perjantai 17. elokuuta 2018

Smaku! 13.-25.8.2018

Porvooseen olemme suunnanneet useasti viimeisten vuosien aikana nimenomaan ruokamatkalle. Tällä kertaa Porvooseen minut houkutteli Smaku, kolmatta kertaa järjestettävä ruokafestari. Tänä vuonna mukana on 18 ravintolaa. Jokainen ravintola tarjoaa Smaku -viikkojen aikana maisteluversion vähintään jostakin annoksestaan. Kaikki annokset maksavat 5€ kappale. Festarin päätöspäivänä 25.8 kaikki mukana olevat ravintolat löytyvät saman katon alta Porvoon Taidetehtaalta. Tsekkaa lisätietoa facesta tapahtuman sivuilta tai täältä.

Olimme liikenteessä keskiviikkoiltana töiden jälkeen. Ensimmäinen kohteemme oli Bistro Gustaf, joka oli minulle aivan uusi tuttavuus. Ja millaista ruokaa tämä ranskalainen bistro tarjoilikaan!


Bouillabaisse oli juuri niin täyteläinen ja herkullinen kuin se parhaimmillaan voi olla. Hummerilientä keitetään tunnin verran ja kalalientä kuulemma sen verran, että siitä tulee hyvää. Sahramiperunamajoneesi kruunasi annoksen täydellisesti. Täyden kympin annos!


Olen aika ronkeli jälkiruokien suhteen, mutta tätä Porvoon lakritsilla maustettua suklaavanukasta oli pakko päästä maistamaan. Ja annos oli aivan huikea! Annos sijoittuu helposti viiden parhaan jälkiruoan joukkoon, jota olen koskaan syönyt. Olisi melkein tehnyt mieli tirauttaa pieni onnen kyynel. 


Bistro Gustaf vakuutti minut oitis ja tänne onkin päästävä syömään oikein pitkän kaavan mukaan mitä pikinmiten :)

Seuraavaksi suuntasimme kehuttuun Zum Beispieliin, jossa olen aikaisemminkin vieraillut. Odotukset eivät tosin olleet kovin korkealla, koska edellisellä kerralla ruoka jätti toivomisen varaa. 


Zum Beispiel tarjoaa Smakuna falafelia kera tulisen guacamolen, mansikoiden ja rapeiden totoposlastujen. Annos ei herättänyt kenessäkään meistä suurta ihastusta tälläkään kertaa. Parasta annoksessa oli raikkaiden mansikoiden ja guacamolen yhdistelmä. 


Täältä suuntasimme kadun toisella puolella sijaitsevaan Brasserie L'Amouriin. Ravintola konsepti jäi tällä pikavisiitillä hiukan epäselväksi. Lounaalla ja brunssilla on tarjolla enemmänkin suomalaisia makuja ja listalta löytyy sekä pizzaa, pastaa että perunamuusia ja mummonkurkkua. No, anaway, me olimme täällä maistelemassa pizzaa. Taikinaa kohotetaan kaksi vuorokautta ja pizzassa oli todella hyvä sitko. Eikä makukaan jäänyt kakkoseksi, joten pizzapaikkana voin suositella L'Amouria hyvällä omallatunnolla. Voisin hyvin tulla tänne uudelleenkin vain tuon herkullisen pizzan vuoksi. 


Tässä vaiheessa olimme jo aika täynnä, mutta halusimme vielä maistaa Meat Districtin annoksen. Meat District on yksi lempiravintoloitani ja tälläkään kertaa se ei tuottanut pettymystä. Bo Ssäm -annos oli herkullinen, tuhti ja täynnä makua. Tätä ei kannata missata! Meidän viime reissusta ja maailman parhaasta jälkkäristä voit lukea täältä!Viiden annoksen jälkeen olimme aivan täynnä ja emme olisi jaksaneet enää syödä muruakaan. Neljä annosta olisi ollut varmasti aivan sopiva määrä. Jos vatsassa olisi ollut vielä tilaa ja aika olisi antanut myötä olisin testannut myös Bistro Sinnen peruna-annoksen, B-siden rakuuna-aioliburgerin ja Rafael's steakhousen beef tatakin ja ehkä pari muutakin.

Viikolla ravintoloihin mahtui ongelmitta sisään ja ruoat tulivat nopeasti. Hinta-laatusuhde oli täällä todellakin kohdallaan. Suosittelen lämpimästi vierailua Porvoossa ja erityisesti nyt tätä Smaku -tapahtumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti