maanantai 28. elokuuta 2017

Viikonloppu Strasbourgissa!

Pitkään haaveiltu matka Ranskaan Alsacen viinialueelle toteutui tänä kesänä. Meillä olikin aivan mahtava reissu! Suosittelemme lämpimästi Alsacea kaikille viinin ystäville. Tästä pääset lukemaan vierailustamme ihanassa Eguisheimin kylässä ja Zinckin viinitilalla. Ensimmäinen kohteemme Alsacessa oli   viehättävä Strasbourg, jossa vietimme ihanan ja aurinkoisen viikonlopun. 

Saavuimme Strasbourgiin perjantaina iltapäivällä. Lensimme Helsingistä Pariisiin ja Pariisista siirryimme junalla Strasbourgiin. Reissu sujui jouhevasti, vaikka hieman oli säätöä junalippujen noutamisen kanssa, mutta ehdimme junaan lopulta aivan hyvin. Strasbourgissa majoituimme rautatieasemalta lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevassa hotellissa Best Western Hotel de Francessa. Hotellin sijainti oli mitä mainioin, huone oli kiva ja siisti, ilmastointi toimi hyvin ja palvelu oli ystävällistä. Perjantain snacksitkin olivat aivan kohdallaan ja pääsimme heti sisälle Alsacen ruokakulttuuriin. 


Strasbourg on niin kaunis pieni kaupunki, joka on kävellen otettavissa haltuun helposti. Meitä ihastutti kaupungin upea kukkaloisto! Turistien suosima kaupunginosa Petite France on todella viehättävä ja kaunis. 






Kaupunkiin tutustuimme niin kävellen kuin myös tunnin jokiristeilyllä, jota suosittelemme. Risteilylle on hyvä ostaa liput etukäteen ja paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Meitä suosi koko viikonlopun aivan upea sää! Jokiristeilyllä tuli tutuksi mm. EU-pääkaupungin hallintorakennukset ja Strasbourgin historia. Mielenkiintoista kuultavaa ja nähtävää reilun tunnin risteilyllä oli paljon. 






Ensimmäisen illan ruokapaikaksi valikoitui ravintola Maison Kammerzell, joka sijaitsee kaupungin yhdessä vanhimmista rakennuksista, vastapäätä upeaa katedraalia. Meidät houkutteli Maison Kammerzelliin herkullisen kuuloinen ruokalista ja useat suositukset, joihin törmäsimme ravintoloita etsiessämme. Maison Kammerzellissa on ravintolan lisäksi myös hotelli. Mielenkiintoinen yöpymispaikka varmasti.  

Illallisen alkuun maistoimme molemmat ensi kertaa Sammakonreisiä! (23,75 €). Oli miellyttävä makuelämys, vaikka alkuun hieman hirvitti. Suutuntuma oli niin kuin kanassa, mutta maku oli hiukan ahvenen tapainen. Kiva annos kahdelle jaettavaksi. 



Seuraavaksi annokseksi valikoitui tartar (19,85 €), joka oli todella maukasta! Juuri sellaista mitä tartarin pitää meistä ollakin eli liha maistui hyvin ja lisukkeet korostivat lihan makua. Kammerzellin tartarissa oli maut erittäin hyvin tasapainossa. Tartarin kanssa tarjoiltiin iso lautasellinen ranskalaisia, jotka eivät olleet kovin kummoisia. Menussa kerrottiinkin, että kaikki ruoka tehdään ravintolassa itse, paitsi ranskalaiset. 




Kolmanneksi jaettavaksi annokseksi valitsimme Kampasimpukoita (26,80€), jotka aivan sulivat suuhun. Kampasimpukka-annos oli kevyt, se tarjoiltiin pinaatin kera. 



Ruoka Maison Kammerzellissa oli erittäin hyvää. Tykkäsimme kaikista annoksista ja näistä oli vaikea löytää yhtä suosikkia ylitse muiden. Myös hintataso oli hyvä. Henkilökunta oli aivan ystävällistä, mutta ravintolan palvelua ei kyllä varsinaisesti pääse kehumaan. Itse saimme huolehtia, että pöydässä on vettä ja likaiset lautaset korjataan pois. Kaikkinensa kuitenkin meillä oli kiva illallinen, josta eniten jäi mieleen maukas ruoka. 

Ravintolasta siirryimme vielä lasillisille cremantia ihailemaan kaupungin upeaa Katedraalia ja nauttimaan Ranskan kansallispäivän upeasta ilotulituksesta. Katedraali on todella hieno ja siellä kannattaa vierailla. 




Lauantaina nautimme illallisen joen rannalla sijaitsevassa La Corde a Lingessa. Ravintolan terassi oli täynnä ihmisiä - olihan lauantai ja aurinkoinen ilta. Henkilökunnalla riitti töitä. Yrittivät kyllä varmasti parhaansa illallisen ajan, mutta taaskaan ei palvelu ollut kovin kummoista.

Mutta onneksi muut jutut olivat kohdillaan ja nautimme taas ihanan illallisen aurinkoisessa ja niin sopivan lämpimässä säässä. Ihan mahtavaa oli tämä lämpö kotimaan vilakoiden kesäkelien jälkeen. La Corde a Linge on mukavan rento ja leppoisa ravintola. Ilta aloitettiin lasillisilla Cremantia, joka maistui kesäillassa ah,  niin hyvälle.

Alkuruuaksi Mirka otti puolikkaan annoksen talon omaa hanhenmaksaa (8 €), joka tarjoiltiin hillokkeen ja leipäsiivun kanssa. Annoksessa ei ollut moitteen sijaa ja puolikas annos oli juuri sopivasti!



Ruoka La corde á Lingessa oli hyvää. Minun valintani oli taas Tartar (13,50 €), joka oli oikein hyvä. Annos oli todella runsas, koska Tartarin kanssa tarjottiin runsaasti perunoita. Kevyempää settiä lautasella edusti vihreä salaatti. 





Mirkan valinta pääruuaksi oli Alsacen oma pasta Spätzle. Ihastuimme tähän paikalliseen pastaan molemmat. La Corde á Lingen sienipasta (13 €) oli todella herkullinen!




Jälkiruuaksi söimme söpöt purkkiherkut. Mansikkainen tiramisu oli hyvä illallisen lopetus. 




Mielettömän hyvää oli myös Creme Caramel suolatulla voilla maustettuna. Arvatkaa vaan, oliko ihanan makuista! Tätä herkkua olisi syönyt toisenkin purkillisen. 



La Corde á Linge oli mukava ravintola. Sijainti oli todella kiva, joen rannalla oli ihana istuskella. Kova hoppu vain henkilökunnalla oli paikan ollessa aivan täysi. Ruoka oli hyvää ja hintalaatusuhde oli meistä oikein hyvä. La Corde a Linge sopii erinomaisen hyvin rentoon ja leppoisaan illanviettoon. Mutkaton paikka, jossa parasta illastaa on aurinkoisella säällä. Suosittelemme!

Illallisen jälkeen poikkesimme aivan sattumalta tosi kivaan mestaan nimeltä Caupona, jossa nautimme illan viimeiset juomat, erinomaiset cocktailit. Caupona kannattaa laittaa mieleen seuraavaa Strasbourgin reissua varten, ruoka-annokset olivat tosi herkullisen näköisiä. Täällä olisi viihtynyt pidempäänkin kuin yhden juoman verran, mutta aamulla oli aikainen lähtö. Siksi nautimme tavallista hartaammin ihanat drinkkimme!



Strasbourg on tosi kaunis kaupunki - niin päivällä kuin illan pimetessäkin! 



12 kommenttia:

  1. Upea ruokamatka! Ranska on kyllä siinä mielessä ihan ykkösmaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! Ruuan lisäksi perehdyimme toden teolla Alsacen alueen viineihin - aivan huippuja ovat!

      Poista
  2. Strasbourg on kyllä kiva paikka. Poikkesimme sinne muutama vuosi sitten ajaessamme etelästä kohti Travemunden lauttaa ja kannatti. Kävimme jossain toosii vanhassa ja perinteisessä ravintolassa ja tykkäsimme kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka oli joka paikassa Alsacen alueella hyvää. Yllätyttiin siitä, ettei tullut mitään varsinaisia pettymyksiä. Strasbourgiin lähtisin kyllä heti uudelleen! On ihana söpö kaupunki.

      Poista
  3. Eka viinimatkani vuosia, vuosia sitten suuntautui juurikin Alsaceen. Oli marraskuu, köynnöksissä keltaiset lehdet ja niin kaunista. Muista, että kirjoitin jutun Matka-lehteenkin silloisesta reissusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, Alsace on varmasti syksylläkin ihana! Sun juttu luettiin moneen kertaan ennen reissua. Saatiin hyvä perehdytys alueen valkoviineihin!

      Poista
  4. Ompas ihanan näköistä settiä kaikin puolin. Pääsisipä jo matkalle, parasta reissuissa on syöminen!

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meidänkin mielestä! Reissuista pääpaino meillä useimmiten on ruuassa ja juomissa! Alsace oli tähän kyllä huippuhyvä kohde!

      Poista
  5. Oi, miten ihania kuvia! Tässä juuri pohdin jotain euroopan reissua marras-joulukuulle, mutta kuvien perusteella tuo näyttää ihan kesäkaupungilta. Saa nähdä mihin meidän reissumme vie...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Strasbourg oli kyllä kukkeimmillaan ja kauneimmillaan! Ihanaa, että tiedossa on reissu pimeimpään aikaan - aurinkoa ja valoa toivottavasti saatte tulevalla reissullanne!

      Poista
  6. Vau, onpa Strasbourg todella kaunis! Ja hui, sammakonreisiä; miusta ei olisi tilaamaan (syön muutenkin aika vähän lihaa), mutta maistaa voisin kaverin lautaselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin söpö kaupunki. Kyllä meitäkin hieman jännitti, mitä eteemme saamme. Annos oli just hyvä jaettavaksi.

      Poista