tiistai 12. tammikuuta 2016

Dol Sot Bibimbap! Makki Makissa lounaalla - taas!

Ensikäynti Makki Makissa oli niin miellyttävä, että töiden taas kutsuessa ytimeen, oli meidän molempien lounastajien valinta korealainen ravintola Makki Makki. Korealainen ruoka ei ole minulle edelleenkään kovin tuttua, siksikin oli kiva päästä uudemman kerran Makki Makkiin lounastamaan. 

Tällä kertaa ei tarvinnut paljoa lounaslistaa lueskella. Valinta oli aika selkeä eli se viimeksi maistamamme aivan mahtava, kuumassa padassa tarjoiltava Dol Sot Bibimbap. Bibimbap on suosittu korealainen ruokalaji, joka sisältää vihanneksia, sieniä, riisiä, kananmunaa, tofua tai jotain lihaa. Dol Sot Bibimbap valmistetaan ja tarjoillaan kuumassa padassa. Viimeksi söin Dol Sot Bibimpapin kanalla, nyt valitsin lihan. Makki Makin lounaaseen kuuluu alkusalaatti, miso-keitto, kahvi tai tee ja pieni makea.  

Osuimme jälleen paikalle hyvään aikaan; saimme tilattua ennen kuin paikka oli yhtäkkiä ihan täysi. Lounasannoksemme tulivat siis nopeasti kera ystävällisen palvelun.  

Dol Sot Bibimbap lihaisana versiona oli erinomainen. Annoksessa oli sopivasti kaikkea: makua, värejä, vihanneksia ja lihaa. Kastikkeilla (soija, tulinen ja miedompi) sain tuunattua oman annokseni tällä kertaa aika tuliseksi. Ulkona ja sisällä ja joka paikassa oli niin kamalan kylmä, että ajattelin tulisen ruuan auttavan lämpötilaan - ja auttoihan se, lämmin tuli. 


Kuuma tarjoiluastia takaa sen, että ruoka pysyy lämpimänä loppuun asti, erinomainen juttu. Tätä ruokaa voi nautiskella rauhassa ilman pelkoa ruuan jäähtymisestä.  Ja kyllä me nautimme. Annos oli tosi maukas!


Nyt kahteen kertaan testattu Makki Makki on minusta tosi mukava lounaspaikka. Ruoka on ollut molemmilla kerroilla oikein hyvää ja palvelu ystävällistä ja huomaavaista. Hintaa tällä annoksella oli noin 12 €. Jos siis on lounaspaikka hakusessa tai korealainen ruoka maistuisi, suosittelen lämmöllä Makki Makkia ja Dol Sot Bibimbapia. Erinomainen yhdistelmä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti