perjantai 22. tammikuuta 2016

Kello viiden tee Kämpissä


Luksusta arkeen toi iltapäivän kello viiden tee Brasserie Kämpissä. Ulkona paukkui pakkanen, mutta onneksi meitä odotti Kämpin lämpimä ravintola, kuuma tee ja upeat herkut. Englantilaisen afternoon tea -hetken perinteet juontavat 1840-luvulle. Teen kera tarjotaan mm. skonsseja hillojen ja kermavaahdon kera, kolmioleipiä, kakkuja tai vaikka leivoksia. Brasserie Kämpin Iltapäivätee on saatavilla ennakkovarauksesta ma-la klo 14.00–18.00 ja su klo 15.00-18.00. Kämpin upea miljöö on juuri oikea paikka kello viiden teen nauttimiseen. 


Kämpissä meidät otettiin ystävällisesti vastaan ja ohjattiin pöytään, jossa vielä erikseen kysyttiin, onko pöytä meidän mieleinen. Ensimmäinen tehtävä oli valita laajalta teelistalta mieleinen tee. Iltapäiväteehen sisältyy useampi tee, Kämpin teellä on siis mahdollista tilata useampaa laatua. Teen voi nauttia maidon, sitruunan tai hunajan kera. 


Tee tarjoiltiin kauniista kannusta ja kupeista - kuten arvata saattaa. 
Kämpin iltapäiväteen suolaiset ja makeat herkut tuotiin pöytään kauniisti aseteltuina kerrostarjottimella. Tästä oli hyvä hetken verran ihailla tarjottavia ennen makumaistelua. 


Yläkertaan oli aseteltu suolaiset herkut ja alakertaan makeat. Tässä oli kahden hengen annokset. 


Kämpin suolaliha tarjoiltiin paahdetun briossin ja Savora-sinapin (ranskalaista sinappia) kanssa. Ihana maukas suupala.


Suolaisista herkuista en pystynyt valitsemaan suosikkia. Kaikissa oli ihania makuja ja näitä herkkuja söisi mieluusti reilummatkin palat jossain toisessa kohtaa.  Katkarapusandwich oli näistä ehkä perinteisin viiden teen tarjottava. Suomalaisin oli ehdottomasti fenkolilla maustettu mallasleipä hiillostetulla siialla. Upea makuyhdistelmä oli myös talon näkkileipä, vuohenmaitobrie ja karamellisoitu saksanpähkinä.


Suolaisten herkkujen jälkeen siirryimme makeisiin. Tässä välissä tilasin uutta teetä. Inkivääritee houkutteli ja olikin aivan ihana tee. Kämpissä kannattaa ehdottomasti maistaa useampaa teelaatua, valikoimaa riittää. Skonssit tarjottiin hillojen ja kermavaahdon kanssa. Skonssit olivat harmillisesti aavistuksen kuivahtaneita. Lisukkeet olivat hyvät, mutta hilloja oli meidän kuppeihin kahdelle annosteltu turhan niukasti - kermavaahtoa oli meille puolestaan ihan liikaa.


Sitruunakreemillä täytetty tuulihattu oli ihana makea, ollen sopivan raikas. Vaaleanpunainen söpö macaron oli erinomainen. Kahvitartaletissa suklaan ja vadelman yhdistelmä oli täydellinen. Mille Feuille eli tuhatlehtinen oli Kämpissä omenan ja kinuskin makuinen. Tämä klassinen ranskalainen leivos oli suussasulava, maut sopivat hyvin yhteen. Leivos oli kooltaan sen verran iso, että syöminen tuotti hieman hankaluuksia.


Kämpin kello viiden teen tarjoilut olivat minusta runsaat ja pääosin onnistuneet. Oli mahtavaa päästä maistelemaan monia erilaisia suolaisia ja makeita herkkuja. Kehuja sai myös teevalikoima. Teelistalla on monta mielenkiintoista vaihtoehtoa, mistä valita. Miljöö oli kello viiden teelle tyylikäs ja arvokas ja palvelu ystävällistä ja kohteliasta. Kello viiden teestä jäi niin mukava fiilis, että ehdottomasti kokeilen toistekin. Kämpin kello viiden tee kahdelta kustansi yhteensä 74 €. Kello viiden tee KämpissäEi kommentteja:

Lähetä kommentti