sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Vallilan ihana ravintola Plein!

Vallilan ravintola Pleinistä olin kuullut pelkästään hyvää! Siksi ajattelin olla etukäteen viisas ja varata pöydän, jotta varmasti pääsemme syömään sovittuna ajankohtana. Helatorstain aatto olikin täydellinen päivä nauttia arkivapaasta illallisen merkeissä.


Ihastuin Pleiniin heti ensi silmäyksellä. Ravintola on sisutukseltaan todella viihtyisä ja mukava! Mukavaa oloa lisäsi ystävällinen ja luonteva palvelu, joka jatkui koko illan ajan. 

Alkuun otimme lasit valkoviiniä. Listalta valitsimme jo Winossa tutuksi tullutta Sanderin rieslingiä ja Sancerren alueen aika hauskan kuuloista viiniä. 


Pleinissä on tarjolla viiden ruokalajin menu, jota hieman pohdimme. Päätimme tällä kertaa kuitenkin valita listalta mieleisemme annokset ja jakaa ne.   Valitsimme annoksia yhteensä neljä ensi alkuun. Varsinaisen listan lisäksi Pleinissä on "Snacksit", joista löytyy oliiveja, leipää, juustoja ja säilöttyjä muikkuja.


Leipäannoksia tilasimme molemmille omat. Lautaselta löytyi kolmea eri leipää ja leivän kanssa tarjottiin levitettä. Tykkäsin Pleinin leivistä, erityisesti hyvin maustetusta näkkäristä, jota oli kiva raksutella. Levitteessä vierastin anjoviksen makua, joka oli minulle hieman liian voimakas. Ensimmäisestä annoksesta, eli tästä leivästä ja levitteestä, pystyi jo hieman päättelemään, että tullaan eteemme saamaan kauniita ja viimeisteltyjä annoksia kivoilla yksityiskohdilla. Porkkanaa ja vuohenjuustoa oli illan aloitus. Annos oli todella kaunis ja ihanan värikäs ja maukas! Vuohenjuusto porkkanan makuparina on aivan paras ja tässä annoksessa ihastutti erityisesti Brebiuo-juustokreemin kuohkeus. Porkkanan ja juustokreemin lisäksi annoksessa oli villiä saksankirveliä ja pikkelöityjä auringonkukansiemeniä. 


Parsaa ja mätiä sisälsi kaikkea jännää. Lautasella oli valkoista ja vihreää parsaa, joiden kanssa tarjottiin kylmäsavustettua hauen mätiä. Parsat olivat hyvän rapsakoita ja niitä oli mukavasti kahdelle jaettavaksi. Hyviä, voimakkaita makuja oli tässäkin annoksessa ja makuelämys muodostui useasta eri aineksesta, kuten hapatetusta retiisistä, raastetusta piparjuuresta ja piimä-karhunlaukka-kastikkeesta. Maun lisäksi tässäkin annoksessa ihastutti upeat värit!


Tähän väliin tilasimme uudet lasit viiniä. Valintoja pohdittiin yhdessä tarjoilijan kanssa ja omien makumieltymystemme ja tulevien ruokalajien mukaan päädyimme vähän kepeämpään sisilialaiseen punaviiniin ja Pohjois-Italiasta tulevaan vähän tuhdimpaan Teroldego-rypäleestä valmistettuun viiniin. 


Illallisen kohokohta oli meistä molemmista ruokailijoista Pleinin tartar! Tartar oli piilotettu hauskasti kesäkurpitsasiivujen alle. Siivujen alta paljastui reilu annos lihaa, joka oli saanut seurakseen juustokuminamajoneesia, fetajuustoa ja hapatettua chiliä. Me tykkäsimme tästä makuyhdistelmästä paljon! Oon monessa ravintolassa syönyt tosi hyvää tartaria ja taas siis Pleinissä, jonka tartaria voi suositella! Kannattaa maistaa!


Todella ihana annos oli myös Sipulia ja tryffeliä, joka paljastui ihanaksi suolaiseksi puuroksi. Tryffelillä maustettu ohra-spelttipuuro oli koostumukseltaan ja maultaan aika lähellä ihanaa, juustoista risottoa. Tässäkin annoksessa oli käytetty karhunlaukkaa, pikkelöitynä. Annoksen sipuli oli poltettua ryvässipulia, joka on tavallista keltasipulia voimakkaampi maultaan. Tähän väliin maistoimme palan juustoa, joka hupeni niin nopeasti, että valokuvaus unohtui. Jälkkärien kanssa riitti yksi lasi makeaa, hunajaista luomuviiniä. 


Canelé oli minulle (muistaakseni) ihan uusi juttu - mielestäni en ole aiemmin tätä klassikkoa syönyt. Tämä pieni söpö ranskalainen leivos oli Pleinissä tuunattu omaan tapaan. Yleensä leivoksessa käytetään rommia, Pleinissä rommi oli vaihdettu viskiin. Suomalaisuutta korostamaan oli leivoksen päälle laitettu pieni männynkäpy. Aika hauskaa. Canelén kuori oli karamellisoitu ja oli ihanan sitkeä ja makea. 


Tuorejuustoparfait oli raikas jälkiruoka, jonka ulkoasu oli tosi kaunis ja viimeistelty! Annos oli koristeltu kauniisti ja tätä oli tovi ihailtava ennen sen katoamista. Tuorejuustoparfaitin vienoon makuun terävyttä toi kuningatarhillo ja raparperit. 


Illan aikana juotiin useampi lasi viiniä (yhteensä ehkä viisi), syötiin leivät, neljä annosta, pala juustoa ja kaksi jälkkäriä. Hämmästelin loppulaskua, joka tasan puoliksi jaettuna oli alle 70 € per henkilö. Pleinissä hintalaatusuhde on hyvä. Annokset olivat helposti jaettavissa kahden ruokailijan kesken ja kooltaan sen verran isoja, että olimme aivan täynnä laskun maksettuamme. Vaikka Pleinin annosten raaka-aineet olivat selkeät ja simppeli, oli niiden eteen nähty todella vaivaa. Jokaisessa ruokalajissa oli kivoja yksityiskohtia ja annos koostui monesta eri ainesosasta olematta liian sekava kokonaisuus. Viimeistely oli myös onnistunutta ja kaunista!

  
Pleinissä nautimme ihanan illallisen ja kokonaisuus oli onnistunut. Kaikki nimittäin sujui juuri sillain, kuin ravintolassa tuleekin sujua asiakkaan näkökulmasta. Ainoa asia, mikä häiritsi, oli tilassa vallitseva kakofonisuus. Ravintolassa soi musiikki ehkä vähän turhan lujalla ja välillä piti illallisseuralaista pyytää toistamaan lauseita. Tilan akustiikkaa voisi hieman pohtia. Illallisesta teki ihanan tietty hyvä ruoka ja hyvät viinit, mutta ehdottoman tärkeään osaan nousi erinomainen palvelu! Illallisen jälkeen itsekseni kotona mietin, että miten palvelu olikin niin sujuvaa, toimivaa ja asiakasta huomioivaa. Ilahduttavaa oli, että meille automaattisesti maistatettiin viinejä ja tarjoilijan tietämys ravintolan viineistä oli huippua! Erityiskiitos Pleiniin illan palvelusta vielä tätäkin kautta - oli poikkeuksellisen sujuvaa ja asiantuntevaa olematta mitenkään väkisin väännettyä. Plein saa meiltä kiitokset ja lämpimästi suosittelemme tätä Vallilan ihanuutta muillekin!

Ravintola Plein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti