sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Lounaalla ravintola Pennyssä!

Ihanan ravintola Sognon omistajat avasivat muutama kuukausi sitten piskuisen New York -henkisen ravintolan, Pennyn, Uudenmaankadulle. Sognossa olemme vierailleet useasti ja tykänneet paikan tunnelmasta ja ruuasta. Sogno sopii niin isomman porukan iltaan kuin myös rauhallisempaan illanviettoon . Suosittelen myös kokeilemaan illallista tai vaikka brunssia Sognon ison pöydän ääressä

Pennyn sijainti on tuttu. Samassa paikassa ennen Pennyä oli pitkään Bar Tapasta, jossa tuli usein vierailtua vuosia sitten. Pennyn iltatarjonta ehdittiin testata juuri ravintolan avaamisen jälkeen. Pennyn tunnelmaan ja palveluun ihastuttiin ensi käynnillä. Ruoka ei silloin aivan vakuuttanut;  ruuan kypsyyksissä ja suolan määrässä oli silloin vielä säätämistä. Nyt oli vuorossa lounas!


Lounasannoksia on Pennyssä tarjolla päivittäin yksi. Vappuviikon torstain annos miellytti meitä molempia: grillattua lohta & fenkoli-teriyakisalaattia ja oikein sopivaan hintaan, 10 €. Lounaslisukkeet olivat hyvän hintaisia, kuten alla näette. 


Hetken verran ehdin tutustua Pennyn cocktaileihin - lista on houkutteleva!Pennyn lounas näytti olevan varsin suosittu, mutta löysimme meille paikat. Ravintolatila on pieni ja intiimi, liikaa tilaa ei ole. Ihan ensimmäiseksi pöytäämme tuotiin Teemu & Markus Patisserien lounassämpylä voin kera. Aika luksushyvä lounasleipä. 


Grillattu lohi oli hyvä. Lohta oli aivan reilu pala ja kala oli maustettu hyvin. Kvinoaa löytyi lautaselta aimo satsi. 


Parasta annoksessa oli upeasti maustettu Fenkoli-Teriyakisalaatti. Olisin ilomielin ottanut salaattia lautaselle isommankin keon! Salaatti maustoi hyvin kvinoan. 


Iloinen yllätys oli salaperäisiä, pieniä kääreitä täynnä oleva kulho Pennyn baaritiskillä. Tästä sai nimittäin napata herkullisen jälkkärin joko matkaan tai nauttia sen vaikka kahvin kanssa paikan päällä. Kääreistä paljastui herkullinen Rocky Road! Ihana lounasjälkkäri, just passeli pieni makea aterian päälle. En vastusta yhtään, vaikka tälläisiä pikkumakeita löytyisi useammastakin lounaspaikasta! 


Pennyn lounas oli hyvä. Ruoka maistui meille molemmille lounastajille; erityisesti sykähdytti erinomainen teriyaki-fenkolisalaatti. Lounassämpylä oli huippua, samoin suussa sulava Rocky Road. Pieniä asioita, joilla on iso merkitys lounaspaikan valinnassa. Kiireiseen työpäivään sopi paremmin kuin hyvin, että lounaspaikka sijaitsi lähellä duunia ja että itse lounas sujui ripeästi. Palvelu Pennyssä sujui siis hyvin ja oli ystävällistä ja rentoa. Penny nousi kertaheitolla lounassuosikiksi. Tänne tullaan toistekin! Suosittelen lämpimästi! 

2 kommenttia:

  1. Pennyssä olen käynyt kaksi kertaa. Ruokalistaa ja ravintolan toimivuutta testattiin tutuilla iltaa ennen avajaisia, silloin ihastuin etenkin high steakiin. Lounaalla kävin pari viikkoa myöhemmin, se toimi myös hyvin. Voisin käydä useamminkin, ravintola kun on käytännössä toimistoltani katsoen kadun toisella puolella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tykättiin kovasti Pennyn lounaskonseptista. Kiireiseen päivään sopi hyvin nopea ja toimiva palvelu, maukkan safkan ohella toki. Täällä kyllä illastaisin mieluusti ja maistelisin niitä cocktaileja.

      Poista