perjantai 1. syyskuuta 2017

Sunnuntain aamiainen Hotel Havenissa

Aurinkoisena sunnuntaiaamuna suuntasimme aamuvarhaisella Hotel Havenin aamiaiselle. Aikaisemmin keväällä olin bongannut Kämp Collectionin juhlavuoden kampanjoista loistavan tarjouksen Havenin aamiaiselle ja nyt oli hyvä hetki käyttää se. Sunnuntaiaamuna aamiaista tarjoillaan klo 7.30-11.00. Hotellin ulkopuoliset asiakkaat ovat myös tervetulleita aamiaiselle, mutta viikonloppuisin ei oteta pöytävarauksia. Meille aamuvirkuille tämä ei tuottanut pulmaa, vaan oli helppo välttää aamiaisen kuumin aika.

Hotel Haveniin ja sen aamiaiseen ihastuin tammikuun minilomalla. Siitä reissusta voit lukea tästä. Odotinkin innolla uusintakäyntiä Haveniin. Aamiaissali on aivan ihastuttava! Ja taas oli niin kaunis ilma, että kyllä kelpasi ikkunapöydästä ihailla aurinkoista Helsinkiä. 
Havenin aamiainen kustantaa 28 € / hlö sisältäen erikoiskahvin. Pointsit tästä erikoiskahvista. Tykkään aamuisin juoda kahvia useamman kupillisen ja myöskin nauttia laten tai cappucinon. 


Aamiaisen tarjonta on laaja sisältäen oikeastaan kaiken, mitä aamiaiselta odottaakin. Pöydästä löytyy leivät, karjalanpiirakoita, croissantteja, kaloja, leikkeleitä, juustoja, mysliä, granolaa, vihanneksia, hedelmiä, marjoja, pekonia, nakkeja, munia, munakokkelia, puuroa ja makeita herkkuja. Kaikkinensa aamiaisen tarjonta oli maukasta ja laadukasta. 
Lautanen oli taas kerran aivan mukavan täysi!


Omia suosikkeja aamiaisella oli useita. Havenin pitkään haudutettu puuro oli aivan mielettömän hyvää!Aamiaiskulhon keräsin luonnonjugurtista, mustikkajugurtista, marjoista ja ihanan rapsakasta granolasta. Aamiaisella huippua on kalavalikoima, josta Haven todella jää mieleen. Nautimme erittäin herkullista lohta, graavilohta ja ihanaa Skagenia, joka maistui aivan ihanalta tumman leivän kera. Muuten fiilikset leivistä jäi latteaksi - mielestäni viimeksi olivat maistuvampia.  
Mieliin jäi myös aamiaisen makea tarjonta, jossa riitti niin valikoimaa kuin makua. Porkkanakakku ja kinuskiyllätyksellä täytetty pikkumuffinssi ja tietty croissant nutellalla olivat herkullisia. Olimme iloisesti yllättyneitä, että aamiaisen herkut eivät pelkästään näyttäneet hyviltä, vaan maistuivat myös.  Jälkiruokana toimii aina ja edelleen tietenkin myös croissant briellä ja vadelmahillolla. Havenin vadelmahillo oli mahtavan makuinen. Hillo oli vadelmainen ja raikas, eikä lainkaan liian makea tai sokerinen. Edelliseen kertaan verrattuna oli tapahtunut jotain pieniä muutoksia. Esimerkiksi Lehtikuohua oli saatavilla tilauksesta ja maksusta. Viimeksi kuohujuoma sisältyi aamiaisen tarjontaan. Palvelu oli tälläkin kertaa ystävällistä ja iloista, mutta ei toiminut kyllä ihan hyvin kuin viimeksi. Kahvia sai itse huolehtia lisää ja astiat saattoivat kasaantua pöytään. 

Havenin aamiaisella oli tarjolla mukavasti lehtiä ja taustalla soi musiikki sopivalla volyymilla. Ikkunasta, kun ihaili kaunista Helsinkiä, oli tunnelma ja puitteet kohdillaan. Toisella käyntikerralla en aamiaisesta ollut ihan yhtä vaikuttunut, mutta siltikin pidän Havenin aamiaista oikein suositeltavana. Fiilis oli rauhallinen ja täällä todella sai nauttia aamiaisesta pitkän kaavan mukaan. Hotel Haven

10 kommenttia:

 1. No nuo kalat näyttää aivan mahtavilta. Oon niin tympääntynyt perushotelliaamiaiseen, edes rapsakat pekonit ei sitä enää pelasta. Havenissa näyttäis olevan jo otetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli kyllä spessuja juttuja! Kuten tuo mahtava kalavalikoima, kauniit karjalanpiirakat ja skagen. Vielä kun olisi lehtikuohua ollu vapaasti tarjolla ;).

   Poista
 2. Kiitos muistutuksesta, jo edellisen Haven-postauksen yhteydessä päätin ryhdistäytyä näissä aamiaisjutuissa, enkä vieläkään ole saanut visiittiä aikaiseksi. Jospa tänä syksynä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Helsingissä on tosi monta ihanaa aamiaispaikkaa.

   Poista
 3. Mä olen monesti haaveillut yöpyväni täällä Havenissa, koska mun koulu sijaitsee aivan tossa vieressä, Kasarmintorin laidalla. Mulla on vielä muutama kerta koulua jäljellä, ehkä yhdistän siihen pientä luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Meillä oli erittäin hauska yökyläreissu Haveniin alkuvuodesta. Huone oli ihana! Kouluelämään just sopivaa luksusta :).

   Poista
 4. Aamiaisen kanssa olen aikalailla joko-tai: yleensä juon (isohkon) mukin kahvia ja se on siinä, koska aamuisin ei tee mitään muuta mieli ja syömisestä tulee lähinnä paha olo. Mutta kun asennoituu etukäteen, tämmöinen runsas aamiainen on aivan luksusta! Pitääpäs muistaa tämä seuraavan kerran kun olen aamiaisen kaipuussa Helsingissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan heti suoraan herättyä ei mullakaan runsas aamiainen maistu. Usein on takana aamulenkki tai juuri tuo iso mukillinen kahvia ja chillausta ja sitten vasta aamiainen.

   Poista
 5. Oi kun ihanan näköinen aamiainen! On kyllä hotelliaamiaisissa eroja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havenin aamiaisella oli monta kivaa juttua. Ehkä ihaninta upee tila ja aamiaisen rauhallinen tunnelma, jota hotelliaamiaisella arvostan. Täällä ei ollut jonoista ja ruuhkista tietoa. Rauhassa sai ihailla ja valikoida aamiaispöydän tarjottavat.

   Poista