maanantai 6. marraskuuta 2017

Lahden ihana Bistro Popot!

Onneksi Lahteen on aina silloin tällöin asiaa! Lahdessa nimittäin houkuttelee erityisesti Bistro Popot, jonka lounaaseen olen kovasti tykästynyt! Toki aina kiinnostaa käydä yhdessä ihanassa kenkäkaupassa, klik klik, mutta Lahden vierailulla tekisi tuskaa ohittaa Bistro Popot!


Bistro Popotin lounaasta olen raportoinut blogiin aikasemminkin. Juttuun pääset tästä! Lounaalla on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja: keittolounas, salaattibaari, keitto & salaattibaari, kotiruokalounas, pitkä lounas ja vielä pidempi lounas. Salaattibaari keiton kera oli minun valintani. Syyslomaperjantain lounaskeittona oli tomaatti-chilikeitto. Höystin keittoa parilla fetajuuston palalla. Keitto oli maukas ja pala leipää sen kanssa maistui erinomaisen hyvin. 




Bistro Popotin salaattibaarin tarjonta on runsas ja ruokaisa. Tällä kertaa tarjolla oli vihreää salaattia, tuoreita tomaatteja, meloneja, punajuurisalaattia, coleslawta, tsatsikia, peruna-makkarasalaattia, papu-tomaattisalaattia ja parsa-oliivisalaattia - ainakin. Jossain salaatissa oli kyllä kikherneitäkin. Lisäksi salaattibaarissa oli tarjolla lautasellinen lohta, metwurstia, revittyä possun niskaa, feta- ja brie-juustoa. Lautaseni sain kyllä mukavasti täyteen. Lounasseuralaiseni tykkäsi myös lounaasta. Saimme vatsamme täyteen aamupäivän pitkän juoksulenkin jälkeen.  



Leipää oli sekä tummaa että vaaleaa ja niiden kanssa pari eri levitettä. Tumma leipä toi mieleen makeudessaan saaristolaisleivän. Tykkäsin!

Bistro Popotin lounaaseen sisältyy vielä kahvit ja jälkkäri. Jälkiruokana oli pienet suupalat porkkanakakkua ja mokkapalaa. Kooltaan nämä pienet herkut olivat juuri sopivat täyttävän lounaan jälkiruuaksi ja ihanan maukkaita!




Bistro Popot vakuutti jälleen lounaallaan. A la carte -lista on myös houkutteleva. Listalta löytyy mm. simpukoita. Minua ainakin alkoi kovasti kiinnostamaan esim. Isänpäivän kolmen ruokalajin menu, tsekkaapa tästä! 

Lahden reissu olikin aivan nappireissu, kun pääsin saman päivän aikana Bistro Popotiin toisenkin kerran! Illan keikan jälkeen suuntasimme keskustaan vielä juomille ja päädyimme Popotiin maistelemaan viinejä. Jos etsit Lahdesta viihtyisää ja kivaa paikkaa, jossa nauttia juoman tai kaksi niin suosittelen lämpimästi Bistro Popotia! Matkan varrella tsekkasimme muutamat muut mestat, mutta kurkkaamamme baarit eivät houkutelleet. Vietimme illan viimeiset tunnit mm. etelä-afrikkalaisen rieslingin parissa. Maistoimme myös Moselin alueen rieslingiä - Alsacea unohtamatta. Illan makea päätös oli kivan kepeä Brachetto. 




Suosittelen lämpimästi Bistro Popotia niin lounaalla kuin illan viimeisille juomille. Viihtyisä ravintola, jossa on juomat ja ruuat kohdillaan! Bistro Popot

10 kommenttia:

  1. Pointsit oikean kokoisesta jälkkäristä. Juuri tuollaisen palan haluaisin lounaan päälle, mutta ei yhtään isompia.

    VastaaPoista
  2. Lahti ei omissa mielikuvissani ole ruokakaupunkien kärkipäässä, kokemuksia on lähinnä pikaisesta pasta-ateriasta Rosson punaisessa sisustuksessa. Pitäisi varmasti haastaa ennakkoluulot ja päivittää tilanne seuraavan kerran kun siinä suunnassa liikutaan. Ainakin tämä bistro näyttää kokeilemisen arvoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bistro Popot on samojen omistajien ravintola kuin Ravintola Roux, joka viime vuonna valittiin vuoden ravintolaksi. En oo itse käynyt Rouxissa, mutta kovasti olen kuullut kehuja. Ilta-aikaan olisi kiva mennä Lahteen illastamaan!

      Poista
  3. No jopas. Lahti on tuttu junanpysäkkinä Lappeenranta-Helsinki -välillä, mutta varsinaisesta visiitistä kaupunkiin onkin jo aikaa enemmän kuin kehtaan sanoa. Nyt alkaa jo tehdä mieli Lahteen ihan sen takia että pääsisi testaamaan Bistro Popotin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla Lahti on kohtuullisella etäisyydellä kotoa. Siellä oon käynyt töiden puolesta useamman kerran ja sitä kautta Lahden ravintolat ovat tulleet tutuiksi. Muutaman kerran ollaan käyty siellä viihde- ja urheilureissulla, onkin ollut kiva päästä syömään hyvin. Ravintola Roux valittiin viime vuonna vuoden ravintolaksi ja myös Seurahuoneen Trattoriassa ollaan nautittu herkullinen illallinen!

      Poista
  4. Täälläkin Lahti oon vilissyt silmissä, kun ollaan ajettu autolla ohitse. Kiva lukea, mitä kaikkea sieltäkin päin löytyy, jos ensi kerralla pysäämme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahden ohi tulee itsekin ajettua usein! Bistro Popotiin kannattaa poiketa!

      Poista
  5. Siis mitä te oikein teette? " Illan keikan jälkeen"?
    Lahteen voisi kyllä mennä ravitseloitumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin Haloo Helsingin keikalla Lahdessa! ;) Lahdessa kyllä kannattaa poiketa!

      Poista