lauantai 15. syyskuuta 2018

Pizzalla Vaelsassa

Vaelsa on minulle tuttu paikka vuosien takaa, jolloin ravintola sijaitsi Annankadulla. Vaelsa on Kauppatorin kupeessa viihtynyt jo vuodesta 2015 kahdessa kerroksessa. Yläkerrassa on ravintolan puoli ja katutasossa astetta rennompi taverna, jossa tarjotaan pääosin pizzaa ja salaatteja. Vaelsan keittiö yhdistää lähiruokaa ja italialaisen keittiön klassisia herkkuja. 

Tavernan puoli on mutkaton ja viihtyisä - ja aika suosittu perjantaina alku-illasta. Illan alkuun nautimme upeen väriset Camparisodat! Tämä tymäkkä drinkki sopi loistavasti viikonlopun alkuun. 


Me päädyimme tällä kertaa pääruokaan ja jälkiruokaan jättäen alkuruuat väliin. Pizzalistalla oli monta herkullisen kuuloista pizzaa ja tovi meillä menikin valintoja pähkäillessä. Pizzataikinaa valmistetaan Vaelsassa kolme päivää, joten odotukset olivat korkealla. Oma valintani osui pizzaan, jossa täytteenä oli bresaolaa, mozzarellaa, rucolaa, parmesaania ja sitruunavinegretteä. Pizza olikin todella herkullinen! Pohja oli erinomaisen hyvää, parasta pitkään aikaa. Täytteitä oli runsaasti ja sitruunavinegretti toi mukavan raikkaan tuulahduksen kokonaisuuteen. Vaelsan Tiramisu oli perinteinen esitys klassikkoannoksesta. Tässä ei lähdetty kokeilemaan eri makuyhdistelmillä, vaan saimme nauttia maukkaasta Tiramisusta, jossa oli kaikki kohdallaan. Jossain vaiheessa elämää tuli useinkin tehtyä itse ja ravintoloissa syötyä Tiramisua, nyt ei moneen vuoteen. Mutta lämpimästi suosittelen. Tiramisu on ihana jälkiruoka!


Vietimme ihanan leppoisan illan Tavernan puolella. Palvelu toimi ystävällisesti ja oikein sujuvasti. Vaelsa kannattaa muistaa, kun mieli tekee herkullista pizzaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti