keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Solo Sokos Hotel Seurahuone Lahti - täällä hotellivieras on tärkein!

Keväiset urheilukarkelot Pajulahden urheiluopistolla vei meidän tiemme Lahteen ja Solo Sokos Hotel Seurahuoneelle. Lahden Seurahuone oli meille molemmille uusi tuttavuus ja olipa mahtavaa päästä tutustumaan tähän palkittuun ja kovasti kehuttuun hotelliin. Viime syksynä Lahden Seurahuone palkittiin parhaana eurooppalaisena city-hotellina World Hotel Luxury Awards -kilpailussa ja maaliskuussa puolestaan Seurahuone sai The Grand Luxury Hotel of the Year -palkinnon. Odotukset olivat korkealla saavuttuamme tähän todella Lahden ytimessä sijaitsevaan, historian havinaa huokuvaan hotelliin.  


Lahden Seurahuoneen tarina juontaa juurensa 1890-luvulle asti ja nykyiselle paikalle Aleksanterinkadulle Seurahuone siirtyi vuonna 1932. Hotelli on remontoitu täysin lattiasta kattoon kolme vuotta sitten. Aivan mahtavaa, että mäkihyppytornit löytyivät seinältä.  


Seurahuoneen huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja tarkkaan harkittuja, tyylikkäitä kokonaisuuksia.





Hotellissa on asiakassaunojen lisäksi kaksi tilaussaunaa, joissa voi järjestää kivan illanvieton, synttärit jne. Seurahuoneen saunatilat olivat upeat. Vai mitä sanotte? Olisipa ihanaa viettää iltaa kivalla porukalla viihtyisän Launekabinetin pitkän pöydän ääressä ja saunan löylyistä nauttien. 




  
Me majoituimme upeassa Solo Up -huoneessa, jossa oli parveke, oleskelutila ja erillinen wc sekä wc, suihku ja kylpyamme. Huone oli mukavan tilava ja upeilla väreillä sisustettu. Kiireen iskiessä arvostin todella kahta erillistä vessaa. Sohvalla ja partsilla istuessa ehdimme nauttia juomat ennen illallista. 


Sängyissä oli todella hyvä nukkua ja äänieristys oli hyvä; käytäviltä tai kaduilta ei kantautunut meidän huoneeseemme mitään ääniä.  


 Keväiset tulppaanit kauniissa Aalto-maljakossa täydensivät huoneen sisustusta ja värimaailmaa. 



Hotellissa on pieni kuntosali ja asiakassauna. Usein lenkki, kuntosali ja sauna kuuluvat hotelliloman ohjelmaan, mutta viikonlopun urheilusuorituksista johtuen jäivät nämä tällä kertaa väliin. 



Laadukkaat kylpytuotteet löytyivät niin vessasta kuin kylpyhuoneesta. 

Jokaisessa huoneessa on teen- ja kahvinkeittomahdollisuus. Minibaarin tarjonnasta löytyi niin suolaista kuin makeaa syötävää. 

Hotellin aamiainen tarjoillaan upeassa Hämesalissa. Sali on todella kaunis ja viihtyisä. Aamiaisen mukavuutta lisäsi väljästi asetellut pöydät. Kerrankin mahtui kunnolla liikkumaan, enkä ollut tuolilla koko ajan kolhimassa naapuria ja pyytelemässä anteeksi. Aamiainen oli katettu salin perälle, keskelle sijoitettuun suorakulmion malliseen pöytään ja seinustalle. 




Me aloitimme aamiaisen nauttimisen jo klo 8.00. Seurahuoneella aamiaista kyllä tarjoillaan sunnuntaisin klo 11.30 asti, mutta aikainen lintu madon nappaa vai miten se menikään... Aamiaisen aikainen ajoitus takasi rauhallisen fiiliksen ja ruuhkan välttämisen. 


Paikallisuus on Seurahuoneella tärkeää ja se näkyi aamiaistarjonnassa. Aamiaisella oli ilahduttavan laaja valikoima lähituottajien tuotteita, mm. leipiä oli useasta eri lähileipomosta. Leipien lisäksi aamiaiselta löytyi lähituottajien savulohta, makkaroita ja myös puuro on keitetty paikallisen tuottajan luomuhiutaleista.  

Tarjottavat oli aseteltu esille tyylikkäästi ja kauniita yksityiskohtia ei voinut olla huomaamatta esimerkiksi leikkelelautasilla. 



Tykkäsin kovasti myös nimilapuista! Ihanaa, ettei tarvitse arvailla, mitä on tarjolla, vaan sen voi selkeästä lapusta helposti lukea. 


Seurahuoneen aamiaistarjonta oli laaja ja kaiken kattava. Pöydästä löytyi nakkeja, pekonia, munakokkelia, puuroa, jugurtteja, leipiä, leikkeleitä, vihanneksia, hedelmiä, mehuja ja kaikkea mitä nyt aamiaisella voi kuvitella olevan. Myös gluteenittomat tuotteet olivat hyvin edustettuina. Erityiskiitos mahdollisuudesta valita kahvin paahto ja myös erikoiskahvien mahdollisuus. 

Aamu alkoi itse puristetulla appelsiinimehulla.  


Erilaisia juomia oli tarjolla useampaa sorttia niin kannuissa kuin automaatissa, jos mehunpuristaminen itse ei innostanut niin kuin minua. 


Tuoreita hedelmiä oli runsaasti tarjolla. Hedelmistä ja marjoista sai ihanan aamiaiskulhon maustamattoman jugurtin ja granolan kera. 


Myslejä oli tarjolla useaa sorttia ja ensi kertaa maistoin uutuustuotetta Puhtikauraa. Hienoa, että aamiaisella on mukana tälläisiä uutuuksia ja erikoisempia tuotteita.


Leipiä oli tarjolla monia erilaisia. Itse tykkäsin eniten leipomo Limbbun hedelmäleivästä. Croissantit olivat mahtavan muhkeita. 


Hunajapähkinät olivat aivan ihana herkku talon leipomusten lisäksi. 



Piirakoita oli tarjolla kolmea erilaista - oikein hyviä kaikki!





Brie-juusto oli suussa sulavaa, samoin luomuviikunahillo. 



Loistava idea oli vohvelibaari, jossa pääsi itse vohveliraudalla paistamaan oman vohvelin ja tuunaamaan sen mieluisilla kastikkeilla ja täytteillä. Sopii erinomaisesti kiireettömiin viikonloppuaamiaisiin!




Aamiaisella kaikki sujui ja toimi. Tarjoilijat palvelivat ystävällisesti ja huomaavaisesti. Kaikkea oli tarjolla koko ajan ja vadit täyttyivät rivakasti. Aamiainen on suosittu myös hotellin ulkopuolisten vieraiden keskuudessa, enkä yhtään ihmettele. Ulkopuolisille vieraille aamiaista tarjoillaan viikonloppuisin klo 13 asti, joten tänne ei tarvitse kukonlaulun aikaan raahautua. Aamiaisen hinta hotellin ulkopuolisille vieraille on varsin edullinen: 17 € / henkilö.  

Solo Sokos Hotel Seurahuoneella palvelu kaikkinensa oli huippuluokkaa! He ovat todella palkintonsa ansainneet. Hotellissa oli paljon pieniä, viimeisteltyjä yksityiskohtia, joista tuli kiva fiilis.  Seurahuoneella on mietitty asioita hotellivieraan näkökulmasta. Tuntui, että heti sisäänkirjautumisesta lähtien vieraat huomioitiin henkilökohtaisesti; iloisesti tervehtien ja kuulumisia kysellen.

Tervetuloa Lahteen!

Vanhoja valokuvia löytyy sisustuksessa mm. käsipyyheautomaatista. 



Solo Up -huoneen hintaan kuuluvat vedet. Seurahuoneen oma viini valmistetaan Italiassa. 


Penkkiurheilijoita lämmitti erityisesti tyynylle odottaneet Lahti 2017 -sormikkaat. Näille on kyllä käyttöä! 


Lahden Seurahuonetta voin lämpimästi suositella. Me tykkäsimme kovasti hotellista, huoneesta, aamiaisesta ja ennen kaikkea henkilökunnan lämpimästä ja ystävällisestä palvelusta koko vierailumme ajan. Ja hotellin sijaintihan on mitä mainioin - keskellä kaikkea! 

Seuraavaan Lahden reissuun yhdistäisin hotelliyöpymisen lisäksi teatteria ja illallisen juuri vuoden ravintolaksi valitussa Rouxissa. Sinne on nimittäin päästävä. Niin kuin Seurahuoneellekin uudemman kerran! 


##postaus toteutettu yhteistyössä Solo Sokos Hotel Seurahuoneen kanssa

2 kommenttia:

  1. Näin lahtelaisena tulee surkuteltua ettei oo esim. brunssia ollut täällä hirveästi tarjolla, mutta eipä oo edes tuolla tullut käytyä :D Näyttää ihan herkulliselta, ihanan monipuolisesti hedelmää ja hyvän näköset croissantit ja tuo tuorepuristettu appelsiinimehu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seurahuoneen aamiainen menee hyvin brunssistakin! Ihan mahtavaa, että hotellin ulkopuoliset vieraat voivat nauttia aamiaisesta klo 13 saakka. Hintalaatusuhde on oikein hyvä ja aamiaisella oli kyllä monipuolinen valikoima tarjolla! Vohvelibaari oli aivan huippu! :)

      Poista