavaksi vaikka kolmellekin. 


Charcuterie-lautanen (13 €) sisälsi kolmea eri leikkelettä, jotka olivat Ventricina, Pastraami ja Serraano. Kaikki leikkeleet olivat meidän makuun ja kokonaisuus oli kiva yhdistelmä erilaisia makuja. Leikkeleet toimivat perunoiden seurana, leivän päällä kuin myös ihan pelkästään nautittuna. 


Illan paras annos meistä molemmista oli Friteeratut vihreät tomaatit, Padron-paprikat ja savuinen creme fraiche (11 €). Kastike oli erittäin maukas ja raikas. Friteeraus oli hiukan turhan paksu, mutta tomaatit pääsivät kuitenkin mukavasti esille. Padron-paprikat oli paahdettu sopivan tummiksi ja kastike sopi sekä paprikoiden että tomaattien kanssa erittäin hyvin. Aivan ihana makuelämys! 


Pääruuista valikoimme Sinisimpukat (17 €), jotka Tannerissa tarjoiltiin shalottisipulin ja kermaisen liemen kanssa. Annos oli todella reilu ja simpukat olivat hyvin valmistettuja. Liemi oli mieto, mutta maukas. Oikein kiva annos! Tästäkin annoksesta riittää kivasti kahdelle, jos haluaa jakaa ruokia. 


Illan aikana alkujuomien lisäksi joimme lasilliset Pfaltzin alueen Rieslingiä. Valintaan vaikutti tarjoilijan kuvaus sekä viinin edullinen hinta (16 cl / 10 €). Ravintoloissa usein iso osuus laskusta koostuu ruokajuomista ja ollaankin pitkään mietitty, voisiko ravintoloissa tarjotun viinin verotus olla köykäisempi. Tätä samaa asiaa oli pohdittu myös Hesarin mielipidepalstalla: 

Tanner on paikkana viihtyisä ja mutkaton. Ravintola on myös kooltaan sen verran iso, että uskalsimme sinne lähteä kokeilemaan onnea lauantai-iltana ilman pöytävarausta. Pöytä löytyikin, vaikka ravintola oli ilahduttavan täysi illan ajan. Palvelu pelasi Tannerissa hyvin. Saimme nopeasti aperitiivit, rauhassa aikaa miettiä valintoja ja ruuat tulivat sopivassa tahdissa pöytään. Alkuruuat toimivat todella hyvin jaettavina annoksina, meidän valinnoista erityisesti leipä ja perunat olivat sellaisia, joita ehdottomasti suosittelemme jaettavaksi. Annokset olivat selkeitä, reiluja ja ne koostuivat muutamista ainesosista. Esillepano oli huoliteltua. Ruokalista on kokonaisuutena tosi kiva ja lounaslistakin näyttää houkuttelevalta.  Simppeliä ja maukasta ruokaa ilman suurempaa kikkailua tai hifistelyä. 

Hintalaatusuhde Tannerissa on erittäin hyvä! Täällä saa hyvin vastinetta rahoille, ja ilahduttavaa oli, että listalla oli myös edukkaita viinejä. Viinilista oli muutenkin meidän makuun ja erityiskiitos Crémantista!!! Meiltä vahva suositus Tannerille. 

Ravintola Tanner
Hämeentie 11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti