keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Sex and the City @ Ravintola Lasipalatsi

Ravintola Lasipalatsi kaupungin sykkeessä on moneen kertaan testattu ja todettu hyväksi. Olemme nauttineet täällä niin kala- kuin poroviikkojen antimista, juhlittu synttäreitä ja kilistelty Kattoterassin avajaisissa. Viime lauantaina pääsimme ravintolan kutsumina tutustumaan Lasipalatsin kuuluisiin blineihin. Lasipalatsi on paikkana kovasti meidän molempien mieliin. Itse rakennus on tyylikäs ja huokuu historiaa. Ravintolasali oli lähes täynnä ja iloinen puheensorina toi kivaa, rentoa tunnelmaa. 


Illan alkuun ja tehokkaan shoppailusetin jälkeen nautimme lasit tarjoilijan suosittelemaa kuohuvaa. Bliniviikkojen teemaviinit tulevat Itävallasta, Kamptalin alueella, Langenloisin kylässä sijaitsevasta Steiningerin perheyrityksestä. Itävallassa Steininger on kuuluisa kuohuviineistään, Suomessa taasen valkoviineistä. Steiningerin tilalla viinintekijöinä ovat isä ja kaksi tytärtä. Heidän tavoitteena on tuottaa rypälelajikkeille tyypillisiä, elegantteja ja hienostuneen hapokkaita viinejä perinteisin menetelmin. Tämä Steiningerin hedelmäinen, hapokas ja raikas kuohuviini osui meidän makuhermoihin hyvin. Bliniviikkoja vietetään Lasipalatsissa jo neljännentoista kerran. Kolmen kuukauden sesongin aikana blinejä paistetaan ravintolassa yli 20 000 kpl, huima määrä. Lasipalatsissa voi blinejä syödä erilaisin setein; listalta voi valita yhden blinin mieluisalla lisäkkeellä tai satsata täysillä ja syödä niin paljon blinejä kuin jaksaa. Tällöin blinien seuraksi voi valita joko kolme lisäkettä (25,50 €) tai kuusi lisäkettä (29,50 €). Hinta ei päätä huimaa. Blinejä saa myös gluteenittomana. 

Blinit tarjoillaan lautaselle suoraan kuumalta pannulta, kuohkeina ja voita tirisevinä. Tarjoilu hoitui tosi hyvin. Pitkään emme joutuneet odottelemaan uutta bliniä lautaselle, vaikka aika moni muukin näytti syövän blinejä. Tiheään tahtiin blinejä kiidätettiin eri pöytiin. Blinien kanssa, kuohuvat kurkkuumme kulautettuamme, juomana toimi valkoviini. Kuiva, hapokas, mutta raikas viini toimi hyvin blinien ja lisäkkeiden kanssa. 
Me söimme blinejä niin paljon kuin jaksoimme (2,5 kpl) kuudella lisäkkeellä. Lisäkevaihtoehtoja olivat: muikunmätiä, sipulia ja smetanaa, graavilohitartaria, metsäsienisalaattia ja marinoitua sipulia, katkarapuskagen, Kolatun vuohenjuustokreemiä ja punajuuri-omenasalaattia sekä venäläisiä suolakurkkuja, hunajaa ja smetanaa. Lisäkkeet oli asteltu lautaselle kovin kauniisti.

Me tykkäsimme kaikista lisäkkeistä. Ehdoton suosikkimme blinien kanssa on mäti. Erittäin kova kilpailija tällä kertaa oli huippumaukas katkarapuskagen, samoin kuin graavilohitartar. Tykkäsimme myös kohtuullisen voimakkaan makuisesta vuohenjuustokreemistä. Hyvä ja monipuolinen lisäkekokonaisuus. Ennen jälkiruokien saapumista pöytään saimme lasit jälkiruokaviiniä. Graham's Port oli kevyt, kun The King (Australia) oli täyteläinen ja tuhti. Valitettavasti tätä viiniä ei enää tuoda Suomeen, joten jos Australian reissu on suunnitteilla, kannattaa napata pullo jos toinenkin tätä eliksiiriä tuliaiskassiin ;)Mirkan jälkiruuaksi valikoitui (totutusta poiketen ;) Jääkarpaloita kuumalla kinuskikastikkeella. Annos oli juuri sellainen kuin sen pitääkin olla, makea ja kirpeä, juuri sopivasti moelmpia. 
Suklaamoussekakku oli yllättävän kevyt ja raikas, mutta toki ihanan tuhti ja suklainen, muttei lainkaan liian makea. 

Latte macchiato kera suklaasydämen. 


Blinit meille tarjoili loistava Samu, joka todella osasi ystävällisen ja rennon palvelun. Hauskaa läppää, hyvät viinisuositukset ja iloinen mieli. 

Blinien ystävälle Lasipalatsin bliniviikot ovat must -mesta. Täällä saa niitä tosiaan syödä niin paljon kuin jaksaa ja meistä varsin kohtuulliseen hintaan. Älä siis missaa näitä viikkoja!Kiitämme: 
- ihana funkkismiljöö
- hyvä hintalaatusuhde
- mainio palvelu

Moitimme:
-blinien rasvaisuutta, josta pinnan rapeus hiukan kärsi (makuasia tosin, kuulemma jotkut pyytävät vielä extra voisulaa)

Ravintola Lasipalatsi


psst. Lasipalatsissa oli koko illan mukavan letkeä ja ennen kaikkea rento fiilis. Lahjasukkiakin uskalsi helposti heti testata. Äitille terkkuja: just passelit ja oikean väriset! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti