keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Sushi vai burrito? Vai Sushiburrito?

Helmikuun lopussa ravintola Soma aukaisi ovensa Fredrikinkadulla. Somassa tarjoillaan sushiburritoja. Siis mitä?! - mietin ensin, kun paikasta kuulin. Sushiburrito on nimensä mukaisesti japanilaisen sushin ja meksikolaisen burriton yhdistelmä. Soma on ihana nimi ravintolalle ja sopiikin tähän piskuiseen ja raikkaaseen paikkaan hyvin. Nimi kuitenkin juontaa juurensa San Fransiscon SoMa-alueeseen, josta idea paikan perustamiseen lähti. 


Soman listalla on seitsemän eri sushiburritoa. Hetkinen vierähti listaa lukiessa, täytteitä näissä burritoissa on runsaasti. Sushiburritot ovat siis riisillä päällystettyjä merilevärullia, jotka sisältävät runsaasti erilaisia täytteitä.  


Somassa on muutamia istumapaikkoja paikan päällä ruokaileville, mutta varsinainen ravintola tämä ei ole. Pikemminkin noutopaikka, jossa voi syödä paikankin päällä, niin kuin mekin teimme. Lounastimme ikkunan edessä baarijakkaroilla istuen,  Fredan kulkijoita seuraillen. 


Sushiburriton pakkaukset olivat tosi napakat, tyylikkään ulkonäön lisäksi oikein käyttökelpoiset. Näitä uskaltaa kannella ilman pelkoa ruuan leviämisestä. Minä roudasin nimittäin toisen sushiburriton puolikkaan himaan ilman haavereita.  Sushiburriton valmistumista oli hauska seurailla. Tässä ollaan alkutekijöissä. Kaikki kastikkeista lähtien valmistetaan Soman omassa keittiössä ilman puolivalmisteita. Soman Sushiburritot ovat luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia. Myös riisitön vaihtoehto löytyy listalta. Oma valintani osui listan ensimmäiseen sushiburritoon; Tokyo Bitchiin. Tokyo Bitch sisälsi Ketjasoija marinoitua tofua, togarashimajoneesia, punajuuriamaranttia, wakame-salaattia, punakaalia, pikkelöityä retikkaa, porkkanaa, retiisiä, ituja, romainesalaattia, maissilastuja, shisoa ja misokastiketta. Kaikkee jännää, eikös? 


Lounaskamuni Baja Fuji sisälsi puolestaan sesamarinoitua jättiravunpyrstöä, chilimajoneesia, inkivääriguacamolea, korianteria, retiisiä, porkkanaa, kurkkua, sinistä perunaa, romaine-salaattia, schiracha-kastiketta, ituja, riisichipsiä ja riisivinagrettea. Tässä vaiheessa viimeistään alkoi valjeta, kuinka kookkaasta rullasta oli kyse! 


Tokyo Bitch & Baja Fuji vielä viimeistä silausta vaille täytteet kasassa. 
Sushiburrito oli todella napakka rulla. Rulla painaa kuulemma noin 550 g - eli syötävää tässä on isompaankin nälkään. 


Ja alla pakkaus koko komeudessaan! Sushiburrito leikattiin puoliksi ennen pahvirasiaan pakkaamista, pakkaus oli helppo avata ja aloittaa syöminen toisesta puolikkaasta - rulla muuten pysyi hyvin koossa melkein loppuun asti. Puolikkaassa rullassa oli jo hirmusti syötävää! Yhdestä riittäisi hyvin lounaaksi kahdelle, varsinkin jos ei ole aivan karmaiseva nälkä. Syöminen ei ollut aivan siisteintä puuhaa - varsinkin kun reippaanlaisesti käytin pöydässä olleita kastikkeita, soijaa ja schirachaa.  


Sushiburrito oli niin kaunis ja värikäs, että oli ihan pakko ottaa pari ylimääräistä kuvaa ennen ensipuraisua. Sushiburriton koostumus oli tosi hyvä, tykkäsin rullan mukavasta rapsakkuudesta. Kaikista tärkein eli maku oli erinomaisen hyvä. Otin riskillä tofurullan ja riski kannatti. Harvemmin olen saanut näin maukasta tofua! 

Kokonaisuudessaan Tokyo Bitch oli raikas ja maukas - ja todella täyttävä. Tykkäsin kovasti makumaailmasta, vihannesten runsaasta määrästä ja raaka-aineiden rapeudesta ja tuoreudesta.  Suosittelen lämpimästi, kannattaa marssia Fredalle ja maistaa Soman Sushiburrito!Ravintola Soma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti