sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Kauppahallin Storyssa aamiaisella

Mikäs olisi parempi tapa aloittaa lauantaiaamu, kuin nauttimalla aamiaista jossain kivassa paikassa hyvässä seurassa? Meistä lauantaiaamun aloitus näillä spekseillä on aivan ihana viikonloppuaamun startti ja siksipä yhtenä lauantaiaamuna suuntasimme Kauppahallin Storyyn aamiaiselle! Korttelin Storyssa ollaan vierailtu useampaan kertaan, niin aamiaisellalounaalla kuin illastamassakin - siksipä oli kiva päästä tutustumaan tarkemmin myös Kauppahallin Storyn tarjontaan. 

Kauppahallin Story tarjoaa aamiaista arkisin ja viikonloppuisin. Lauantaiaamuna tunnelma Kauppahallissa oli varsin tiivis ja kansainvälinen. Turisteja oli todella paljon tutustumassa viihtyisään kauppahalliin ja sen tarjontaan. Onneksemme Storysta löytyi meille vapaa pöytä, koska emme olleet aamiaispaikkaa lyöneet lukkoon etukäteen ja pöytävaraus jäi tekemättä. Kivaa, ettei kaikkialle aina tarvitse etukäteen tehdä pöytävarausta, vaan voi marssia sisään ja pöytä löytyy!

Ensialkuun mietimme lauantaille brunssia, mutta tuntui siltä, että sunnuntaina brunssitarjontaa on laajemmin. Lisäksi meitä houkutteli Storyn todella kiva aamiaissetti, jossa sai eri osioista valita mieleisensä setin erinomaisen hyvään hintaan 16,50 €.  

Storyn aamiaislista on siis jaettu neljään eri osioon, joita ovat Eggs Benedict eli uppomunat, munakkaat, kulhot, toastit ja makeat. Listalta voi valita aivan yksittäisiä annoksia tai sitten koota edellä hehkuttamani aamiaissetin, johon kuuluu yksi uppomuna, munakas tai toasti + yksi kulho + kahvi tai tee ja mehu. Pieneen lisähintaan (3 €) annoksia voi upgreidata paistetulla munalla, pekonilla, uppomunalla tai avokadolla. Kahvia sai vapaasti omaan tahtiin täytellä sivupöydän termarista. Storyn kulhoista Malmgårdin luomuohrapuuro raparperihillolla oli aivan taivaallinen! Puuroa oli haudutettu pitkään ja sen maku oli kermainen ja koostumus juuri oikeanlainen. Jugurtti-kulho kera Storyn Granolan ja hunajan oli ihana! Granolan suurkuluttajana voin hyvillä mielin kehua Storyn omaa rapsakasta ja maukasta granolaa. Kulho oli tosi reilu ja tuhti jugurtti kera hunajan oli oikeastaan aika suussa sulava, makea herkku. Ja kuten kuvasta huomaatte, granolaa oli kulhossa paljon! Pinaatti-lehtikaali smoothie bowl oli ehkä värikkäin smoothie bowl ikinä! Kulhoannokseen kuului myös paahdetut siemenet ja tuoreet hedelmät. Eggs Benedict on klassikkoannos ja juuri ihanaa aamiaisruokaa. Storyssa tarjolla on kolmea eri versiota, joista me maistoimme kahta. Eggs Benedictit pekonilla ja lämminsavulohella tarjottiin molemmat herkullisen englantilaisen muffinileivän ja erittäin onnistuneen hollandaise-kastikkeen kanssa. Meistä molemmat leivät olivat erittäin onnistuneet! 

Toasti-osastoon kuului Avokadoleipä, joka myöskin ihastutti vehreydellään. 
Vanha Kauppahalli oli tosiaan tupaten täynnä porukkaa ja jossain kohtaa jonotus kesti hyvän tovin. Johtui ehkä siitä, että ihmiset alkoivat vasta kassalla pohtimaan valintoja. Voisikohan menu olla jossain jotenkin paremmin esillä - saattaisi helpottaa ajoittain kassalle muodostunutta jonoa. Tällä kertaa granola-annos oli seurueestamme mahdollinen vain yhdelle, koska granola oli loppunut. Tämä hieman ihmetytti. Granola oli aikamoisen hyvää, jota mielelläni ostaisin kotiinkin. Tällä vierailulla en asiaa sattuneesta syystä kysynyt. Uskoisin, että menekkiä olisi! 

Storyssa ollaan vierailtu aiemminkin ja tykätty ravintolan tarjonnasta. Ensivierailu aamiaisella oli meistä napakymppi! Suosittelemme lämpimästi Storyn aamiaissettiä: ruoka oli erimomaista ja annokset hyvänkokoisia, aamiaisetti on mainio konsepti ja hintakin  erittäin kohtuullinen laatuun nähden. Aamiaisen ehdoton ykkönen oli luomuohrapuuro  - tätä ei kannata missata! Tykkäsimme kyllä kaikesta muustakin aamiaisen tarjonnasta ja kahvikin sai kiitokset! Aamiaisella on varsinkin ihanaa, että kahvia saa rauhassa juoda sen normikotiannoksen verran eli vähintään kaksi kunnon mukillista. Storyn burgereita ollaan hehkutettu jo pitkään, nyt tähän hehkutuslistaan lisätään Kauppahallin Storyn aamiainen. Oli meidän mielestä todella hyvä!

Story Kauppahalli

psst. ja mikä mahtavinta, Pasilan Triplaan on myös tulossa Story! 


2 kommenttia:

 1. Oi, Story on ollut pitkään sellainen ravintola, jossa haluan käydä. Tämä postaus kyllä inspiroi lisää, täytyypä käydä kesällä!:)
  Kiitos postauksesta ja aurinkoa!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelemme! Kauppahallin Storyssa on ihan oman tunnelmansa. Tykkäämme myös Korttelin Storysta, siellä on useasti syöty Storyn erinomainen burgeri!

   Poista