maanantai 29. heinäkuuta 2019

Lounasvinkki: ravintola Tanner Kalliossa!

Edellisenä viikonloppuna kävimme illallisella ravintola Tannerissa ja tykättiin niin kovasti, että heti seuraavalla viikolla menimme Tanneriin lounaalle. Tannerissa tarjoillaan lounaan ja illallisen lisäksi aamiaista ja sunnuntaisin brunssia, joka ainakin tämän jutun perusteella on todella houkutteleva! Viime kesänä avatussa Tannerissa ollaan ehditty poikkeamaan muutaman kerran ilta-aikaan ja nyt oli kiva päästä tutkailemaan Tannerin lounastarjonta. 

Tannerissa lounasta tarjotaan tiistaista perjantaihin klo 10-14, maanantaisin Tanner on suljettu. Päivittäin on tarjolla kasvis- ja liha-annos, jotka sisältävät salaattipöydän ja Tannerin tuoretta raskileipää. Tämän viikon lounasannoksia olivat mm. uunifetapasta, chicken wingsit, karitsapyttipannu ja tattipasta. Minun makuun houkuttelevia lounasannoksia. Kasvislounas maksaa 12,50 €, lihalounas on euron kalliimpi. Lounasannoksien lisäksi on mahdollista valita pelkkä salaattipöytä hintaan 9,50 €. Viikottain on tarjolla myös pari pizzaa (13 €). Lounaan hintaan ei kuulu kahvi, vaan tästä pitää erikseen maksaa 1,50 €. 

Lounasannokset maksettuamme siirryimme suoraan salaattipöytään, jossa oli tarjolla vihreää salaattia, nuudelisalaattia, perunasalaattia, punajuurisalaattia, melonia ja viinirypäleitä. Salaattipöytä oli runsas, värikäs ja varsin ruokaisa. Salaattien lisäksi oli tarjolla kahta eri tahnaa, tuoretta raskileipää ja voita. Onneksemme salaattilautanen oli pieni, koska houkutus syödä alkusalaatteja runsaasti oli suuri. Pienehkön salaattilautasen sai helposti täyteen. Salaattipöydän antimista parasta olivat raikkaat hedelmät aurinkoisena ja suorastaan kuumana päivänä. Todella hyviä olivat Tannerin leipä ja niiden kanssa tarjotut tahnat. Erityisesti jugurttifeta-tahna oli superhyvä. Salaateista tykkäsin eniten punajuurisalaatista.  

Päivän lounasannokset olivat Meze-lautanen ja lasagne. Molemmat annokset olivat kauniisti aseteltuja, kuten kuvista näkyy! Lounaskaverini kehui Tannerin lasagnea, joka näyttikin ihanan paahtuneelle. Itse söin Meze-lautasen: Falafeleja, hummusta, tsatsikia, leipää ja punakaalislawta. Falafelit olivat kivan rapeita ja maukkaita ja riittävän meheviä. Tykkäsin niiden kanssa tarjoillusta tsatsikista. Falafelien kanssa sopi myös todella hyvin salaattipöydän fetajugurttitahna. Samoin annoksen leipää oli tähän tahnaan kiva dippailla. Punakaalislaw oli hauska ja sopivan värikäs lisuke annokseen. Hummus oli minun makuun turhan vaisu. Annos oli todella reilu ja osa siitä jäikin syömättä.Tannerin lounas oli kaikkinensa kiva ja ruoka maukasta. Mukavaa olisi, jos kahvi kuuluisi lounaaseen ilman eri maksua. Palvelu Tannerissa oli taas ystävällistä , sujuvaa ja nopeaa. Runsas salaattipöytä ja reilu lounasannos takasivat sen, ettei todellakaan jäänyt nälkä. Tanner toimii hyvin näin lounaallakin ja totta kai on pian testattava Tannerin runsaasti kehuttu aamiainenHämeentie 112 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkulliselta! Erityisesti tuo falafel-annos, varsinkin jos ne ei ole olleet kuivia kuten joskus tuppaa olemaan. Itse tykkään kerran viikossa kokeilla lounasta eri paikoissa, varsinkin työreissulla käydessäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä falafellit olivat meheviä! Työpäivään tuo mukavaa piristystä lounas jossain kivassa paikassa. Tanner oli oikein kiva lounaspaikka ja myös mukava paikka illanviettoon.

      Poista