tiistai 25. helmikuuta 2014

Maybe the best porridge in the world!

Ehkä parasta puuroa ikinä! Odotukset Köpiksen puurobaarista olivat kovat ja ne täyttyivät moneen kertaan heittämällä. Kööpenhaminan reissu ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta onneksi tärkein mesta tuli testattua. Kööpenhaminan ravintola- ja kahvilatarjonta on uskomattoman houkutteleva. Ennen reissua oli edessä vaikea valinta, mitkä paikat lukuisista mahdollisista paikoista valitsen käyntikohteiksi? Puurobaari oli suunnitelmissa alusta saakka ja onneksi oli, ihan huippumesta. Syksyllä oli Hesarissa Mondon Kööpenhaminan oppaan tekijän, Annukka Oksasen, juttu puurobaarista, joka on noussut hitiksi. Lehtijutun luettuani olin aika valmis varaamaan lennot Köpikseen. Juttuun pääset tästä: Puuroravintolasta tuli hitti Kööpenhaminassa.Me painelimme Torvehallernissa sijaitsevaan Grødiin heti aamutuimaan. Kauppahallissa ei vielä ollut tungosta ja saimme rauhassa etsiskellä kohdettamme. Grødin listalta valitsimme omistajan suosituksesta listan ykköspuuron, jota kuvaillaan näin: luomukaurapuuroa, tuoretta omenaa, itse tehtyä kinuskikastiketta ja paahdettuja manteleita. Tämä kaurapuuro omenalla, manteleilla ja karamellikastikkeella taisi olla parasta maistamaani puuroa. Alkoi melkein itkettää. Maku oli loistava ja ulkoasultaankin annos oli kovin kaunis. 


Aivan parasta tälläisen ruokaelämyksen jälkeen on se, että saa vinkkejä ja uusia ideoita omiin puuroihin. Suurena kaurapuuron, tuorepuuron ja itse asiassa kaikenlaisen puuron ystävänä on himassakin heti kokeiltava tutusta kaurapuurosta uudenlaisia versioita. Puuro laten kera maksoi 65 kruunua eli noin 8,5 euroa.  Puurobaarin listalta löytyy kaurapuuroa erilaisilla höysteillä, neljän viljan puuroa, lasten puuroa, risottoa ja erilaisia kahveja. Hinnat ovat varsin maltilliset. Lisäksi baarissa on myynnissä erilaisia tuotteita, joilla voi kotona omiin peruspuuroihin kehitellä uudenlaista twistiä. Herkut innostivat kovasti meitä. Ehdottomasti on kotonakin kokeiltava kaurapuuroa karamellikastikkeella, pähkinöillä ja omenalla höystettynä ja saas nähdä, mitä kaikkea innostumme tämän kokemuksen jälkeen kotona kokeilemaan. 

Hesarin juttu on tehnyt tehtävänsä. Grødissa on viime aikoina vieraillut paljon suomalaisia asiakkaita, enkä ihmettele. Seuraavalla Köpiksen reissulla tänne on todellakin päästävä uudestaan. Kaiken hehkutuksen arvoinen mesta!  Grod


2 kommenttia:

  1. En jostain syystä ole kaurapuuron ystävä, vaikka muista kauratuotteista pidänkin. Tuo kyllä kuitenkin maistuisi varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli älyttömän hyvää. Kokeilin tätä herkkupuuroa himassa ja edelleen maistui. Kaurapuuro ja kinuskikastike, sopii yllättävästi erittäin hyvin yhteen :).

      Poista